SONY - Cyber-shotT TX5 a nové fotorámečky S-Frame

18. 2. 2010 20:26    Rubrika: Tiskové zprávy

Skvělé fotografie při každém počasí:

SONY - Cyber-shotT TX5 a nové fotorámečky S-Frame

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Přináší je superštíhlý fotoaparát Cyber-shot™ TX5, který je prvním vodovzdorným digitálem značky Sony

• Je odolný proti vodě, prachu, nárazu i mrazu…
• Má tloušťku pouhých 17,7 mm a existuje v několika barevných verzích
• Nabízí funkci Intelligent Sweep Panorama pro plynulé zhotovení panoramatických záběrů včetně pohybujících
se objektů
• Má snímač Exmor R™ CMOS s rozlišením 10,2 megapixelů
• Je vybaven 4x optickým zoomem a širokoúhlým ohniskem odpovídajícím 25 mm při přepočtu na kinofilm
• Natáčí video v nejvyšší kvalitě 720p HD
• Ovládá se přes širokoúhlý dotykový LCD displej Clear Photo
s úhlopříčkou 7,5cm (3”)

S fotoaparáty řady Cyber-shot™ od Sony se můžete soustředit jen a pouze na zachycení úžasných momentů života. A to u nového modelu TX5 odolného proti vodě, prachu, nárazu a mrazu platí dvojnásob: je to první fotoaparát Cyber-shot™, který pod líbivým zevnějškem skrývá schopnost zvládnout jakékoli situace, které mu váš aktivní životní styl přichystá.

S tloušťkou pouhých 17,7 mm jde o nejtenčí a nejmenší* vodovzdorný digitální fotoaparát na světě, kterému se jen tak něco nevyrovná: model Cyber-shot™ TX5 si přitom díky barevným variantám (černá, stříbrná, růžová, zelená a červená) vede stejně dobře na večírku, jako na chladném a zabláceném cyklistickém výletě.

Lyžování, plavání, pěší turistika anebo jen náročné společenské akce: odolný
a všehoschopný Cyber-shot™ TX5 zvládne cokoli. Jeho tělo vodotěsné do hloubky 3 m** vám umožní fotografovat v bazénu nebo při šnorchlování v moři. Jednotlivé funkce můžete na intuitivním dotykovém LCD displeji nastavovat i za zhoršených podmínek, dokonce v rukavicích. Nevadí mu ani prach, přežije i pád z výšky až 1,5 m***. TX5
si dokonce poradí i s mrazem až do -10 °C. Hodí se tak na lyžařské výlety nebo náročné sportovně víkendové pobyty.

Odolný zevnějšek ukrývá nejvyšší fotografickou kvalitu. Vysoce citlivý snímač Exmor R™ CMOS s rozlišením 10,2 efektivních megapixelů zajišťuje detailní obraz s minimem obrazového šumu vznikajícího při fotografování za zhoršených světelných podmínek. Tento čip je dokonalým protějškem prvotřídního objektivu Carl Zeiss se 4x optickým zoomem a širokoúhlým záběrem odpovídajícím ohniskové vzdálenosti 25 mm a vhodným jak na portréty tak na dramatické záběry z cest.

Spojení snímače Exmor R™ CMOS a obrazového procesoru BIONZ umožňuje sériové snímání v plném rozlišení neuvěřitelnou rychlostí až 10 snímků za sekundu, takže zachytíte i ty nejunikátnější okamžiky. Režimy Handheld Twilight (pro fotografování z ruky za soumraku) a Anti Motion Blur (ochrana proti rozmazání pohybem) profitují z vysokorychlostního snímání až šesti snímků, při kterých dochází k potlačení až 50% obrazového šumu. Výsledkem jsou ostré a přirozené fotografie pořízené i za nepříznivých světelných podmínek, při kterých by kompaktní fotoaparáty jiných značek měly značné potíže.

Režim Intelligent Sweep Panorama je dalším zdokonalením oceňované funkce pro zhotovení širokoúhlých fotografií, kterou jsou vybaveny pouze fotoaparáty řady Cyber-shot™. Používá se snadno: stisknete jedenkrát spoušť a plynulým pohybem obsáhnete celý záběr. TX5 vzápětí automaticky spojí sérii snímků ve vysokém rozlišení do jediného extra širokého snímku. Tato funkce ideální pro fotografování krajiny nebo velkých rodinných sešlostí nyní nabízí vylepšené zpracování obrazu a to tak, aby na sebe bezchybně navazovaly snímky, i když se na nich lidé při expozici pohybovali.

Vylepšený dotykový displej nabízí dosud nejjednodušší ovládání. Snímky procházíte pohybem prstu, často používané funkce si můžete pro snadnější přístup přesunout do hlavního menu. Stačí se dotknout správné ikony na širokoúhlém LCD displeji a přístroj se přepne do režimu natáčení HD videa bez ohledu na jeho aktuální nastavení. Zachycení neopakovatelných životních okamžiků opravdu nikdy nebylo tak snadné jako s novým fotoaparátem Cyber-shot™ TX5.

Cyber-shot™ H55: kompaktní, stylový, s výkonným zoomem a inteligentními funkcemi
Další novinkou letošního jara je nový Cyber-shot™ H55 nabízející vynikající optiku ukrytou v elegantním kompaktním těle, které jej předurčuje pro cestování nebo každodenní fotografování.

O detailně vykreslené snímky s minimem obrazového šumu se stará snímač s rozlišením 14,1 megapixelů společně s výkonným objektivem typu G Lens. Tento vysoce kvalitní objektiv, kterým jsou vybaveny pouze přístroje Sony, nabízí výkonný 10x optický zoom, který zvládne zaznamenat prakticky jakoukoli situaci – počínaje širokoúhlými záběry krajiny, přes skupinové fotografie až po makro snímky.

Optická stabilizace obrazu SteadyShot je rozšířena o režim Active Mode nabízející až 10x lepší ochranu proti pohybu aparátu při natáčení HD videa. Uvidíte, že vaše záběry z ruky budou ostřejší a stabilnější než kdy dříve – a to i když budete natáčet za pohybu.

Mezi další funkce přístroje patří Sweep Panorama, záznam videa v kvalitě 720p HD, detekce obličeje/detekce úsměvu nebo režim Intelligent Auto pro okamžité fotografování v jakékoli situaci.

Podobně jako všechny ostatní modely Cyber-shot™ pro rok 2010, nabízejí modely TX5 i H55 svobodu volby paměťové karty podle toho, zda vám víc vyhovuje Memory Stick™ PRO Duo, Memory Stick™ PRO-HG, SD nebo SDHC. Oba nové fotoaparáty jsou samozřejmě kompatibilní s celou řadou originálního příslušenství Cyber-shot™ od Sony.

Do široké nabídky doplňků pro TX5 patří mimo jiné i měkké pouzdro LCS-THQ vyrobené z vodu odpuzujících materiálů, které fotoaparát vysuší při přenášení. Zajímavý je též plovoucí popruh STP-FSA, který chrání přístroj před ztracením ve vodě.

Nové kompaktní digitální fotoaparáty Cyber-shot™ DSC-TX5 a DSC-H55 budou k dostání od konce března 2010.

Tiskové zprávy

Diskuse