NETGEAR ProSecure UTM - bezpečnostní řešení

24. 2. 2010 11:32    Rubrika: Tiskové zprávy

Bezpečnostní řešení NETGEAR ProSecure UTM je při blokování hrozeb více než čtyřikrát účinnější než konkurenční produkty

NETGEAR ProSecure UTM - bezpečnostní řešení

Nezávislé testy potvrdily, že řešení NETGEAR ProSecure UTM je při zastavování hrozeb až 4,5\xD7 účinnější než produkty firem SonicWALL, Fortinet a Watchguard

Společnost NETGEAR®, Inc. (NASDAQGM: NTGR), celosvětový dodavatel technologicky inovativních, značkových síťových řešení, ohlásila výsledky hloubkového nezávislého laboratorního testu skupiny aplikací ProSecure™ UTM (produktová řada specializovaná na síťová zabezpečení) pro jednotné řízení hrozeb (Unified Threat Management). Testování proběhlo ve spolupráci s předními nezávislými zkušebními laboratořemi pro IT – AV-Test GmbH a The Tolly Group – se zaměřením zejména na schopnost zastavit malware a viry, které jsou tradičně Achillovou patou bezpečnostních řešení pro firemní zákazníky.

„Naše studie odhaluje účinnost zabezpečení UTM řešení zaměřených na malé a střední firmy,“ řekl Kevin Tolly, zakladatel skupiny The Tolly Group. „Zákazníkům může podstatně napovědět o míře spolehlivosti konkrétních řešení v ostrém provozu – měření účinnosti zabezpečení je totiž pro koncové uživatele zpravidla velmi obtížné.“

Testy obou laboratoří měřily účinnost zabezpečení proti 3.583 virům a vzorkům malwaru z nejaktuálnějšího seznamu mezinárodní organizace WildList, který obsahuje „volně se šířící“ viry a více než 60 000 vzorků malwaru od společnosti AV-Test GmbH. Výsledky testování bezpečnostních řešení firem Fortinet, NETGEAR, SonicWALL a Watchguard přinesly následující hodnoty:
• ProSecure – zablokováno 100 % virů ze seznamu WildList a 90 % vzorků malwaru.
• Fortinet – zablokováno 81 % virů ze seznamu WildList a 29 % vzorků malwaru.
• SonicWALL – zablokováno 75–81 % virů ze seznamu WildList a 35–70 % vzorků malwaru, v závislosti na konkrétním řešení.
• Watchguard – zablokováno 32 % virů ze seznamu WildList a 20 % vzorků malwaru.

Řada ProSecure UTM je schopna přinášet takovéto výjimečné výsledky díky využívání více než milionu AV signatur, zatímco konkurence pracuje pouze se 3 000 až 60 000 signaturami. Kromě špičkové ochrany před hrozbami nabízejí řešení ProSecure UTM rovněž lepší přístup k filtrování i analýze spamu a blokování URL, k čemuž využívají hybridní přístup in-the-cloud. Při posuzování míry relevance spamu zohledňují řešení NETGEAR ProSecure UTM jak hlavičku emailů, tak i jejich obsah; většina UTM aplikací v této kategorii přitom sleduje pouze hlavičky emailů nebo se při ochraně proti spamu opírá o jednoduché seznamy „černých děr v reálném čase“ (Real-time Blackhole Lists), což má za následek mnoho chybných označení toho, co je a není spam. NETGEAR ProSecure UTM používá pro filtrování URL mnohem komplexnější databázi URL, než mají konkurenční řešení, čímž přináší přesnost a spolehlivost, které byly v oblasti UTM řešení pro SMB firmy dosud nevídané. Více informací o výsledcích a metodách testování naleznete na webových stránkách
www.tolly.com/DocDetail.aspx?DocNumber=209131.

„Řešení ProSecure UTM se osvědčilo jako výjimečně účinné při zamoření malwarem a jeho prevenci v naší firmě. Díky němu udržujeme přísnou kontrolu nad URL, jež naši uživatelé navštěvují,“ řekl Matt Rogish, technický ředitel společnosti J. Peterman, přední značky výrobků pro životní styl, která dodává oblečení a bytové doplňky prostřednictvím katalogů, maloobchodního prodeje a internetu. „Důsledkem nasazení řešení NETGEAR ProSecure UTM je snížení doby načítání stránek na obrazovce, zvýšení výkonu pro koncové uživatele a méně starostí pro náš personál zákaznické podpory.“

„Zatímco výsledky WildList mluví samy za sebe, výsledky týkající se malwaru jsou o to cennější, že po světě stále koluje starší malware přinášející zkázu zastaralým a nechráněným počítačům,” řekl Jason Leung, vedoucí produktový manažer společnosti NETGEAR pro zabezpečení malých a středních firem. „Prodejci často obětují množství zachyceného malwaru, aby vyhověli cenovým požadavkům SMB firem. Jenže právě malware je často prodlouženou rukou programů pro masové zamoření celé sítě počítačů. Řešení ProSecure ovšem nabízí možnost, jak SMB firmám zajistit účinnou bezpečnost a výkon za vysoce dostupnou cenu.“

Cena a dostupnost
Řada NETGEAR ProSecure UTM zahrnuje řešení UTM10 a UTM25. Obě jsou již k dispozici prostřednictvím sítě autorizovaných distributorů společnosti NETGEAR za doporučenou koncovou cenu 14 990 Kč, resp. 20 990 Kč vč. DPH. Více informací o řadě výrobků NETGEAR UTM lze najít na webu prosecure.netgear.com.

a aplikace mezi počítači a dalšími elektronickými přístroji s přístupem k internetu. Další informace najdete na webových stránkách www.netgear.cz, případně www.netgear.com.