Alza.cz jedničkou v prodeji notebooků za rok 2009

25. 2. 2010 19:14    Rubrika: Tiskové zprávy

Alza.cz jedničkou v prodeji notebooků za rok 2009

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Největší internetový obchodník v České republice, společnost Alza.cz, prodala za uplynulý rok celkem 112 491 kusů notebooků. Je to o 44% více než v roce 2008 a dokonce trojnásobně více než v roce 2007. Alza.cz a.s. se tím stala absolutní jedničkou v prodeji notebooků na českém trhu a jedním z největších prodejců na trhu středoevropském.

„V předešlém roce jsme každodenně analyzovali požadavky tisíců našich zákazníků. Díky tomu jsme byli schopni vytvořit v přímé spolupráci s předními světovými výrobci exkluzivní konfigurace notebooků,“ uvádí Jan Samko, marketingový ředitel společnosti. Loňský rok ukázal, že výrazně roste počítačová gramotnost českých zákazníků. Ta se projevuje jejich požadavky na konfigurace notebooků zejména v poměru cena/výkon. „Bez ohledu na probíhající ekonomickou krizi prodeje notebooků v loňském roce rostly. Tento trend předpokládáme i v roce letošním,“ dodává Jan Samko.

Trendy v prodeji notebooků v roce 2010

Společnost Alza.cz předpokládá pokračující nárůst prodeje notebooků, protože na trh přichází více druhů modelů, jejichž cílem je oslovit mnohem širší zákaznickou skupinu. Příkladem mohou být designové notebooky, odolné notebooky, notebooky pro ženy, děti, či profesionály v různých oborech. Na trhu se rovněž objeví ultra-přenosné netbooky, jež nabízejí maximální mobilitu a mimořádnou výdrž baterie, dále výkonné notebooky osazené vícejádrovými procesory, diskrétní grafikou a mnoha technologickými novinkami. Například oproti loňskému běžnému notebooku budou letošní modely o 30% lehčí, tenčí, kompaktnější a díky nízkonapěťovým procesorům vydrží téměř 12 hodin na jedno nabití. Přesto jejich výkon a především cena zůstanou zachovány. Ceny nejlevnějších notebooků dnes začínají již na 4990,- Kč bez DPH.

Tiskové zprávy

Diskuse