Google FYI - Vyjádření organizace Index on Censorship

25. 2. 2010 17:10    Rubrika: Tiskové zprávy

Vyjádření organizace „Index on Censorship“ ke včerejšímu verdiktu italského soudu

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Organizace Index on Censorship se netají tím, že je zcela šokována verdiktem italského soudu, který včera (ve středu 24. února) odsoudil tři manažery společnosti Google.

Tři manažeři – David Carl Drummond, George De Los Reyes (již v penzi) a Peter Fleischer – byli shledáni vinnými z porušování soukromí, a to z důvodu uveřejnění videa šikanovaného autistického dítěte na portálu Google Video. Google zažalovala charitativní organizace Vivi Down, jejíž představitelé tvrdili, že Google, vlastník videoportálu, si před zveřejněním videa měl zajistit souhlas všech zúčastněných stran. Charitativní organizace rovněž uváděla, že společnost Google jednala liknavě při odstraňování závadného videa poté, co na něj byla upozorněna.

„Soud prokázal jak hluboké neporozumění internetu, tak flagrantní neúctu ke svobodě vyjadřování,“ prohlásil redaktor zpravodajství Index on Censorship Padraig Reidy.

Šéfredaktor Index on Censorship Jo Glanville dodal: „Itálie posiluje svou reputaci země, jež ohrožuje svobodu médií a svůj krátkozraký pohled se snaží vnutit celému světu. Premisy, na nichž tento verdikt stojí, jsou v rozporu s konceptem internetu – a já doufám, že odvolací soud verdikt zruší.“.

Tiskové zprávy

Diskuse