NETGEAR ProSecure STM

25. 2. 2010 17:15    Rubrika: Tiskové zprávy

NETGEAR ProSecure STM zastaví až o 50 procent více hrozeb než konkurenční firewally a výrobky k ochraně proti spamu

NETGEAR ProSecure STM

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Nezávislé testy společnosti Miercom dokázaly, že řešení NETGEAR ProSecure STM zastaví výrazně více hrozeb než konkurenční produkty pro SMB firmy
Společnost NETGEAR®, Inc. (NASDAQGM: NTGR), celosvětový dodavatel technologicky inovativních, značkových síťových řešení, ohlásila výsledky hloubkového nezávislého laboratorního testu skupiny aplikací ProSecure™ STM (Security Threat Management) – produktové řady specializované na síťová zabezpečení – pro řízení hrozeb z webu a e-mailu v SMB firmách.

Produkty řady NETGEAR ProSecure STM během testování společnosti Miercom prokazatelně zastavily o 50 % více hrozeb, než ostatní konkurenční výrobky v testu. Metodika testování byla zaměřena na schopnost zastavit nejrůznější hrozby včetně spamu i emailových hrozeb, filtrování URL a hodnocení programem Offensive Security Testing Suite společnosti Miercom.

„Díky našemu testování může každý prodejce nabízet nejlepší řešení svého druhu, která obstála v náročné a nezávislé zkušební prověrce. Výsledky testů přinášejí zákazníkům objektivní údaje pro komplexní srovnání všech konkurenčních řešení,“ řekl Robert Smithers, výkonný ředitel společnosti Miercom. „Řešení ProSecure STM od společnosti NETGEAR na nás udělala velký dojem svou schopností zastavit přibližně o 50 procent více hrozeb oproti konkurenčním produktům. Toto jedinečné skóre účinnosti zabezpečení je důkazem toho, jak velkou bezpečnost je toto zařízení schopno poskytnout ve srovnání s výrobky od jiných uznávaných prodejců zabezpečení.“

Společnost Miercom srovnávala model NETGEAR ProSecure STM600 např. s řešením Spam & Virus Blocker společnosti Cisco či s produktem Spam & Virus Firewall a Web Filter od společnosti Barracuda. Testování např. odhalilo, že:

• zařízení Security Testing Suite společnosti Miercom, které měřilo odolnost výrobků Barracuda a ProSecure vůči virům, červům, trojanům, programům zneužívajících zranitelnost systémů a útokům malware přes webové protokoly, ukázalo, že ProSecure STM svým výkonem překonal výrobky Barracuda v hodnocení s náskokem minimálně 50 procent;
• Email Threat Test společnosti Miercom, který měřil odolnost výrobků Barracuda a ProSecure proti e-mailovým hrozbám, ukázal, že ProSecure STM úspěšně odrazil 99,4 % všech hrozeb přicházejících přes e-mail, včetně volně se šířících hrozeb, čímž překonal výsledky řešení Barracuda o 20 %;
• Anti-Spam Test společnosti Miercom, který měřil odolnost výrobků Barracuda, Cisco a ProSecure vůči spamu, ukázal, že ProSecure zastavil 99,8 % veškerého spamu – tedy stejné množství, jako zastavily produkty Cisco a Barracuda dohromady.

Podrobnější výsledky o testování firmy Miercom jsou zveřejněny na webových stránkách společnosti Miercom www.miercom.com.

„Nesmírně oceňujeme účinnost NETGEAR ProSecure, s níž tato STM řešení zastavují hrozby. Zavedení a instalace zabezpečovacího zařízení ProSecure STM byla až překvapivě snadná a umožnila nám vystavět víceúrovňový model spolehlivého zabezpečení,“ řekl John Pompay, finanční ředitel Financial Services Volunteer Corps. „Od okamžiku nasazení NETGEAR ProSecure se radikálně snížil počet infekcí malwarem a spywarem v naší síti, problémy spojené s těmito hrozbami nás stojí minimum času a my se tak můžeme soustředit na to, co umíme nejlépe, tedy vytváření silných finančních systémů, a nikoli na zmírňování hrozeb IT zabezpečení, jako tomu bylo dříve.“

Řada NETGEAR ProSecure STM zahrnuje modely STM300 a STM600 navržené pro sítě hostující až 300, resp. 600 uživatelů. Přístroje jsou určeny k zapojení do sítě, kde filtrují všechny potenciální hrozby přicházející z e-mailu či webu. Dávají také IT správcům kontrolu nad tím, které stránky mohou uživatelé sítě navštívit. Kromě široké škály bezpečnostních funkcí – včetně nástroje podnikové třídy k ochraně proti malwaru, nepřetržité ochrany proti hrozbám, nejlepšího nástroje svého druhu k ochraně proti spamu, a filtru URL podnikové třídy – nabízí nyní série STM i tyto klíčové vlastnosti:

• Active Directory Integration – funkce umožňující správcům sítě používat skupiny aktivních adresářů a uživatelů pro vytváření úrovní filtrování URL. Správci sítí tak mohou např. zabránit přístupu některých zaměstnanců na určité stránky, zatímco jiní si je budou moci pro konkrétní účely prohlížet.

• Emailová karanténa – funkce umožňující IT administrátorům hromadit na zabezpečovacím zařízení emaily, které STM identifikuje jako spam. Uživatelé ale samozřejmě mohou emaily uložené v tomto zařízení kontrolovat a pracovat s nimi.

„Firmy střední velikosti představují pro naše distribuční partnery obrovskou příležitost a STM řeší jednu z nejtíživějších potřeb v sítích jejich zákazníků,“ řekl Jason Leung, hlavní produktový manažer společnosti NETGEAR pro zabezpečení malých a středních firem. „Výsledky testů mluví samy za sebe. ProSecure v oblasti bezpečnosti nedělá kompromisy. Skutečnost, že jsme dokázali porazit uznávané hráče v jejich vlastní hře, dokazuje, že do sféry SMB firem přinášíme výkon, efektivitu a skutečnou hodnotu.“

Cena a dostupnost
Řešení NETGEAR ProSecure STM300 a STM600 jsou již k dispozici prostřednictvím sítě autorizovaných distributorů společnosti NETGEAR za doporučenou koncovou cenu 108 000 Kč vč. DPH, resp. 160 000 Kč vč. DPH. V této ceně je zahrnuto hardwarové řešení, příslušný počet licencí pro 300 nebo 600 uživatelů, a roční kontrakt pro aktualizaci ochrany proti novým webovým a emailovým hrozbám. Více informací o produktové řadě ProSecure STM lze najít na webu prosecure.netgear.com.

Tiskové zprávy

Diskuse