Mistrovství ČR a SR ve FIFA 10 na PS3

1. 3. 2010 16:20    Rubrika: Tiskové zprávy

Vítězem české kvalifikace na mistrovství světa ve FIFA 10 se stal Filip Lejček

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

V exhibičním utkání na PlayStation 3 zvítězila AC Sparta Praha 1:0 nad Bohemians 1905

Poslední únorový víkend se v pražském Obchodním Centru Chodov uskutečnilo kvalifikační kolo prestižního celosvětového turnaje ve hře FIFA 10 s názvem FIFA Interactive World Cup 2010. V něm se o titul mistra světa utkají na konzoli Playstation 3 ti nejlepší světoví hráči této nejpopulárnější fotbalové hry současnosti. Českého kvalifikačního kola se zúčastnilo 140 účastníků. Vítěz kvalifikace - Filip „Koozy“ Lejček - získal kromě postupu do evropského semifinále v Dánsku i herní konzoli Playstation 3 a hru FIFA 10.

V rámci turnaje se jako doprovodný program odehrála exhibiční utkání fotbalistů a fanoušků fotbalových klubů AC Sparta Praha, SK Slavia Praha a Bohemians 1905. Sparta porazila Bohemians 1:0, Bohemians si pak spravili chuť při následujícím zápase se Slávií, který vyhráli 3:2.

Jednotlivá utkání se hrála na 2 krát 6 minut, po skončení prvního eliminačního dne zůstalo v turnaji 70 nejlepších hráčů, kteří se v neděli utkali o celkový triumf a o další postup. Finálový zápas, který sehráli hráči „Koozy“ a „Forestlaw“, dopadl v základní hrací době 4:4. O vítězi rozhodl až penaltový rozstřel, který vyhrál Filip „Koozy“ Lejček 4:2. Vítěz si domů odnesl herní konzoli PlayStation 3 a hru FIFA 10 a postupuje mezi nejlepších 16 evropských hráčů na kvalifikaci do Dánska, kde se za čtrnáct dní popere o účast v celosvětovém finále.

Šťastný výherce k tomu s vědomím zodpovědnosti, která na něm nyní bude spočívat, s dávkou optimismu řekl: „Snad se mi na evropské úrovni podaří předvést lepší výkon, než v poslední době podává náš národní tým. Uvidíme v Dánsku.“

V doprovodných sobotních exhibičních utkáních se utkali reální fotbalisté a fanoušci fotbalových klubů AC Sparta Praha, Bohemians 1905 a SK Slavia Praha. V derby Sparta – Bohemians 1905 za Spartu nastoupil Josef Kučera, hráč současné juniorky, za Bohemians pak hráč A-týmu Martin Nešpor. Zápas skončil těsným vítězstvím Sparty 1:0. „Spartě to jde ve skutečném fotbale ještě lépe, ale tady nám to na vítězství stačilo,“ okomentoval s úsměvem své vítězství Josef Kučera.

Bohemka si přišla na své v následném zápase svých fanoušků proti fanouškům Slávie, který vyhrála 3:2.

Více informací již o pražském turnaji FIFA International World Cup najdete na http://www.easports.cz/ nebo na česko-slovenských fanouškovských stránkách EA Sports na Facebooku www.facebook.com/easports.czsk.

Tiskové zprávy

Diskuse