Aplikační a desktopové virtualizace Microsoft

1. 3. 2010 15:15    Rubrika: Tiskové zprávy

IT správci ve velkých a středních firmách a manažeři, kteří rozhodují o smysluplnosti investic do informačních technologií, mají nyní jednodušší práci. Microsoft jim totiž nabídl balíček nástrojů Microsoft Desktop Optimization Pack navržený tak, aby co nejvíce zjednodušil a zlevnil zavedení a používání systému Windows 7 v prostředí se stovkami a tisíci počítačů. Stejný balíček usnadní administrátorům také přechod na nejnovější verzi kancelářského systému Microsoft Office 2010, který bude na trhu dostupný v polovině tohoto roku.

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění




Nástroje Microsoft Desktop Optimization Pack, které zahrnují nové verze Microsoft Application Virtualization (App-V 4.6) a Microsoft Enterprise Desktop Virtualization (MED-V 1.0 Service Pack 1 RC), zajišťují kompatibilitu aplikací pro starší operační systémy s Windows 7, usnadňují distribuci nových aplikací a umožňují rychlý přesun kompletního uživatelského prostředí mezi počítači v podnikové síti.

„Podnikoví zákazníci chtějí nové Windows stejně jako domácí uživatelé. Velký rozdíl je ale v tom, jak rychle a snadno je možné nový operační systém zavést do rozsáhlého podnikového prostředí,“ říká Petr Karásek, obchodní a marketingový ředitel společnosti Microsoft v České republice. „Právě nové nástroje MDOP nasazení nových technologií výrazně zjednodušují a snižují i náklady na provoz podnikové infrastruktury.“

Přechod na Windows 7 bez starostí
Podle studie společnosti Softchoice splňuje požadavky pro využívání Windows 7 téměř 90 procent osobních počítačů v podnikové sféře. Aby podniky mohly své počítače co nejlépe využít, nabízí jim Microsoft v rámci služby Software Assurance balíček nástrojů Microsoft Desktop Optimization Pack, který zahrnuje šest klíčových technologií:

- Microsoft Application Virtualization umožňuje virtualizovat aplikace a transformovat je tak do centrálně spravované služby. Díky tomu lze snížit náklady na správu a nasazení aplikací, eliminovat problémy nekompatibility aplikací a zjednodušit obraz disku, který organizace používá jako výchozí pro své uživatele. Zároveň díky centrální správě omezuje výpadky a snižuje náklady na správu.

- Microsoft Enterprise Desktop Virtualization umožňuje uživatelům efektivně pracovat s virtuálními stroji se systémem Windows XP nebo Windows 2000 a spouštět starší aplikace, které vyžadují tyto operační systémy nebo starší verze Internet Exploreru. Díky tomu je možné přejít na operační systém Windows 7 rychleji.

- Advanced Group Policy Management usnadňuje správu počítačů a aplikací v podnikovém prostředí díky jednoduchému nastavení pravidel pro různé skupiny uživatelů a jejich automatickému vynucování.

- Microsoft Diagnostics and Recovery Toolset umožňuje zákazníkům rychle odhalit a opravit poškozené systémy a obnovit ztracená data.

- System Center Desktop Error Monitoring zajišťuje přehled o chybách v aplikacích a operačních systémech, které mohou ohrozit stabilitu počítačů.

- Microsoft Asset Inventory Service snižuje náklady na správu životního cyklu aplikací díky analýze a přehlednému řazení dat o používaných aplikacích. Funguje jako snadno spravovatelná hostovaná služba.

Novinky podrobně

Microsoft Application Virtualization 4.6

Nástroj Microsoft Application Virtualization (App-V) společně se systémem Windows 7, Windows Server 2008 R2 a sadou Office 2010 zajišťuje neomezený přístup k aplikacím a uživatelským datům z jakéhokoliv počítače, jednoduché nasazení a správu aplikací. App-V zvyšuje produktivitu koncových uživatelů a omezuje rizika související se správou aplikací. Mění aplikace na virtualizované síťové služby, které jsou k dispozici na vyžádání bez nutnosti instalace, minimalizuje konflikty aplikací a umožňuje uživatelům pracovat v podstatě z libovolného umístění. Uživatelé a jejich aplikační prostředí již nejsou závislá na konkrétním počítači a stejně tak i počítače již nejsou vyhrazeny pro konkrétní uživatele. IT oddělení tak může mnohem lépe reagovat na měnící se potřeby uživatelů.

Microsoft Enterprise Desktop Virtualization

Nejnovější verze Microsoft Enterprise Desktop Virtualization (MED-V 1.0 SP1) s označením Release Candidate přináší do balíčku Microsoft Desktop Optimization Pack plnou podporu starších aplikací v prostředí Windows 7. Tam, kde nestačí funkce pro zpětnou kompatibilitu obsažené přímo ve Windows 7, umožňuje MED-V vytvoření virtuálních strojů, na kterých běží starší verze Windows nebo Internet Exploreru. Uživatelé díky této technologii mohou okamžitě začít používat Windows 7, starší aplikace se budou spouštět ve virtuálním prostředí bez toho, aby to uživatele ovlivňovalo.

Dostupnost
Microsoft Desktop Optimization Pack je dostupný jako dodatečný nákup pro zákazníky, kteří využívají licenční program Software Assurance pro desktopový operační systém. Microsoft Application Virtualization pro terminálové služby lze také získat jako součást Windows Server 2008 RDS CAL licence. Více podrobných informací o nástrojích MDOP najdete na www.microsoft.com/windows/enterprise/products/mdop

Tiskové zprávy

Diskuse