Symantec uvedl Norton 360 verze 4.0

2. 3. 2010 14:11    Rubrika: Tiskové zprávy

Komplexní sada Norton 360 spojuje zabezpečení se vzdáleným přístupem k souborům online

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Nové aplikace pro iPad, iPhone a Android poskytnou uživatelům aplikace Norton 360 a služby Norton Online Backup přístup k jejich souborům kdekoli

Vzhledem k nárůstu počítačové kriminality může být nechráněný počítač infikovaný do čtyř minut po připojení k Internetu . Riziku ztráty dat jsou vystaveny také osobní údaje a soubory uživatele počítače. Tým Norton zjistil, že každý třetí dospělý online ztratil ve svém počítači nenahraditelná data. Aby zajistila ochranu spotřebitelů, uvedla společnost Symantec (Nasdaq: SYMC) na trh nejnovější verzi aplikace Norton 360, jejíž součástí je nejnovější technologie zabezpečení a vzdálený přístup k bezpečně zálohovaným datům. Aplikace Norton 360 verze 4.0 poskytuje také nejvyšší míru ochrany před útoky z webu, včetně nejnovějších hrozeb šířených prostřednictvím společenských sítí. Software Norton dosáhl v nedávných nezávislých testech 100 % úspěšnosti ochrany.

Podle předpovědí dosáhne počet používaných inteligentních telefonů do roku 2013 téměř poloviny všech celosvětově prodaných mobilních telefonů . Tým Norton proto představuje svoji první beta aplikaci pro operační systém Android a plánuje představení svých prvních beta aplikací pro iPad a iPhone během několika příštích týdnů. Po stažení zvolené bezplatné aplikace z obchodu iPhone App Store nebo Android Market mohou spotřebitelé, kteří mají data uložená online pomocí aplikace Norton 360 nebo služby Norton Online Backup, získat přímo ze svého zařízení přístup ke svým dokumentům, hudbě, fotografiím nebo videosouborům a mohou je sdílet. Produkty a služby Norton pomáhají více než 11 mil. spotřebitelů zachovat přístup kdykoli a kdekoli k jejich datům online. Uživatelé aplikace Norton 360, kteří používají úložiště online, mají nyní přístup ke svým souborům pomocí webového prohlížeče a mohou soubory stahovat nebo přátelům nebo rodině odesílat e-mailem odkazy.

"Spotřebitelé v současné době očekávají, že budou mít přístup ke svým souborům, fotografiím a hudbě kdykoli a z kteréhokoli zařízení a budou je moci sdílet. Naše aplikace pro mobilní telefony jim to umožňují," řekl Rowan Trollope, senior vice president, Consumer Products and Marketing, společnost Symantec. "Uživatelé také více využívají společenské sítě, které se staly hlavním cílem počítačových zlodějů. Technologie založená na hodnocení použitá v aplikaci Norton 360 využívá zkušenosti milionů příslušníků naší komunity a je prokazatelné efektivní v boji s webovými hrozbami, které napadají společenské sítě."

Aplikace Norton 360 nyní obsahuje technologii založenou na hodnocení, která byla uvedena na trh v září 2009 v aplikacích Norton Internet Security a Norton AntiVirus 2010. Tato technologie se přímo zaměřuje na nezjištěný škodlivý kód a současné nejvíce nebezpečné hrozby. S pomocí technologie hodnocení dosáhla aplikace Norton 360 nejlepšího výsledku v nezávislých testech, které prováděla britská společnost Dennis Labs a které věrně napodobovaly skutečné webové útoky, například útoky, které napadají weby společenských sítí. Z deseti testovaných produktů aplikace Norton jako jediná poskytla ochranu před všemi hrozbami a dosáhla celkového 100% výsledku při testování ochrany.

Nejnovější verze aplikace Norton 360 má vylepšené také funkce, které nejvíce oceňují spotřebitelé, jako je vyladění počítače, které zvyšuje výkon a šetří čas. Spotřebitelé mohou zkrátit dobu spuštění systému pomocí funkce inteligentní správce spuštění, která omezuje počet aplikací spouštěných při spuštění počítače nebo rozkládá jejich spuštění na delší dobu. Data z komunity Norton poskytují užitečný přehled o tom, které aplikace se nejvíce používají, takže spotřebitelé mohou na základě podložených informací rozhodovat, zda některé aplikace vyloučí ze seznamu položek spouštěných po spuštění počítače. Podle testů provedených společností Passmark může inteligentní správce spuštění zkrátit dobu spuštění počítače se systémem Windows 7 až o 41 %. Spotřebitelům, kteří spouštějí počítač jednou za den, může použití inteligentního správce spuštění ušetřit za jeden rok více než tři hodiny, což stačí na let z Prahy do Madridu.

Dostupnost, kompatibilita a cena
Aplikaci Norton 360 verze 4.0 je možno zakoupit již nyní v USA prostřednictvím maloobchodníků a obchodu společnosti Symantec online na adrese www.symantecstore.com. Bezplatná beta aplikace pro mobilní telefony s operačním systémem Android je k dispozici nyní a beta aplikace pro iPad a iPhone budou podle plánu k dispozici zdarma v obchodu iPhone App Store a Android Market během několika příštích týdnů. Nejnovější verze aplikace Norton 360 podporuje operační systémy Microsoft XP, Windows Vista a Windows 7. Doporučená koncová cena standardní edice, jejíž součástí je úložiště online o velikosti 2 GB, je 1 690,- Kč včetně DPH. Cena zahrnuje licenci pro tři počítače a přihlášení k odběru služby na jeden rok umožňující používání produktu a získávání aktualizací ochrany společnosti Symantec. Všichni uživatelé aplikace Norton 360 s platným přihlášením k odběru pro produkt mají nárok na získávání nejnovějších aktualizací produktu prostřednictvím modelu odběru služby. Další informace jsou k dispozici v Centru aktualizací Norton na adrese http://updatecenter.norton.com.

Tiskové zprávy

Diskuse