Grafická karta ATI Radeon HD 4290 s čipsetem AMD 890GX je na světě

3. 3. 2010 10:39    Rubrika: Tiskové zprávy

AMD představuje všestranný čipset AMD 890GX pro zábavu ve vysokém rozlišení na prakticky jakékoli konfiguraci PC

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Nový čipset slouží jako základ pro klientské platformy 2010, obsahující grafiku ATI Radeon™ HD 4290, pokročilá rozhraní SATA 3.0 a USB 3.0 pro vynikající 3D grafiku a pro zábavu ve vysokém rozlišení

Společnost AMD (NYSE: AMD) a její partneři dodávající základní desky dnes uvedli na trh grafickou kartu ATI Radeon™ HD 4290 s čipsetem AMD 890GX, které představují všestranné, cenově dostupné a výjimečně energeticky úsporné řešení pro jedinečný vizuální zážitek z práce na počítači ve vysokém rozlišení.

Čipset AMD 890GX vytyčuje novou cestu, jak využít variabilitu různých grafických konfigurací, přičemž samozřejmostí je DirectX® 10.1 na základní desce a podpora dvou vysoce výkonných grafických karet ATI Radeon™ zajištěná technologií ATI CrossFireX™. Stejná základní deska AMD 890GX, jakou lze použít k vytvoření praktického domácího kina na stolním počítači pomocí integrované grafické karty ATI Radeon HD 4290, může být ještě doplněna kartou ATI Radeon™ HD 5450 pro výkon s využitím dvou grafických karet, nebo ji lze pomocí grafické karty ATI Radeon™ HD 5870 s vizuálním realismem DirectX® 11 upgradovat na výkonnou herní stanici.

Pomocí integrované grafické karty ATI Radeon HD 4290 se mohou rodina i přátelé těšit z ještě plynulejšího přehrávání Blu-ray™ ve vysokém rozlišení i v kvalitě 1080 řádků včetně dual streamu při přehrávání v módu PiP (Picture in Picture) na Blu-ray™ 1.1.1 Filmy na standardních DVD lze sledovat v kvalitě, která se díky DVD upscalingu blíží vysokému rozlišení a kvalitu videí a filmů ve standardním nebo nízkém rozlišení, přehrávaných na HD displejích dále zvýší postprocessing. Grafická karta ATI Radeon™ HD 4290 je navržena k dekódování a přehrávání Blu-ray™ a dalšího obsahu v HD kvalitě ve formátech MPEG2, VC-1, a H.264.

Čipset AMD 890GX podporuje rozhraní pevného disku SATA 3.0 6 Gbps, která napomáhá urychlení práce s aplikacemi, zkrácení doby nabíhání systému a rychlejšímu zpracování informací, prohlížení videí a fotografií ve vysokém rozlišení a dalším funkcím.2 Technologie SATA 3.0 na čipsetu AMD 890GX může přispět ke zvýšení výkonu v aplikacích a rovněž rychlost přístupu k datům ve Windows 7 v kombinaci s SSD disky s rozhraním SATA 3.0 s vysokou teoretickou propustností a při použití více disků v konfiguracích RAID.

Mnoho základních desek s čipsety AMD 890GX podporuje rozhraní SuperSpeed USB 3.0, které rychle synchronizuje a přenáší multimediální soubory na nové generace zařízení USB 3.0.2 Díky podpoře USB 3.0 a SATA 3.0 jsou tyto platformy vybaveny pro nástup nové generace vysokorychlostních pevných disků, HD videokamer a multimediálních přehrávačů. Čipset AMD 890GX obsahuje také podporu pro síťový výstup Gigabit Ethernet, technologii HyperTransport™ 3.0 a PCI Express® Generation 2.0 pro vytvoření systému navrženého pro rychlý tok dat, který zajistí rychlejší přenos pracovních dokumentů, herních a multimediálních souborů.

První z čipsetů AMD řady 8, využívající tyto technologie, slouží jako základ pro technologii VISION pro desktopové platformy AMD, které budou ohlášeny ve druhém čtvrtletí roku 2010 a jsou navrženy, aby byly kompatibilní s očekávaným šestijádrovým procesorem AMD Phenom™ II X6.

Tiskové zprávy

Diskuse