Symantec Data Insight

3. 3. 2010 18:44    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Symantec odpovídá na otázku "Čí data to vlastně jsou?"

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Novátorská technologie Data Insight řeší hlavní problémy zabezpečení a správy nestrukturovaných dat

Společnost Symantec Corp. (Nasdaq: SYMC) dnes ohlásila novou technologii Symantec Data Insight, která organizacím umožní zlepšit dozor nad daty díky přehledu o vlastnictví a využití nestrukturovaných dat, včetně souborů, jako jsou dokumenty, tabulky a e-maily. Technologie Data Insight, která představuje inovaci a integraci celého portfolia produktů společnosti Symantec v oblasti zabezpečení a úložišť, nabízí organizacím jednotné pojetí dozoru nad daty. Data Insight je jediná integrovaná technologie svého druhu, která organizacím pomůže sladit informace s obchodními cíli zjednodušením nápravy ohrožených důležitých dat a optimalizací firemního prostředí ukládání dat. První řešení, do kterého bude technologie Data Insight plně integrovaná, bude Symantec Data Loss Prevention a po něm budou v průběhu roku následovat řešení pro správu úložišť a informací.

"Organizace se stále více zabývají snižováním rizik a hledají strategie dozoru nad daty, které odpovídají jejich obchodním prioritám. Základní podmínkou dobrého dozoru je definování citlivých dat a určení vlastnictví dat," řekl Eric Ouellet, Research VP, společnost Gartner. "Vlastnictví dat představuje obrovský problém, zejména v případě nestrukturovaných dat. Organizace, které mají přehled o využití nestrukturovaných dat, budou schopny lépe identifikovat mezery ve své strategii, budou moci lépe identifikovat své požadavky a budou lépe připraveny realizovat plán dozoru nad daty, který sníží rizika, jimž je organizace vystavena."

Technologie Data Insight a řešení Data Loss Prevention
Technologie Data Insight bude poprvé k dispozici jako součást řešení Symantec Data Loss Prevention, které bude jediným řešením prevence ztráty dat s integrovanou funkcí zjišťování vlastníka dat a nápravy nedostatků. Nestrukturovaná data ve sdílených systémech souborů jsou velkým zdrojem důležitých obchodních informací a nadměrně přístupný obsah představuje významné riziko narušení dat. Technologie Data Insight spolu s řešením Symantec DLP pomůže organizacím identifikovat nejdůležitější informace a pomocí automatické identifikace vlastníka dat umožní jednodušší čištění dat a nápravu nedostatků. Technologie Data Insight poskytne také nepřetržité sledování a auditování využití dat a tím zajistí dodržování podnikových zásad a soulad s předpisy. Technologie navíc sleduje, kdo použil nebo upravil jednotlivé soubory, a může informovat vlastníky dat a týmy zajišťující zabezpečení dat, že došlo k ohrožení dat. Organizace, které mají přehled o tom, kdo používá jejich informace, mohou odvozovat vlastnictví na základě pravidel a měnit přístup k uloženým datům v zájmu prevence narušení dat.

Technologie Data Insight a správa úložišť
Podle společnosti IDC se bude kapacita úložišť dodaných pro potřeby souborových úložišť zvyšovat v období od roku 2008 do roku 2013 ročním tempem růstu 60,1 %, což je tempo růstu třikrát vyšší než u blokových úložišť . Pro organizace je velice důležité, aby optimalizovaly náklady na úložiště pro nestrukturovaná data tím, že budou data po celou dobu životního cyklu ukládat v nejefektivnější vrstvě na základě dynamické klasifikace jejich obchodní důležitosti. Týmy odpovědné za úložiště musejí také vytvořit systém odpovědnosti za nestrukturovaná data v podobě zpráv přeúčtování nákladů na úložiště, ve kterých bude uvedeno, kdo co vlastní a kolik to organizaci stojí. Integrace technologie Data Insight s řešeními pro správu úložišť a informací společnosti Symantec umožní organizacím optimalizovat náklady na úložiště nestrukturovaných dat a inteligentně rozhodovat v otázkách zálohování a obnovení na základě kontextu a četnosti použití.

"Organizace se usilovně snaží spravovat a zabezpečit svá nestrukturovaná data pomocí několika oddělených řešení a k řešení svých problémů potřebují produkty, které navzájem spolupracují," řekl Greg Hughes, group president, Enterprise Product Group, společnost Symantec. "Technologie Data Insight usnadňuje našim zákazníkům práci tím, že spojuje naše dovednosti v oblasti zabezpečení a ukládání dat s cílem zlepšit dozor nad daty."

Tiskové zprávy

Diskuse