Netbooky Samsung přicházejí na český trh

3. 3. 2010 19:38    Rubrika: Tiskové zprávy

Nové netbooky společnosti Samsung posouvají hranice stylu, mobility a výdrže

Netbooky Samsung přicházejí na český trh

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Netbooky Samsung N210 a N150 s úhlopříčkou 10,1 palců nabízejí elegantní design a celodenní výdrž baterie.

Společnost Samsung Electronics Co.,Ltd., přední hráč na trhu a uznávaný inovátor v oblasti spotřební elektroniky, přichází na český trh s novými modely Samsung N210 a N150. Model N210 je navržen tak, aby svým uživatelům poskytl maximální osobní svobodu při 12 hodinách* bezpečného mobilního připojení, zatímco model N150 má výdrž až 8,5 hodin*, resp. 11 hodin*. Této úctyhodné výdrže dosahuje díky celkově nižší spotřebě elektrické energie, které přispívá úspornější LED displej, optimalizovaný výpočetní výkon a patentované řešení společnosti Samsung Enhanced Battery Life.

Modely N210 a N150 jsou také vybaveny vylepšeným displejem, který je zárukou dokonalejšího vizuálního zážitku. Nový antireflexní LED displej s úhlopříčkou 10,1" dokáže zobrazit filmy i statický obraz v nejostřejších detailech a nejjasnějších barvách, přičemž v ostrém osvětlení nebo na přímém slunečním světle netrpí rušivými odlesky. S pomocí integrovaného nástroje Easy Resolution Manager lze snadno změnit rozlišení displeje, pokud právě používaný program nebo hra vyžadují rozlišení 1024x768. Mezi další doplňky z oblasti vizuálních technologií patří integrovaná digitální kamera, kterou lze použít pro videokonference nebo pro live messaging.

Štíhlý a elegantní design ověřený rozsáhlým testováním jakosti propůjčuje modelům N210 a N150 stylovost a spolehlivost. Model N210 se vyznačuje novým designem Crystal Pattern společnosti Samsung, zatímco model N150 je opatřen integrovaným pantem zajišťujícím hladké otevírání a zavírání netbooku.

Pokud vezmeme v úvahu povrchovou úpravu odolnou vůči poškrábání, máme před sebou přístroj s vynikající dlouhodobou hodnotou.

Nové netbooky jsou dodávány také s celou řadou nástrojů usnadňujících jejich použití a zajišťujících bezpečnost. Především je to funkce „Instant On“ podporovaná nástrojem Phoenix HyperSpace™, která je k dispozici u modelu N210 a umožňuje okamžité online připojení, aniž by bylo nutné čekat na spuštění systému Windows. Funkce „Smart Power Management“ zase šetří energii baterií bez zásahu uživatele. Aplikace AnyPC** pro vzdálený přístup k jinému počítači zajišťuje bezpečné a jednoduché připojení k počítači v práci nebo doma, a umožňuje tak snadno přenášet a prohlížet soubory i pokud je uživatel na cestách. Software Phoenix FailSafe®*** poskytuje užitečný nástroj pro dohledání vašeho počítače v případě, že se stanete obětí krádeže. Tato účinná služba, jejímž smyslem je odradit případného pachatele od krádeže, vám umožňuje sledovat aktuální polohu odcizeného notebooku a šifrovat, spravovat, stahovat nebo mazat důležitá data na něm uložená.

Netbooky Samsung N210 a N150 jsou osazeny nejnovějším procesorem Intel® Atom™ N450, který byl speciálně navržen pro netbooky a především pro práci s internetem. Procesor Intel® Atom™ je postaven na zcela nové architektuře, která zaručuje větší energetickou úspornost procesoru odrážející se v delší výdrži baterií a zároveň také zaručuje lepší výkon mobilních aplikací a svižnější reakci celého systému.

„Netbooky Samsung N210 a N150 dávají na výběr z několika elegantních designových řešení a svojí praktičností, která posunuje ultra-mobilní počítače do zcela nové dimenze, stojí v čele naší produktové řady. Delší výdrž baterií je pro zákazníky velmi důležitá a jsme hrdi na to, že jsme schopni nabídnout funkcemi nabité netbooky, které uživateli umožňují tak snadné a dlouho trvající bezdrátové připojení,“ uvedl Seongwoo Nam, výkonný viceprezident divize Samsung IT Solutions Business.

Stejně tak, jako ostatní netbooky značky Samsung, získaly i modely N210, a N150 certifikát TCO potvrzující splnění požadavků uznávané normy týkající se ergonomie a vlivu na životní prostředí a splňují také ekologické požadavky evropské směrnice RoHS. Kromě toho, že jsou netbooky Samsung ergonomicky navrženy pro co nejsnadnější použití a výkon, jsou také vyráběny bez použití rtuti. Také díky svým displejům s LED podsvícením spotřebovávají výrazně méně energie. Jejich ultralehký, robustní a kompaktní design nabízí i další „zelené“ výhody, jelikož při jejich výrobě a používání se spotřebovává méně energie.

Netbooky Samsung N210 a N150 budou k dispozici v České republice od března.

  • Výdrž baterií na základě výsledků v testu BatteryMark. Výsledky se mohou lišit v závislosti na konfiguraci.
    • Zkušební 60denní verze zdarma.
    • * Zkušební 30denní verze zdarma.
Tiskové zprávy

Diskuse