Acer Aspire One 532G s nVIDIA ION

4. 3. 2010 20:03    Rubrika: Tiskové zprávy

Acer Aspire One 532G: První netbook s vyhrazenou grafikou pro skutečné video ve vysokém rozlišení

Acer Aspire One 532G s nVIDIA ION

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Sledování obsahu ve vysokém rozlišení 1080p na externím displeji s rodinou a přáteli

Nový Acer Aspire One 532G předznamenává nastupující trend v digitálním světě, v němž si získává stále větší oblibu online sledování obsahu ve vysokém rozlišení. Acer představuje první netbook na trhu s vyhrazenou grafikou NVIDIA® ION™ příští generace, která umožňuje uživatelům dívat se na obsah ve vysokém rozlišení online, přehrávat ho v rozlišení 720p anebo ho sledovat s přáteli ve skutečném vysokém rozlišení 1080 na externím televizoru/LCD monitoru s vysokým rozlišením připojeném k rozhraní HDMI.

Výdrž baterie až 10 hodin*, integrované bezdrátové připojení Wi-Fi®, 10.1” displej s vysokým rozlišením s podsvícením LED diodami a volitelný modul 3G dokazují, že Aspire One 532G nabízí jedinečné spojení vynikajícího výkonu a ultrakompaktního provedení spolu s veškerým výkonem, který požadujete. Uživatelé netbooku mohou nyní sledovat online obsah ve vysokém rozlišení a současně používat několik internetových aplikací.

Vysoké rozlišení online v dokonalém podání a zábava ve vysokém rozlišení
Pokud vás neuspokojuje normální surfování na internetu, můžete sledovat video ve vysokém rozlišení na stránkách YouTube HD, Hulu anebo Facebook. Aspire One 532G s vyhrazenou grafikou zajišťuje plynulý streaming obsahu ve vysokém rozlišení. Netbook dokonce zvládá bez obtíží 3D aplikace, běžné počítačové hry, střih a převod videa, používání snímků pro funkci face tagging a přehrávání videí ve vysokém rozlišení až 1080p na televizoru s vysokým rozlišením, který je připojen k rozhraní HDMI počítače, a navíc umožňuje stejně snadno surfovat na internetu, používat elektronickou poštu, chatovat, prohlížet fotografie, upravovat dokumenty a mnoho dalšího - a to vše díky nové platformě Intel Atom™ N450 a grafickému procesoru příští generace NVIDIA® ION™ s vyhrazenou 512MB pamětí.

Inteligentní výkon a vysoké rozlišení
Aspire One 532G však nedosahuje vysokého výkonu na úkor výdrže baterie. Při náročném zobrazování ve vysokém rozlišení využije veškerý výkon, zatímco při běžném použití sníží spotřebu energie a tím dosáhne delší výdrže baterie. Technologie NVIDIA® Optimus™ zaručuje inteligentní, plně automatický a plynulý přechod mezi využitím výkonného grafického procesoru NVIDIA® ION™ a integrované grafiky s nižší spotřebou v závislosti na nárocích příslušné aplikace a tím prodlouží dobu provozu na baterii při současném zajištění vysokého výkonu v případě, že ho skutečně potřebujete.

Pohodový společník na cesty
Aspire One 532G, který stačí nabít jen jednou za 10 hodin*, umožňuje přístup k internetu i na cestách a použití multitaskingu společně s internetem. Inovativní síťový adaptér je ideální na cesty, neboť je lehčí než běžné adaptéry, zkracuje dobu nabíjení o 1/3 a je dodáván s výměnnými vidlicemi pro zapojení do zásuvky. Budete mít tedy vždy po ruce tu správnou vidlici bez ohledu na to, kde se právě nacházíte.

Netbook, který má tloušťku pouhý 1” a váží cca 1 kg, je nabízen ve třech barevných odstínech – modrém Sapphire Blue, červeném Ruby Red a stříbrném Pearl Silver. Tento kompaktní počítač, který umožňuje plynule přehrávat filmy i flashvideo ve vysokém rozlišení a je vybaven baterií s dlouhou výdrží, je určen pro skutečně bezbariérovou komunikaci.

Netbook s vysokou energetickou účinností splňuje normu Energy Star® v5.0, jakož i směrnice RoHS a WEEE EU pro používání a likvidaci nebezpečných látek v elektrických a elektronických zařízeních. Dále je vybaven podsvícením LED diodami bez obsahu rtuti.

Aspire One 532G bude uveden na trh koncem 1. čtvrtletí 2010.

Tiskové zprávy

Diskuse