Acer věří koncepci Smartphone

4. 3. 2010 16:03    Rubrika: Tiskové zprávy

Smartphone Acer: kapesní osobní počítače

Acer věří koncepci Smartphone

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Inteligentní telefony, které byly původně určené jen pro "vybrané” uživatele, se staly běžným spotřebním předmětem - smartphony si získaly všeobecnou oblibu, což dokazuje i jejich prodejní úspěch.

Podle předběžných odhadů dosáhne v roce 2010 prodej inteligentních telefonů 266 miliónů kusů, což představuje přibližně čtvrtinový podíl na celosvětovém prodeji mobilních telefonů. Nedávný průzkum trhu zjistil, že v současné době využívají čtyři miliardy lidí na celém světě mobilní služby na základě uzavřené smlouvy a že se každý rok prodá cca 200 miliónů smartphonů, přičemž se odhaduje, že v příštích 3 až 5 letech tento trh každoročně poroste o 15 %. Společnost Acer, která patří k uznávaným průkopníkům trendů, si předsevzala, že se do roku 2013 stane jedním z pěti největších prodejců smartphonů a k tomu účelu chce využít znalosti a prostředky, které získala v oblasti výpočetní techniky a mobility.

"Rostoucí prodeje mobilních telefonů v příštích letech podpoří vývoj progresívnějších technologií a vytvoří větší poptávku po datových službách, která převýší poptávku po hlasových službách. Znalosti a zkušenosti, které společnost Acer získala jako prodejce notebooků a osobních počítačů, přispějí k úspěchu naší divize smartphonů,” uvedl Gianfranco Lanci, president a výkonný ředitel Acer. Inc. "Pokud budeme sledovat vývoj prodejů osobních počítačů, zjistíme, jak se na něm podílel internet neboli přání uživatelů, kteří chtěli být připojení a mít možnost vyhledávat informace. Od přání mít k dispozici připojení zbývá jen krůček k potřebě být připojený trvale a to se projevilo na poptávce po malých přenosných zařízeních.”

Většina uživatelů považuje taková zařízení za ideální prostředek k chatování, vyhledávání informací a posílání e-mailů. Je zřejmé, že to přispělo k urychlení vývoje zařízení, která jsou stále kompaktnější. Z toho důvodu chce Acer navrhovat zařízení, která spojí možnosti počítače, především jeho výkon, s přednostmi telefonu, jako např. delší výdrží baterie. Zkrátka: taková zařízení musí být výkonná jako počítače a současně ”okamžitě k dispozici” jako telefony.

Mobilní výrobky Acer včetně např. smartphonů, netbooků a notebooků jsou zařízení určená ke komunikaci, která svými rozdílnými rozměry a výkony mají uspokojit nejrůznější nároky uživatelů - od jednoduchého přístupu k informacím a dokumentům prostřednictvím webu po vytváření stále složitějšího obsahu.

Zařízení ovládaná jednou rukou, jako např. smartphony, představují ideální nástroj pro připojení k internetu a přístup k obsahu. Tato zařízení s displejem velikosti 2.8 až 6” nemají často ani úplnou klávesnici, avšak mohou být snadno ovládána jednou rukou, což dostačuje k okamžitému připojení k webu a surfování.

Zařízení pro dvě ruce jsou nutná v případě, že chcete vytvářet obsah anebo psát texty či dokumenty na cestách. K tomuto účelu byly vyvinuty netbooky. Lehké a kompaktní počítače s hmotností cca. 1 kg jsou vybaveny 8,9 až 11,6" displejem. Můžete je tedy neustále nosit s sebou a psát či upravovat dokumenty všude, kde se právě nacházíte.

Pro úpravu multimédií však potřebujete vyšší grafický a výpočetní výkon i větší displej - prostě potřebujete notebook. Notebook je vybaven výkonnějšími procesory, vyhrazenou grafikou, větším displejem (min. 12”) a klávesnicí plné velikosti, a tedy umožňuje zpracovávat obsah jakéhokoli typu.

V současné době má zásadní význam schopnost průběžně uvádět na trh nové výrobky včetně netbooků/notebooků a smartphonů. Dlouholeté zkušenosti vyvolávají v uživatelích představu spolehlivosti, která je vlastní všem výrobkům Acer. Se zařízeními Acer už není neomezené připojení pouhý sen, nýbrž skutečnost.

Smartphony, které byly uvedeny na spotřebitelský trh, splňují rostoucí nároky uživatelů na přístup k informacím a obsahu prostřednictvím internetu, elektronické pošty a především sociálních sítí kdykoli a odkudkoli.

Acer patří nepochybně k těm společnostem, které se největší měrou podílely na rozšíření smartphonů na spotřebitelském trhu tím, že dokázala nabídnout široký výběr technicky inovativních a snadno ovladatelných zařízení, umožňujících uživatelům zapojit se do mobilní a interaktivní komunikace.

Smartphony Acer, které se vyznačují rafinovaným provedením a moderním designem, vznikají spojením atraktivního tvaru, propracovaného do nejmenších detailů, s nejlepšími technickými řešeními. Smartphony jsou doplněny příslušenstvím s nezaměnitelnou osobitostí, které můžete neustále nosit s sebou, a tak ukázat svůj originální styl.

Úplná nabídka výrobků ve třech řadách - beTouch, neoTouch a Liquid - splňuje lépe nároky spotřebitelů, protože společnost Acer si dobře uvědomuje, že všichni uživatelé nejsou stejní. Z toho důvodu chce Acer definovat "správný” výrobek pro každého zákazníka na základě jeho preferovaného způsobu použití. Všichni uživatelé oceňují jednoduchost, a proto Acer investuje do dokonalejšího ovládání, na němž se podílí mj. ergonomie, uživatelské rozhraní, aplikace a obsah.

Tiskové zprávy

Diskuse