Tenké notebooky Dell

9. 3. 2010 08:41    Rubrika: Tiskové zprávy

DELL UVÁDÍ NA ČESKÝ TRH NEJTENČÍ A NEJVÝKONNĚJŠÍ MOBILNÍ PRODUKTY PRO PROFESIONÁLY

Tenké notebooky Dell

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

„Nejtenčí a nejvýkonnější mobilní novinky od Dellu pro profesionální využití“

Společnost Dell představila své nové mobilní produkty vhodné pro náročné pracovní nasazení na cestách. Úplnou novinkou v portfoliu ultra přenosných notebooků je nejtenčí 13“ notebook na světě Dell Latitude 13 se širokými možnostmi správy a zabezpečení. Druhou novinkou je nejvýkonnější varianta mobilní pracovní stanice Dell Precision M6500 s novou generací vícejádrových procesorů Intel Core i7 a i5.

Dell Latitude 13 získal ihned po svém představení prvenství jako nejtenčí 13“ notebook na světě. Ultra přenosná novinka však splňuje i další podmínky nekompromisního pracovního společníka na cestách. IT pracovníkům nabízí pokročilé možnosti vzdálené správy a virtualizace certifikované autoritami VMware nebo Citrix. Kombinace precizního zpracování, bezpečnostních prvků a jedinečného Next Business Day servisu Dell jej předurčuje jako ideální notebook pro manažery, kteří jsou neustále na cestách a vyžadují maximální pracovní komfort.

Vybrané vlastnosti Dell Latitude 13:

• komplexní systémová správa včetně nástrojů pro vzdálenou správu Broadcom TruManage a služby Dell ImageDirect, která umožňuje administrátorům práci s image disků 24 hodin denně z online úložiště,
• vysoké možnosti zabezpečení díky SSD, technologii šifrování pevných disků FDE a šifrovacímu čipu TPM,
• široké možnosti připojení s volitelným WWAN, Bluetooth a Wi-Fi standardem 802.11g/n,
• volitelně je k dispozici i externí Blu-ray mechanika a čtečka karet 5v1.

Notebook Dell Precision M6500, který se může pyšnit označením nejvýkonnější mobilní pracovní stanice na světě, je nyní k dostání s poslední generací procesorů Intel Core i7 nebo i5. V těle 17“ notebooku se dále nachází displej s LED podsvícením, královským Full HD rozlišením 1920x1200 a profesionálním grafickým řešením Nvidia Quadro FX 3800M. Díky této konfiguraci posouvá společnost Dell hranice výkonu schovaného v těle notebooku mnohem blíž k výrazně prostornějším stolním pracovním stanicím. Precision M6500 je určen profesionálům z oblasti strojírenství a grafiky.

Dell Precision M6500 dále nabízí:

• novou generaci výkonných procesorů Intel Core i7-920XM Quad Core Extreme Edition nebo dvoujádrové Core i7 a Core i5,
• vysokou propustnost pamětí taktovaných na 1066, 1333 a 1600 MHz,
• podporu 32 a 64bitových edicí Microsoft Windows 7, Vista, XP a 64bitové linuxové distribuce Red Hat 5.3,
• na trhu mobilních pracovních stanic unikátní podporu diskového pole RAID 5 a tři interní pozice pro pevné disky včetně rychlého 64 GB SSD MiniCard disku,
• volitelně také novou generaci vysokorychlostní sběrnice USB 3.0 a 3,2 MP webkameru.

Zákazník si může pomocí programu Dell Services přizpůsobit servisní a podpůrné služby typu Dell ProSupport a Dell ProManage.

Obě novinky jsou již k dispozici u obchodníků společnosti Dell a více než 600 partnerů programu Dell Partner Direct. Cena Dell Latitude 13 a Dell Precision M6500 začíná na 16 000 Kč, resp. na 59 700 Kč bez DPH včetně dopravy k zákazníkovi a zahrnuje i nadstandardní služby Dell ProSupport, jejichž součástí je i unikátní tříletý Next Business Day servis.

Více informací o Dell Latitude 13 naleznete na www.dell.cz/latitude, o pracovní stanici Dell Precision M6500 pak na www.dell.cz/precision.

Tiskové zprávy

Diskuse