T-Systems a SAP oznamují uzavření globální spolupráce

9. 3. 2010 08:24    Rubrika: Tiskové zprávy

T-Systems a SAP oznamují uzavření globální spolupráce

- Dlouhodobá spolupráce je oficiálně potvrzena novým partnerstvím
- T-Systems dodává celosvětově služby a vyvíjí mobilní řešení pro aplikace SAP

Společnost T-Systems oznámila vytvoření globálního partnerství se společností SAP AG v oblasti služeb. Smlouva byla podepsána Reinhardem Clemensem, generálním ředitelem společnosti T-Systems a členem představenstva Deutsche Telekom, za společnost SAP smlouvu podepsali náměstci generálního ředitele Jim Hagemann Snabe a Bill McDermott.

Dlouhodobá a úspěšná spolupráce obou firem, která trvá již osm let, byla nyní oficiálně potvrzena. T-Systems disponuje celosvětovou infrastrukturou, datovými centry a sítěmi pro provoz ICT řešení. Tyto prvky slouží pro mezinárodní i lokální zákazníky. T-Systems bude nyní přenášet své zkušenosti a služby do globálního partnerského programu společnosti SAP (SAP Global Services Partner program).

Zákazníci budou těžit z užší spolupráce mezi T-Systems jako poskytovatelem komplexních ICT řešení a systémové integrace a SAP, největším výrobcem a dodavatelem firemních aplikací. Důležitým cílem spolupráce je vývoj řešení, které bude podporovat aplikace SAP v mobilních zařízeních.

„Na základě mnoha úspěchů, kterých jsme spolu s T-Systems dosáhli v uplynulých letech, je nyní ten správný čas, aby společnost T-Systems zastávala významné místo v našem globálním programu pro partnery,“ řekl S. Singh Mecker, Senior Vice President a manažer Global Ecosystem and Partner Group ve společnosti SAP AG. „ Uzavřená partnerská smlouva vytváří důležitý základ pro užší spolupráci se společností
T-Systems, která bude tvořit přidanou hodnotu pro uživatele aplikací SAP v kanceláři, v provozech nebo na cestách.

„Služby SAP patří mezi naše nejvýznamnější oblasti růstu, celosvětové partnerství se tak pro nás stává velmi důležité,“ uvádí Reinhard Clemens. „Mnoho globálních IT zakázek obsahuje požadavek úzké spolupráce se společností SAP jako klíčovou součást kontraktu.“
Uzavřená smlouva o spolupráci znamená pro zákazníky, že T-Systems bude celosvětově poskytovat služby pro aplikace SAP.

Partnerství také zahrnuje společný vývoj aplikací. Odborníci z obou společností nyní pracují na vývoji řešení, které umožní používat aplikace SAP na mobilních zařízeních, kam patří například chytré telefony. Dále se pak zaměřují na aplikace pro telekomunikační odvětví. Společnost T-Systems poskytuje služby pro aplikace SAP mezinárodním zákazníkům, mezi které patří Shell, MAN a Linde. Zákazníci mohou dynamicky využívat řešení od T-Systems podle svých nároků na infrastrukturu, výpočetní výkon a požadovanou kapacitu v datovém centru.

„Uzavřená partnerská smlouva hraje také důležitou roli pro oblast systémové integrace,“ říká Ferri Abolhassan, člen představenstva společnosti T-Systems a manažer systémové integrace. „S naším komplexním přístupem plán – realizace – provoz můžeme harmonizovat a inovovat systémy našich zákazníků po celém světě. To je pro nás velká motivace a cíl, který vyplývá ze strategického partnerství a umožňuje nám posun vpřed,“ říká Ferri Abolhassan.

Služby SAP a speciální certifikované All-In-One řešení poskytuje i společnost
T-Systems Czech Republic pro zákazníky v České republice. Vedle velkých zákazníků je nabídka společnosti T-Systems Czech Republic zaměřena i na výrobní podniky střední a menší velikosti, kterým nabízí správu jejich systémů SAP za paušální měsíční cenu formou hostované služby. Tento přístup umožní provozovat systém SAP i firmám, pro které byl SAP z finančních důvodů nedostupný. Kromě řešení pro výrobní podniky je v současné době vyvíjeno řešení pro oblast zdravotnictví. Strategické partnerství se společností SAP dále umožní českým zákazníkům rozšiřovat aplikace například o mobilní přístup.