Panasonic DMC-G2

10. 3. 2010 08:18    Rubrika: Tiskové zprávy

Nádherné výsledky pouhým dotykem prstu

Panasonic DMC-G2

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Panasonic DMC-G2 je prvním fotoaparátem na světě, který nabízí kvalitu velkého snímače, výměnných objektivů a komfort dotykového ovládání. Kreativní fotografy potěší hravost a lehkost, s jakou vytvoří fotografie přesně podle jejich představ. Fotograf komponuje snímek pouhým dotekem – stačí ukázat prstem co chceme mít ostré a jak má být snímek jasný a o vše ostatní se postará fotoaparát. Vaše možnosti tvořit, experimentovat, zachytit realitu neopakovatelným způsobem jsou prakticky neomezené při dosud nepoznaném komfortu ovládání.

Společnost Panasonic představuje unikátní foto&videoaparát LUMIX DMC-G2 určený zejména ambiciózním fotografům, kterým nestačí obrazová kvalita kompaktních přístrojů, ale odrazují je velké rozměry, hmotnost a složité ovládání zrcadlovek. Přístroje řady LUMIX G Micro bez zrcadlové komory a optického hledáčku nabízí kombinaci nejlepších vlastností obou kategorií – kompaktní a lehké provedení, ale zároveň špičkovou kvalitu fotografií. Model DMC-G2 k přednostem své řady přidává jedinečné dotykové ovládání, s nímž mohou začátečníci i zkušenější uživatelé pořídit nádherné snímky podle svých přání, aniž by museli dlouze studovat pokročilé fotografické dovednosti či znát přesně parametry nastavení.

Dotykový displej nabízí nesrovnatelně více možností, než uživatelé znají u kategorie kompaktních fotoaparátů. Tato funkce není jen pro ozdobu, ale fotograf s ní opravdu tvoří a komponuje snímek. Pouhým ukázáním prstem na určité místo na displeji lze na daný objekt zaostřit, změřit v této části záběru expoziční hodnoty a dokonce i stisknout spoušť.

Mnoho výhod přináší automatické ostření, které je založeno na měření kontrastu. Fotograf tak má vždy jistotu správného zaostření a nemusí se obávat, že s jiným objektivem bude nutná i nová kalibrace ostření. Na rozdíl od přístrojů s měřením fázového posunu dokáže LUMIX G2 správně zaostřit i přes sklo. Při ostření lze využít celé řady funkcí, mezi nimiž nechybí například kontinuální (průběžné) zaostření na objekty v pohybu. Pokud chce uživatel ostřit ručně, lze na displeji s úhlopříčkou 7,6 cm a rozlišením 460 000 bodů několikanásobně zvětšit oblast ostření. Tutéž možnost nabízí vynikající elektronický hledáček s nevídaným rozlišením 1 440 000 bodů, v němž je scéna viditelná stejně dobře jako v optickém hledáčku běžných zrcadlovek; k tomu ovšem hledáček zobrazí snímek tak jak přesně bude vypadat po pořízení, informace o nastavených fotografických parametrech a další pomocné ukazatele jako je např. vodicí mřížka či histogram. O vynikající kvalitu fotografií se stará jak rozměrný snímač Live MOS standardu m4/3 s rozlišením 12,1 megapixelu, tak i nový obrazový procesor Venus Engine HD II s funkcí Inteligentního rozlišení (Intelligent Resolution).

Kromě fotografování se Panasonic DMC-G2 výborně hodí i pro natáčení videozáznamů. Špičkový záznam ve formátu AVCHD Lite či Motion JPEG připomíná svou kvalitou jemnými přechody a hloubkou ostrosti filmy v kinech a přes HDMI výstup lze natočený materiál bez problémů promítnout na televizní obrazovce s vysokým rozlišením. Panasonic DMC-G2 je tak zajímavou a lákavou alternativou k mnohem dražším poloprofesionálním kamerám a ideální volbou studentů filmových škol.

Natáčení videozáznamů je stejně snadné jako fotografování, přístroj je vybaven samostatnou spouští pro každou z těchto činností. Během natáčení lze tedy stiskem druhé spouště fotografovat. V obou režimech (při fotografování i natáčení) je k dispozici celá řada fotografických funkcí a možností a uživatel se tak svobodně může rozhodnout, jak bude výsledný snímek či video vypadat.

Díky volitelným adaptérům je Panasonic DMC-G2 kompatibilní nejen s objektivy řady LUMIX G, ale také se všemi objektivy pro fotoaparáty systému 4/3 a s renomovanými objektivy Leica M/R. Uživatel má tak k dispozici nepřeberné
množství kvalitní optiky bez ohledu na to, jakou značku objektivů dosud používal.

Panasonic DMC-G2 se na český trh dodává ve třech barevných variantách - v černé, červené a modré. Doporučená maloobchodní cena zatím nebyla stanovena.

1. Intuitivní dotykové ovládání (poprvé u fotoaparátu s výměnnými objektivy*)
Panasonic DMC-G2 je jako první fotoaparát s výměnnými objektivy na světě vybaven dotykovým ovládáním. Při sledování scény na velkém 3.0“ displeji s rozlišením 460 000 bodů se stačí dotknout libovolného místa v záběru a fotoaparát na toto místo automaticky zaostří, případně v tomto bodě změří expozici. Stisk displeje funguje i jako spoušť.

Díky funkci kontinuálního ostření dokáže foto&videoaparát automaticky ostřit na objekt vybraný dotykem na displeji i v případě, že se tento objekt pohybuje. Zvolíme-li výběr jediného ostřícího bodu, lze dotykem označit velikost oblasti, na kterou má fotoaparát zaostřit. V režimu automatického rozpoznávání tváře fotoaparát umožňuje precizní ostření na oči vybraného obličeje. V režimu vícebodového ostření může fotograf sám vybrat skupinu ostřících bodů tak, aby odpovídaly zvolené kompozici. V režimu inteligentní automatiky (iA) s funkcí inteligentního výběru scény stačí stiskem na displeji vybrat určitý objekt v záběru a fotoaparát automaticky nastaví příslušný motivový program. Pokud se například dotkneme lidské tváře, přístroj se přepne do portrétního programu, pokud naopak dotykem označíme pozadí, aktivuje se program pro krajinu. Ukážeme-li na displeji na blízký objekt, zapne se režim makro. V režimu ručního ostření lze dotykem displeje pětinásobně či desetinásobně přiblížit zaostřovaný detail scény, ve zvětšeném záběru se pak pohybujeme pohybem prstu. Dotykové ovládání výrazně usnadňuje i pohyb v menu.

Dotykové ovládání výrazně usnadňuje nejen samotné fotografování, ale také prohlížení fotografií. Stačí se dotknout náhledu a snímek se zobrazí na celém displeji. Při prohlížení celého alba lze přecházet z jedné fotografie na druhou podobnými pohyby prstu, jako když obracíte stránky knihy. Dotykem lze také zobrazené fotografie snadno zvětšit až na šestnáctinásobek.

Velký LCD panel s vysokým rozlišením nabízí široký zobrazovací úhel, lze ho vyklopit o 180° do strany a o 270° nahoru či dolů a obraz pokrývá cca 100% záběru. Fotografovat i prohlížet hotové snímky tak lze v podstatě v jakékoli pozici.

* Platí pro fotoaparáty s výklopným displejem a výměnnými objektivy k 7. březnu 2010
•Některé funkce nemusí být k dispozici se všemi objektivy.

2. LUMIX G Microsystem
S modelem LUMIX DMC-G1 představila společnost Panasonic zcela novou koncepci digitálních fotoaparátů se standardem Micro Four Thirds. Nová koncepce oproti předchozím modelům ještě zvýrazňuje výhody plynoucí z absence zrcadlové komory a optického hledáčku, tedy především nízkou hmotnost a kompaktní provedení. Objektivy jsou blíže snímači, a tudíž jejich konstrukce může být kompaktnější a obrazová kvalita vyšší s menšími technologickými omezeními oproti tradičním zrcadlovkám se zrcadlovou komorou a hranolem. Vzhledem k většímu množství elektronických kontaktů mezi tělem fotoaparátu a objektivem se navíc zvýšila kompatibilita celého systému, a to i směrem do budoucna.

Fotoaparáty náležící do systému LUMIX G Micro jsou vybaveny profesionálním rozměrným a jasným elektronickým hledáčkem s rozlišením 1 440 000 bodů, v němž je scéna viditelná stejně dobře jako v optickém hledáčku špičkových fotoaparátů a výrazně větší a jasnější než v podobné třídě zrcadlovek, k tomu ovšem hledáček zobrazí barvy a jas fotografované scény přesně dle nastavení a informace o nastavených fotografických parametrech. Inteligentní vestavěný senzor zapne hledáček automaticky ve chvíli, kdy uživatel přiblíží fotoaparát k oku. Pokud fotoaparát naopak od oka oddálíme, hledáček se automaticky vypne a místo něj se zapne výklopný displej s úhlopříčkou 7,6 cm, rozlišením 460 000 bodů a širokým pozorovacím úhlem. O náhled scény v reálném čase s překreslením o frekvenci 60 obr/s se stará snímač Live MOS. Jak elektronický hledáček, tak i LCD displej pokrývají 100 % záběru. Uživatel tak může vytvářet kompozici zcela přesně od kraje ke kraji.

Systém automatického ostření*, založený na měření kontrastu, funguje přesně, snadno se s ním pracuje a navíc je velmi rychlý. Uživatelé si mohou vybrat z celé řady automatických ostřících režimů, mezi něž patří například kontinuální ostření, jednozónové ostření, systém automatického rozpoznávání tváře nebo multizónové ostření s 23 oblastmi.

* Objektivy nekompatibilní s automatickým ostřením na bázi kontrastu lze použít v režimu ručního ostření.
• Některé funkce nemusí být k dispozici se všemi objektivy.

3. Vysoká kvalita fotografií typická pro fotoaparáty s výměnnými objektivy
Panasonic nyní nabízí nejen dosud nevídaně vyspělé funkce a kompaktní design, ale také vylepšené digitální technologie u každého fotoaparátu řady LUMIX G Micro. Díky tomu se uživatelé mohou těšit na fotografie, které se svou kvalitou vyrovnají výstupům ze zrcadlovek nebo je dokonce předčí. Snímač 4/3 Live MOS s rozlišením 12,1 megapixelů, použitý v modelu DMC-G2, nabízí to nejlepší z obou dosud používaných technologií – vysokou kvalitu obrazu typickou pro snímače CCD a zároveň nízkou spotřebu CMOS snímačů. Vyspělá výrobní technologie umožňuje načíst současně až 4 datové kanály a zároveň zobrazovat na displeji scénu v plné kvalitě a vysokém rozlišení s překreslením o rychlosti 60 obr/s.

Nový obrazový procesor Venus Engine HD II nabízí mimořádně vyspělý systém zpracování obrazového signálu. Procesor odděluje chromatický šum od jasového a každý z nich optimální metodou redukuje, aby byly výsledné fotografie zcela čisté i při vysokých citlivostech. Mezi další přednosti procesoru patří samostatné zpracování tonálních a barevných přechodů v jednotlivých barevných kanálech (R, G a B neboli červený, zelený a modrý kanál), což má za následek vynikající barevné podání do nejmenších detailů. Ve spolupráci se snímačem Live MOS tak procesor Venus Engine HD II produkuje špičkové a barevně dokonale věrné snímky v rozlišení 12,1 megapixelů. Snímač Live MOS posílá obrazová data do elektronického hledáčku rychlostí 60 obr/s, i v hledáčku je tedy obraz čistý a plynulý.

Vysoce výkonný vysokorychlostní procesor Venus Engine HD prošel podstatnými změnami a v současné verzi podporuje novou technologii zpracování obrazu Inteligentní rozlišení (Intelligent Resolution). Díky ní lze pořizovat vynikající fotografie i videozáznamy ve vysokém rozlišení při kvalitnějším zpracování signálu. Systém automaticky rozeznává tři aspekty obrazu – obrysy objektů, oblasti s detailní texturou a oblasti s jemnými barevnými a tonálními přechody. Obrysy systém zvýrazní, aby na snímcích lépe vynikly, také u oblastí s texturou dochází k mírnému zvýraznění detailů. V barevných a tonálních přechodech se uplatňuje vyspělý systém redukce šumu, aby přechody působily plynuleji. Kromě celkového doostření dokáže nová technologie Intelligent Resolution zpracovávat signál pixel po pixelu optimálním způsobem, aby bylo zpracování co nejkvalitnější. Výsledkem je čistý obraz u fotografií i videozáznamů.

Fotoaparáty systému LUMIX G Micro jsou vybaveny výkonným systémem ochrany proti prachu. Pokud se prach či jakýkoli jiný materiál dostane do fotoaparátu během výměny objektivů, může se usadit na snímači a zobrazit se na fotografiích ve formě drobných teček. Ochranný systém v modelu G2 toto riziko snižuje pomocí ultrazvukového filtru před snímačem Live MOS. Při každém zapnutí přístroje vibruje filtr cca 50 000x za sekundu a tím prach i jakékoli jiné částice spolehlivě setřese.

4. Nová generace videa AVCHD Lite – vyšší kvalita videozáznamu
Model DMC-G2 ukládá videozáznam ve vysokém rozlišení 1280 x 720 ve formátu AVCHD Lite. Tento formát prodlužuje maximální délku záznamu a zároveň je kompatibilní s celou řadou audiovizuálních přístrojů a programů. Uživatelé se při natáčení mohou těšit na veškeré výhody plynoucí z možnosti měnit objektivy a také z větších rozměrů snímače, než je zvykem v digitálních kamerách. Natáčení se spouští stiskem samostatné spouště na horní straně foto&videoaparátu, při natáčení zůstává zachována většina nastavených fotografických parametrů. To se hodí zejména v případě, pokud stejnou scénu zároveň natáčíte a fotografujete. Jako alternativní videoformát lze zvolit HD Motion JPEG v rozlišení 1280 x 720, rozlišení lze kromě toho snížit na QVGA, VGA či WVGA (například pro použití na internetu).

Zvuk se ve vysoké kvalitě nahrává pomocí technologie Dolby Digital Creator, v případě potřeby je coby volitelné příslušenství k dispozici externí stereofonní mikrofon DMW-MS1. Případné akustické ruchy způsobené větrem lze bez problémů odstranit pomocí funkce Wind Cut.

S foto&videoaparátem DMC-G2 může natočit velmi kvalitní záznam i úplný začátečník, i ve videorežimu totiž funguje oblíbený a osvědčený systém inteligentní automatiky iA. Při natáčení s delší ohniskovou vzdáleností lze předejít roztřesení obrazu pomocí optického stabilizátoru (O.I.S.). Systém rozpoznávání tváře automaticky detekuje obličej v záběru a přizpůsobí tomu zaostření, expoziční hodnoty, nastavení kontrastu i barev, které přístroj optimalizuje pro ideální zobrazení pleti. Systém inteligentního měření expozice neustále kontroluje aktuální světelné podmínky a podle toho nastavuje expoziční hodnoty, aby zabránil přepalům či utopení kresby ve stínech. Funkce pro inteligentní výběr motivového programu automaticky přepíná mezi programy pro portrét, krajinu, detail či šero, aby byl obraz maximálně kvalitní v jakékoli situaci.

Model G2 je dále vybaven režimy My Color a Film, kromě toho lze při natáčení zvolit celou řadu motivových programů běžně používaných při fotografování. Videorežim programové automatiky (P) umožňuje při natáčení nastavit ručně clonu a kreativním způsobem tak ovlivňovat podobu záznamu. Nároční uživatelé mohou při natáčení využívat velmi podobné funkce jako při fotografování.

Panasonic DMC-G2 navíc umožňuje během natáčení i fotografovat, stačí stisknout spoušť. Jednotlivá okénka videozáznamu lze i během filmování ukládat jako fotografie. Nová funkce pro střih videa (Video Divide) umožňuje rozdělit videozáznam v libovolném místě na dvě části, takže lze i vymazat nechtěnou pasáž.

5. Bohatá nabídka funkcí pro kreativní fotografy
Panasonic DMC-G2 má nejen elegantní design, ale také velmi bohatou funkční výbavu. Uživatelé si mohou vybrat, zda chtějí realisticky dokumentovat svět kolem sebe, nebo zda je jim bližší svébytné kreativní vyjádření. Režim My Color nabízí sedm přednastavených efektů vycházejících z tradiční fotografie – Expresivní, Retro, Čistý, Elegantní, Černobílý, Umělecký a Obrysy. V režimu Custom uživatel může sám nastavit dle svých představ barevný odstín a úroveň jasu a sytosti barev. Díky živému náhledu scény na displeji (funkce Full-time Live View) je ještě před stiskem spouště vidět, jak tyto úpravy ovlivní výslednou podobu, atmosféru a náladu snímků. Milovníci pokročilejších efektů mohou využít jednoho z devíti filmových režimů a u každého z nich nastavit samostatně kontrast, ostrost a barevnou sytost. Oblíbená nastavení lze uložit do paměti. G2 rovněž nabízí 26 motivových programů, mezi nimiž nechybí například program umožňující efektní rozostření okrajů snímku. Většinu motivových programů lze využít i při natáčení videozáznamů, což jistě ocení milovníci filmů s dramatickými efekty, které je jinak nutné vytvářet až při úpravě v počítači.

Mezi základní expoziční režimy patří programová automatika, priorita času, priorita clony a ruční režim. Na displeji se zobrazí hodnoty času a clony, pokud nastavení neodpovídá vhodným hodnotám dle aktuálních podmínek, rozsvítí se barevný varovný symbol. Méně zkušeným uživatelům tak přístroj názorně a logicky pomáhá ve zvládání základních fotografických technik a dovedností.

6. Povedené fotografie nedělají jen profesionálové – režim inteligentní automatiky (iA)
Panasonic DMC-G2 tedy nabízí mnoho vyspělých funkcí pro zkušené fotografy, ale také snadné a pohodlné ovládání pro začátečníky. Jde o ideální model pro dosavadní majitele kompaktních fotoaparátů, kteří touží po kvalitnějších snímcích, ale nechtějí se příliš zabývat fotografickou technikou. Příčinou snadného ovládání je především vylepšený režim inteligentní automatiky (iA), jehož funkce si získaly značnou oblibu mezi majiteli kompaktních fotoaparátů řady Lumix. Nyní se tyto funkce spojují s vyspělou technologií LUMIX G Microsystem. Režim inteligentní automatiky je k dispozici při fotografování i při natáčení videozáznamů.

Díky funkci kontinuálního ostření dokáže Panasonic G2 zaostřit na objekt v pohybu a poté jej sledovat a ostřit na něj ostřit neustále, což se hodí v mnoha situacích. Stačí na objekt zamířit objektiv, namáčknutím spouště zaostřit a pak už jen fotografovat. Funkce rozpoznávání známých tváří* si zase dokáže zapamatovat vybrané obličeje a fotoaparát příště automaticky zaostří právě na některý z nich (např. rodinné příslušníky v davu), jakmile se objeví v záběru. Při přehrávání fotografií si zase můžete nechat zobrazit jen snímky, na nichž se některá z tváří uložených v paměti vyskytuje (funkce Category Playback). Snadno tak ze záplavy snímků vyberete ty, na kterých se vyskytuje vybraná osoba.

Kromě výše zmíněných pokročilých funkcí nabízí režim iA všechny základní nástroje, které uživatelé od moderního kvalitního digitálního fotoaparátu očekávají. Mezi ně patří například optický stabilizátor MEGA O.I.S. zabraňující rozostření vlivem chvění přístroje při fotografování z ruky, případně funkce inteligentního ovládání citlivosti (Intelligent ISO Control), která v případě potřeby (např. když se objekt těsně před stiskem spouště pohne) zvýší citlivost a zabrání tak pohybové neostrosti. Funkce inteligentního měření expozice zase upraví expoziční hodnoty samostatně pro různé části fotografie, čímž zabrání přepalům i kresbě utopené ve stínech a zajistí optimální zobrazení tonálních přechodů i detailů. Automatická kompenzace protisvětla se zase aktivuje v případě, kdy fotoaparát detekuje objekt v protisvětle. Funkce inteligentního výběru motivových programů automaticky rozpozná nejčastější fotografické situace (portrét, noční portrét, krajina, noční krajina, makro a západ slunce) a přepne fotoaparát do odpovídajícího motivového programu.

Všechny tyto užitečné funkce může uživatel aktivovat zcela jednoduše, stačí, když zapne režim inteligentní automatiky označený iA.

7. Prohlížejte si fotografie i videozáznamy v nejvyšší kvalitě na velkých televizních obrazovkách s vysokým rozlišením - VIERA Link
Fotografie i videozáznamy ve formátu AVCHD Lite uložené na paměťových kartách SD lze snadno zobrazit či promítnout na obrazovkách TV řady Panasonic VIERA s dynamickým vysokým rozlišením. Stačí, když uživatel zasune paměťovou kartu SD do příslušného slotu na televizi VIERA nebo na Blu-ray přehrávači DIGA a obsah lze ihned zobrazit. Také je možné přenést fotografie nebo videozáznamy z foto&videoaparátu DMC-G2 do televize pomocí HDMI kabelu. Při připojení přes HDMI port lze využít celé řady funkcí fotoaparátu určených pro přehrávání videozáznamů či prohlížení fotografií. Uživatel může například pustit prezentaci, v níž se fotografie nebo filmy přehrávají postupně, coby listy kalendáře apod. O veškeré ovládání se postará dálkový ovladač TV.

Software PHOTOfunSTUDIO 5.0 HD Edition v základní výbavě také umožňuje snadnou úpravu fotografií a filmů. Videozáznamy lze rovnou posílat na YouTube nebo je vypálit na DVD.

8. Kompatibilita a bohaté možnosti rozšíření
Produkty náležící do systému Micro Four Thirds (Micro 4/3) jsou kompatibilní se systémem Four Thirds (4/3), nabízejí ale ještě více možností rozšíření. Foto&videoaparát LUMIX DMC-G2 a další přístroje řady LUMIX G Micro lze používat nejen v kombinaci s objektivy řady LUMIX G, ale také se všemi objektivy pro fotoaparáty systému 4/3 (přes volitelný adaptér DMW-MA1) a také s renomovanými objektivy Leica M/R (přes adaptéry DMW-MA2M či MA3R) a řadou dalších jiných objektivů napříč všemi výrobci. Uživatel má tak k dispozici nepřeberné množství kvalitní optiky.

Vzhledem k rostoucímu množství objektivů kompatibilních se systémem LUMIX G Micro jsou fotografické možnosti uživatelů prakticky neomezené. Fotoaparát LUMIX DMC-G2 je kompatibilní se širokou škálou příslušenství pro každou fotografickou situaci a žánr.

Adaptér na bajonet: DMW-MA1, DMW-MA2M, DMW-MA3R
Externí blesk: DMW-FL220 (GN22) / DMW-FL360 (GN36) / DMW-FL500 (GN50)
Polarizační filtr: DMW-LPL52
ND filtr: DMW-LND52
Ochranný filtr: DMW-LMC52
Stereo mikrofon: DMW-MS1
Akumulátor: DMW-BLB13
Napájecí kabel: DMW-DCC3
Dálková spoušť: DMW-RSL1
Textilní pouzdro: DMW-CG1
Textilní pouzdro: DMW-CG2
Textilní brašna: DMW-BAG1, DMW-CZ18
Kožená brašna: DMW-BAL1
Ramenní popruh (stylový): DMW-SSTG1-A/C/R/K
Ramenní popruh (textilní): DMW-SSTG2-W
Ramenní popruh (kožený): DMW-SSTG3-T
Ramenní popruh (kožený): DMW-SSTL1
HDMI mini kabel:RP-CDHM15/RP-CDHM30

9. Software
V základní výbavě foto&videoaparátu Panasonic DMC-G2 se nacházejí programy PHOTOfunSTUDIO 5.0 HD Edition pro přehlednou archivaci fotografií a videozáznamů a SILKYPIX® Developer Studio 3.1 SE pro zpracování snímků ve formátu RAW. Aplikace PHOTOfunSTUDIO 5.0 HD Edition umožňuje třídění a uspořádání nejen nově pořízených fotografií, ale také snímků uložených v počítači. Mezi její výhody patří rychlý start a načítání fotografií. Program dokáže rozeznat obličeje jednotlivých osob na fotografiích, takže lze snímky snadno roztřídit podle toho, kdo je na nich vyfocen. K dispozici je samozřejmě i možnost vytvořit prezentaci s celou řadou efektů a podbarvit ji hudbou z databáze aplikace iTunes, případně tuto prezentaci vypálit na DVD ve formátu MPEG2. Videozáznamy lze posílat přímo na YouTube pomocí vestavěného modulu pro upload souborů ve vysokém rozlišení. Program umožňuje vytvořit i 360 stupňové panorama ve formátu MOV, což je snadné zejména v případě, že uživatel při fotografování aktivoval režim Panorama Assist. Aplikace je kompatibilní i s operačním systémem Windows 7.

Snímky ve formátu RAW lze zpracovávat v programu SILKYPIX® Developer Studio 3.1 SE s vyspělými fotografickými funkcemi. Aplikace nabízí špičkový výkon především při zpracování barev.

Tiskové zprávy

Diskuse