HP Agile Accelerator - správa vývojových projektů

17. 3. 2010 19:07    Rubrika: Tiskové zprávy

Řešení postavené na softwaru HP Quality Center spravuje vývojové projekty od návrhu až po uvedení do provozu

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Společnost HP představila řešení HP Agile Accelerator, které pomůže zákazníkům zvýšit kvalitu jejich aplikací, zvednout produktivitu pracovních týmů, a rovněž pružně a ekonomicky reagovat na měnící se pracovní postupy v podnicích.
HP Agile Accelerator je postaven na softwaru HP Quality Center a konzultačních službách HP Application Lifecycle Management. Spravuje agilní vývojové projekty od návrhu až po uvedení do provozu a zároveň pomáhá IT oddělením lépe zvládat jejich činnosti v oblasti modernizace aplikací.

Software HP Agile Accelerator pomáhá vývojovým týmům zvyšovat účinnost a finanční efektivitu agilních podnikových projektů pomocí předem definovaných pracovních postupů, konfigurací a uživatelských výkazů. Řešení také obsahuje např. zabudovaný modul pro plánování prostředků, který umožňuje vývojovým týmům lépe spravovat projekty.
„Firmy zabývající se vývojem aplikací si stále více osvojují agilní vývojové postupy, protože jim umožňují lépe spravovat rizika a snižovat náklady na vývoj,“ řekla Margo Visitacion, analytička agentury Forrester. „Je načase, aby i testování začalo být agilnější. Tradiční testování na konci životního cyklu již prakticky nemá smysl.“(1)
Vzhledem k nutnosti sladit aplikace s prioritami podniku je modernizace starších aplikací jednou z hlavních snah rozhodujících pracovníků v IT. V nedávno zveřejněné zprávě agentury Forrester hodnotilo téměř 60 % respondentů iniciativy modernizace aplikací jako „velmi důležité“ nebo „důležité.“(2)
S pomocí řešení HP Agile Accelerator při modernizaci aplikací mohou zákazníci:
— Zlepšit obchodní agilnost pružnějšími reakcemi na měnící se požadavky: Analýza dopadu změn umožňuje aplikačním týmům pochopit, jak změna určité sdílené komponenty ovlivní závislé aplikace.
— Snížit riziko zhoršení výkonu aplikací včasným odhalením závad: Bezpečnostní a výkonové testy prováděné v průběhu agilního vývoje pomáhají podnikům předcházet vydání chybného softwaru, což jim ušetří čas a peníze.
— Zvýšit návratnost investic dodáním kvalitního softwaru v termínu a často v průběhu životního cyklu aplikací: Pomocí předem vytvořených pracovních postupů a uživatelských rolí mohou aplikační týmy omezit chyby ve správném určení rozsahu práce a dodávat software častěji.
— Zvýšit produktivitu prostřednictvím lepší spolupráce: Standardizované vykazování průběhu zkvalitňuje přehled a komunikaci mezi několika týmy.
„Kvůli probíhajícím vývojovým projektům využívajícím různé metodiky jsme potřebovali řešení, které podpoří agilní i neagilní práci a zároveň zapadne do naší stávající podnikové architektury,“ řekl Timothy Perry, technologický ředitel podnikové jednotky Retirement and Protection společnosti Genworth Financial. „Od nasazení produktů HP Agile Accelerator a HP Quality Center očekáváme zvýšení efektivity každého vývojového týmu a maximální využití našich dřívějších investic.“
Konzultační řešení HP pro agilní vývoj
HP nabízí široké spektrum služeb a odbornosti na podporu iniciativ v oblasti modernizace aplikací:
— HP Application Lifecycle Management (ALM) Consulting Services for Agile – komplexní služby posouzení, návrhu, implementace a správy pro ALM a agilní strategie, které pomáhají zákazníkům zajistit úspěch projektů.
— HP ALM Discovery Workshop for Agile – pomocí modelu HP Agile Maturity pomáhá firmám definovat vývojový plán a osvojit si agilní metodiku na podporu praktických cílů.
— Agile Accelerator Packaged Implementation Services – přizpůsobí dodávané řešení individuálním potřebám a prostředí zákazníka, čímž zajistí rychlejší návratnost investic.
„Protože se agilní metodika stává klíčovým postupem při modernizaci aplikací, je pro zákazníky důležité vyvážit kvalitu, výkon a bezpečnostní standardy s potřebou rychlosti,“ řekl Andrey Koshcheev, CEE Solution Manager Business Technology Optimization Applications divize HP Software and Solutions. „HP Agile Accelerator zkvalitňuje spolupráci mezi vývojáři, pracovníky oddělení zajištění kvality a zainteresovanými stranami, a pomáhá zákazníkům plnit jejich cíle při agilním vývoji bez kompromisů v kvalitě.“
Pro řešení HP ALM jsou k dispozici školení v nejrůznějších podobách, od virtuálních kurzů či školení koncových uživatelů až po školení vedená instruktory. Další informace jsou k dispozici na webu www.hp.com/software/education.
Řešení HP ALM, například HP Quality Center, HP Performance Center a HP Application Security Center jsou nabízena prostřednictvím balíku služeb HP Software as a Service. Další informace jsou k dispozici na webu www.saas.hp.com.
Další informace o produktu HP Agile Accelerator lze najít na webu www.hp.com/go/hptc.

Tiskové zprávy

Diskuse