Acer M490G a X490G - nové stolní počítače

18. 3. 2010 18:37    Rubrika: Tiskové zprávy

Nové stolní počítače Acer M490G a X490G:

Acer M490G a X490G - nové stolní počítače

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Vynikající výkon ve všech velikostech

Nároky podniků na výpočetní techniku se mění s jejich strukturou a velikostí. Společnost Acer vždy považovala za svou prioritu vývoj a konstrukci profesionálních stolních počítačů přesně zaměřených na potřeby profesionálních uživatelů. Z toho důvodu uvedla na trh řadu profesionálních počítačů v několika tvarových faktorech, které jsou osazeny nejnovějšími procesory Intel® Core™ i7, i5 a i3.

Nové počítače řady Veriton M490G a X490G jsou výkonné univerzální počítače, které splňují ekologické zásady a nabízejí prostor pro další rozšiřování, a tedy jsou lépe přizpůsobeny nárokům rostoucích firem. Přestože jsou počítače řady Veriton M490G dodávány se skříní micro, vyznačují se solidností, optimální rozšiřitelností a dlouhodobou provozní spolehlivostí. Počítače řady Veriton X490G mají malý tvarový faktor a spojují prostorově úsporné provedení s vysokým výpočetním výkonem, a tedy jsou ideální pro každodenní kancelářskou práci.

Nové stolní počítače Veriton jsou vybaveny nejnovějšími procesory Intel® Core™ i7, i5 či i3 s inteligentním výkonem, který se přizpůsobí prováděným úlohám, např. úpravě snímků nebo vytváření videofilmů, a tedy mají dostatečný výkon pro profesionální použití. Tyto procesory mohou provádět současně několik úloh a umožňují pracovat najednou s několika aplikacemi a dokončit práci mnohem rychleji. Čipset Intel H57 Express podporuje přehrávání videa ve vysokém rozlišení a nabízí optimalizovaný 3D grafický výkon.

Neobyčejně rychlá až 16GB paměť DDR3 s krátkou dobou odezvy a rozhraní PCI Express 2.0 určené pro optimalizované díly počítače, jako např. diskrétní grafické karty nebo síťové karty, zvládnou jakékoli úlohy a zaručují nejvyšší dostupný výkon.
Pevný disk Serial ATA s kapacitou 1 TB nabízí dostatečný prostor pro ukládání dat a dosahuje podstatného zvýšení rychlosti při přístupu k datům a jejich vyhledávání. Veriton M490G rovněž podporuje disková pole RAID 0, 1, 5, 10, která zajišťují neporušenost dat a zlepšenou propustnost.

Podpora 5.1 kanálového prostorového zvuku ve vysokém rozlišení zajišťuje vynikající kvalitu zvuku při konferenčních voláních a veškerých pracovních činnostech, zatímco rozhraní DVI-D přenáší optimální videosignál do moderních LCD monitorů a jiných digitálních zařízení.

Nový Veriton, který dosahuje vynikajícího výkonu, se dále vyznačuje stavebnicovou konstrukcí a provedením, které umožňuje přístup do počítače bez použití nářadí. Vnitřní konstrukce počítače byla zcela změněna s ohledem na zajištění jednoduché a rychlé údržby a modernizaci. Stavebnicové řešení zjednodušuje výměnu dílů a současně zaručuje přehledné vnitřní uspořádání a zlepšené tepelné podmínky. Zjednodušená vnitřní konstrukce je doplněna střízlivými tvary a nenápadným vzhledem skříně.

Používání energeticky účinných systémů pomáhá životnímu prostředí a současně šetří náklady. Nové osobní počítače Veriton jsou vyráběny z materiálů bez obsahu PVC, vyznačují se nízkou spotřebou, použitím dílů s vysokým výkonem a využívají nejmodernější technologie pro úsporu energie. S počítači jsou dodávány inteligentní utility a software, které snižují spotřebu a nároky na náhradní díly. Všechny stolní osobní počítače Acer Veriton splňují požadavky mezinárodních standardů pro nízkou spotřebu, jako např. ENERGY STAR®, RoHS a Green Seal.

Nové osobní počítače Veriton M490G a X490G jsou dodávány s předinstalovanými inteligentními utilitami určenými pro zlepšení ovladatelnosti: Veriton ControlCenter, Acer Security Suite a Acer Client Manager.

Veriton ControlCenter nabízí okamžitý přístup k základním funkcím a nástrojům, které umožňují uživatelům šetřit energii a zjednodušit rutinní úkoly:
• Acer QuickMigration urychluje provádění aktualizací a přenos osobních údajů z jednoho osobního počítače na jiný prostřednictvím společného síťového kabelu.
• Acer PowerSaver umožňuje nastavit konfiguraci úrovně výkonu v závislosti na způsobu využití počítače: nízký výkon a úspora energie při běžném používání a vysoký výkon, jakmile jsou na počítač kladeny zvýšené nároky.
• Acer SmartBoot automaticky zavádí často používané programy do systémové lišty při spuštění.
• Acer eSettings Management s intuitivním ovládáním rozhraní nabízí úplnou kontrolu nad funkcí systému prostřednictvím pohodlného nastavení konfigurace.
• Acer eLock Management zablokuje heslem zařízení s výměnnými datovými úložišti, optické mechaniky a další rozhraní, a tak chrání data proti krádeži i v případě, že počítač je ponechán bez dozoru.
• Veriton HelpDesk zajišťuje okamžitý přístup z osobního počítače k příručce pro počítač Veriton a dalším užitečným informacím a usnadňuje jejich vyhledávání.

Acer Security Suite je snadno ovladatelné řešení založené na TPM pro šifrování dat, které chrání systémové soubory, hesla a jiné citlivé informace, a tedy zaručuje nejvyšší bezpečnost dokumentů a soukromí. Fyzickou bezpečnost počítačů Acer Veriton lze zvýšit zámkem Kensington a visacím zámkem, pro něž jsou určeny sloty na zadní straně.

Acer Client Manager zjednodušuje vzdálené provádění běžných úloh IT, jako např. správu hardware/software, sledování stavu dílů a upozornění na neobvyklé jevy, provádění úloh podle stanoveného plánu, správu skupin apod.

Osobní počítače Veriton jsou rovněž vybaveny řešeními zajišťujícími ochranu a obnovení informací. Stisknutím jediného tlačítka umístěného na přední straně osobního počítače vyvoláte obnovení obsahu pevného disku do stavu definovaného uživatelem, a tedy v případě infekce malwarem můžete data zachránit.

Nové počítače Veriton jsou nabízeny s operačním systémem Windows 7 a vybrané modely mohou pracovat se dvěma operačními systémy, a tedy můžete používat jak nejnovější, tak i starší softwarové aplikace. Počítače jsou dále dodávány s utilitou Acer Backup Manager, která podporuje automatické přírůstkové zálohování, zajišťuje neporušenost dat zdrojového i cílového souboru a zabraňuje neoprávněnému přístupu do počítače.

Technické údaje Veriton M490G
Operační systém:1 Originální Windows® 7 Professional
Originální Windows® 7 Home Premium
Originální Windows® 7 Home Basic
Originální Microsoft® Windows® XP Professional (Service Pack 3)
Linpus® Linux® X Window
FreeDOS™
Procesor:1 Procesor Intel® Core™ i7
Procesor Intel® Core™ i5
Procesor Intel® Core™ i3
Procesor Intel® Pentium®
Čipset: Čipset Intel® H57 Express
Paměť:1 Až 16 GB DDR3 1066 MHz SDRAM (čtyři DIMM s podporou dual-channel)
Pevný disk:1 Pevný disk Serial ATA s kapacitou až 1 TB
RAID 0, 1, 5,10 s podporou technologie Intel® Rapid Storage Technology RAID2, 3
Optická mechanika:1 SuperMulti DVD-ROM
Rozšiřovací šachty: 2x šachta 5.25”
Šest 3.5“ šachet (dvě externí, čtyři interní)
Grafika:3 Integrovaná grafika Intel® Core i3/i5, která zahrnuje:
• podpora Intel® HD Graphics
• podpora Intel® Dynamic Video Memory Technology (Intel® DVMT)
• podpora Microsoft® DirectX® 10
• podpora grafické karty PCI Express® 2,0 x16
Zvuk: Integrovaný zvuk s vysokým rozlišením s podporou 5.1kanálového prostorového zvuku
Síť: Lokální síť: Gigabit Ethernet
Rozhraní: Přední:
• 4x port USB 2.0
• Víceformátová čtečka paměťových karet3
• Konektory pro sluchátka a mikrofon s vysokým rozlišením
Zadní:
• 6x port USB 2.0
• Porty PS/2 pro klávesnici a myš
• Port Ethernet (RJ-45)
• 3x audio porty
• Port VGA
• Sériový port
• Port DVI-D
Rozšíření: Slot PCI Express® 2.0x16
Slot PCI Express® 2.0x1
2x slot PCI v2.3 (5 V)
Paralelní port4
Sériový port4
Software:1 Acer Backup Manager
Acer Client Manager,
Acer eRecovery Management
Acer Security Suite
Veriton ControlCenter (Acer eLock Management, Acer eSettings Management, QuickMigration, PowerSaver, SmartBoot, HelpDesk)
Adobe® Reader®
Intel® Rapid Storage Technology
McAfee® Internet Security Suite 2009 Trial6
Microsoft® Office 2007 (Ready/zkušební) Service Pack 2
Nero® 9 Essentials
Zabezpečení : Acer eLock Management
Sloty pro visací zámek a zámek Kensington
Upozornění na neoprávněnou manipulaci s počítačem
Modul TPM3
OneButton Recovery
Rozměry : 180 (š) x 440 (h) x 352 (v) mm (bez rámečku)
BIOS: AMI PnP BIOS kompatibilní s SMBIOS 2,6
Napájení: 300 W/500 W
Splnění předpisu: PC 2001, ENERGY STAR® 5.07, GS
Schválení: VCCI, FCC, CE, BSMI, CCC, MET, Nemko (CB & Bauart, GS), UL
Volitelné příslušenství: Bezdrátová, USB nebo PS/2 klávesnice a myš Acer
LCD monitor Acer
Karta Mini PCI Express® Wireless LAN
Windows®. Life without Walls™. Acer doporučuje Windows 7.
1. Specifikace závisí na modelu.
2. Podpora RAID 0 a 1 vyžaduje dva pevné disky, RAID 5 tři disky a RAID 10 čtyři.
3. Procesory Intel® Core i7 a Core i5 700 vyžadují diskrétní grafickou kartu.
4. Volitelné vybavení
5. Pro modely s Windows ® 7.
6. Délka zkušební doby závisí na příslušné oblasti a specifikaci. 365denní zkušební doba pro Čínu, Hongkong (v modelech s OS v tradiční a zjednodušené čínštině), Tchajwan a Singapur; 60denní zkušební doba pro ostatní oblasti.
7. ENERGY STAR® 5.0 je dostupný pouze u modelů G.

Technické údaje Veriton X490G
Operační systém1 Originální Windows® 7 Professional
Originální Windows® 7 Home Premium
Originální Windows® 7 Home Basic
Originální Windows® XP Professional (Service Pack 3)
Linpus® Linux® X Window
FreeDOS™
Procesor1 Procesor Intel® Core™ i7
Procesor Intel® Core™ i5
Procesor Intel® Core™ i3
Procesor Intel® Pentium®
Čipset Čipset Intel® H57 Express
Paměť1 Až 16 GB DDR3 1066/1 333 MHz SDRAM (podpora čtyř DIMM s dual-channel)
Pevný disk1 Pevný disk Serial ATA s kapacitou až 1 TB
Intel® Rapid Storage Technology
Optická mechanika1 SuperMulti s technologií Labelflash™
DVD-ROM
Rozšiřovací šachty šachta 5.25”
šachta 3.5” (vnitřní)
Grafika Integrovaná grafika Intel® Core i3/i5, která zahrnuje:
• Intel® Graphics Media Accelerator X4500 (Intel® GMA X4500)
• podpora Intel® Dynamic Video Memory Technology 5.0 (Intel DVMT 5.0)
• technologie Intel® Clear Video
• podpora Microsoft® DirectX® 10
• podpora grafické karty PCI Express® 2,0 x16
Zvuk Integrovaný zvuk s vysokým rozlišením s podporou 5.1kanálového prostorového zvuku
Síť Gigabit Ethernet
Rozhraní Přední:
• 4x port USB 2.0
• Víceformátová čtečka paměťových karet3
• Konektory pro sluchátka a mikrofon s vysokým rozlišením
Zadní:
• 6x port USB 2.0
• Porty PS/2 pro klávesnici a myš
• Port Ethernet (RJ-45)
• 3x audio porty
• Port eSATA
• Port VGA
• Sériový port
• Port DVI-D
Rozšíření Slot PCI Express® 2.0x16
Slot PCI Express® 2.0x1
Paralelní port3
Sériový port3
Software1 Acer Backup Manager
Acer Client Manager,
Acer eRecovery Management
Acer Security Suite
Veriton ControlCenter (Acer eLock Management, Acer eSettings Management, QuickMigration, PowerSaver, SmartBoot, HelpDesk)
Adobe® Reader®
Intel® Rapid Storage Technology
Microsoft® Office 2007 (Ready/zkušební) Service Pack 2
McAfee® Internet Security Suite 2009 Trial3
Nero® 9 Essentials
Zabezpečení Acer eLock Management
Sloty pro visací zámek a zámek Kensington
Upozornění na neoprávněnou manipulaci s počítačem
Modul TPM3
OneButton Recovery
Rozměry 101,5 (š) x 396,84 (h) x 266,5 (v) mm (bez rámečku)
BIOS AMI PnP BIOS kompatibilní s SMBIOS 2.5
Napájení 220 W
Splnění předpisu PC 2001, ENERGY STAR® 5.05
Schválení UL, VCCI, FCC, CE, BSMI, CCC, MET, Nemko (CB a GS)
Volitelné příslušenství Klávesnice a myš USB nebo PS/2 Acer
LCD monitor Acer
Externí a vestavěné reproduktory Acer
Acer doporučuje originální operační systém Windows Vista® Business.
1. Specifikace závisí na modelu.
2. Přednosti 64bitového zpracování umožňuje využít pouze 64bitový software.
3. Volitelné vybavení
4. Délka zkušební doby závisí na příslušné oblasti a specifikaci. 365denní zkušební doba pro Čínu, Hongkong (v modelech s OS v tradiční a zjednodušené čínštině), Tchajwan a Singapur; 60denní zkušební doba pro ostatní oblasti.
5. ENERGY STAR® 5.0 je dostupný pouze u modelů G.

Tiskové zprávy

Diskuse