T-Systems - telefony s kryptováním hlasových přenosů

19. 3. 2010 21:31    Rubrika: Tiskové zprávy

T-Systems připravuje rozšíření funkcionality bezpečných telefonů o kryptování hlasových přenosů

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

- Zabezpečení hlasových služeb bude uvedeno v další generaci řešení SiMKo
- Pro řešení budou použita nová zařízení firmy HTC

Systém bezpečných chytrých telefonů již dnes zajišťuje kryptování datových přenosů, aplikací a operačního systému. T-Systems nyní připravuje integraci zabezpečení i hlasových přenosů za použití bezpečných a chytrých telefonů. Bezpečná mobilní komunikace je jedním z důležitých témat dnešní doby především s nástupem mobilního podnikání. Společnost T-Systems plánuje uvedení rozšířených možností SiMKo v průběhu letošního roku.

Společnost T-Systems i nadále zdokonaluje bezpečnostní parametry stávajícího provedení chytrých telefonů. Nově přichází řešení SiMKO 2 s konceptem osobního zabezpečení, které je založeno na elektronickém podpisu (S/MIME). Zabezpečené
e-maily včetně obsahu může přečíst jen oprávněný uživatel, který disponuje bezpečnostním klíčem pro dekódování.

Systém SiMKo 2 se také rozšířil o nová zařízení od výrobce HTC. Nově je v nabídce zařízení HTC Touch Pro2, které disponuje velkým displejem a plnohodnotnou hardwarovou klávesnicí. Dalším modelem v nabídce, který T-Systems pro své řešení využívá, je HTC HD 2 s úhlopříčkou displeje 10,9 cm a HTC Snap se širokoúhlým displejem, trackballem a plnohodnotnou klávesnicí. Všechna zařízení využívají systém Windows Mobile 6.5.

„Nové vlastnosti SiMKo 2 v podobě kryptování hlasových přenosů jsou již vyvinuty, je třeba dokončit jen pár testů,“ říká Stephan Maihoff, který je v T-Systems odpovědný za vývoj bezpečnostních řešení. „Naše technologie splňuje veškeré standardy, chceme požádat bezpečnostní úřad (BSI) o certifikaci kryptování hlasových přenosů.“
V loňském roce již došlo k certifikaci řešení SiMKo 2 na úroveň „tajné“. Tento výsledek umožňuje plně pokrýt potřeby federálních úřadů i komerčních subjektů. „Součástí další certifikace budou i nová zařízení, která připravujeme pro SiMKo 2,“ dodává Stefan Maihoff.

Současná úroveň bezpečnosti řešení zahrnuje přístup do infrastruktury zákazníka a přenos dat, operační systém a data uložená v chytrém telefonu. SiMKo 2 také pracuje
s „digitální identitou“, tedy s certifikáty, které jsou generovány certifikační autoritou.
Zařízení umožňuje přímé připojení do infrastruktury úřadů nebo komerčních subjektů a uživatel tak získává přístup ke svým aplikacím bez nutnosti připojení přes vnější nebo veřejné body. Každé spojení je zabezpečeno pomocí VPN. Uživatel může přistupovat ke svým datům, kalendáři, e-mailům, kontaktům či úkolům, a to kdykoliv a kdekoliv.

Systém také poskytuje ochranu při přístupu na internet a umožňuje spouštět i běžné kancelářské programy.

T-Systems uzavřel v roce 2009 smlouvu s federálním ministerstvem vnitra na dodávku řešení SiMKo 2 pro 350 vládních a správních institucí, které budou používat bezpečné připojení ke svým systémům.

Systém SiMKo 2 bude v letošním roce testován i v České republice a bude možno jej využívat i pro lokální zákazníky a instituce.

Tiskové zprávy

Diskuse