Acer K11 - pikoprojektor

22. 3. 2010 19:58    Rubrika: Tiskové zprávy

Acer K11 - pikoprojektor s neobyčejně velkým výkonem

Acer K11 - pikoprojektor

Nejnovějším přírůstkem nabídky ultrapřenosných projektorů je K11, který předčí běžné projektory vynikajícím výkonem a vybavením, k němuž patří také port USB a čtečka paměťových karet SD, a tím tedy posouvá přenosnost na novou úroveň.

Neobyčejně lehký a ultrakompaktní projektor Acer K11 s portem USB a čtečkou paměťových karet SDHC nabízí úplný přístup k multimediálnímu obsahu včetně zvuku, videa a obrázků. Projektor kapesní velikosti lze využít k prezentacím či promítání videa, a to i bez notebooku anebo videopřehrávače. Acer K11 je dále vybaven portem HDMI™, který přenáší nekomprimované digitální signály a vícekanálový zvuk, a tedy může reprodukovat televizní pořady anebo zábavu ve vysokém rozlišení.

Nový projektor K11 spojuje technologii DLP s LED lampou a tím dosahuje výrazného zvýšení kvality LED obrazu. LED technologie nabízí několik významných předností ve srovnání s běžnými lampami. Především v podstatě odstraňuje nutnost výměny lampy, protože životnost LED lampy dosahuje až 20 000 hodin a k její odolnosti navíc přispívá skutečnost, že nevyužívá citlivá vlákna ani skleněnou baňku. Spojením technologie LED lampy s technologií DLP je dosaženo vyšší sytosti barev a lepšího kontrastu.

LED lampy dále neobsahují toxické látky, jako např. rtuť nebo halogenové plyny, a ve srovnání s běžnými lampami mohou snížit spotřebu až o 30 %. To je plně v souladu s mimořádným úsilím, jež společnost Acer vynakládá na vývoj a nabídku zelenějších a ekologičtějších výrobků. Další energetické úspory zajišťuje funkce Auto-shutdown, která automaticky vypne projektor, pokud v průběhu časového intervalu nastaveného uživatelem nepřichází vstupní signál.

Pikoprojektor K11, který váží jen o něco více než půl kilogramu (0,61 kg) a měří pouhých 122x116 mm, patří v současnosti k nejmenším a nejlehčím projektorům na trhu. Je to tedy ideální společník pro mobilní uživatele, kteří potřebují přenosné zařízení pro okamžitou projekci bez náročných příprav. Snadnou přenosnost doplňuje atraktivní lesklé černé provedení rafinovaně elegantní skříně, v jejíž horní části je zapuštěn ovládací panel, který usnadňuje obsluhu.

Bez ohledu na kompaktní rozměry nabízí pikoprojektor K11 vynikající výkon. Díky inovativní LED technologii dosahuje světelného toku 200 ANSI lumenů, který zaručuje jasné a dokonale vykreslené snímky, zatímco kontrastní poměr 2000:1 přispívá k přesnému podání živých barev. Technologie Acer SmartFormat podporuje mnoho formátů obrazu včetně 4:3 a 16:9 a tím zbavuje uživatele starostí s nastavením vhodného rozlišení na notebooku se širokoúhlým displejem.

Ruční korekce zkreslení obrazu (v rozsahu až 40° ve svislém směru) a automatická korekce Keystone odstraňují deformaci obrazu, a tedy přítomní mohou sledovat obraz dokonale obdélníkového tvaru, což dokazuje, že Acer K11 je ideální projektor do malých místností.

U běžných projektorů se zpravidla postupně projeví blednutí barev a promítaný obraz získá žlutavý či nazelenalý odstín. Projektory Acer využívají technologie ColorSafe a DLP®, které zajišťují vysokou kvalitu obrazu i při dlouhodobém provozu a v podstatě zabraňují zkreslení barev.

Pokud uživatel musí rychle opustit jednání, technologie Acer InstantPack mu umožňuje vytáhnout síťovou šňůru z elektrické zásuvky ihned po vypnutí projektoru, aniž by tím způsobil poškození přístroje. Nemusí tedy čekat, až projektor vychladne - prostě ho zabalí a může ihned odejít.

Projektory Acer jsou připraveny na nejnovější operační systémy Microsoft.