Notebooky řady Acer TimelineX

23. 3. 2010 20:30    Rubrika: Tiskové zprávy

TimelineX: Nezávislost bez omezení výkonu

Notebooky řady Acer TimelineX

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Nic jiného než X asi nemohlo vyjádřit lépe návaznost na úspěšnou řadu Acer Timeline - a ukázat neuvěřitelný pokrok, který byl dosažen ve zvyšování výkonu.

Ačkoli pro současného uživatele má nezávislost zásadní význam, nemůže se obejít ani bez výkonu.
Acer TimelineX nabízí nezávislost i výkon ve stejně elegantním a tenkém provedením, jaké okouzlilo trh už před rokem a určilo směr inovací, které jsou stále konkrétnější: Nejnovější procesory Intel, vyhrazená grafika, vysoké rozlišení pro multimedia, zvuk Dolby Home Theater v3 a progresívní připojitelnost ve spojení s více než osmihodinovou výdrží.
Pro Acer TimelineX však platí stále stejná zásada: optimalizovat účinnost počítače, ale bez jakýchkoli omezení.

Veškeré díly a technologie byly vybírány s ohledem na úsporu energie a odpovědnost k životnímu prostředí:
• podsvícené LED panely spolu s technologií Intel Display Power Savings (iDPST) dosahují o 30 % nižší spotřeby při zajištění stejné kvality obrazu
• pevný disk nové generace má nižší spotřebu (o cca 40 % menší ve srovnání se standardními modely), jakož i nižší provozní teplotu a hlučnost
• modifikovaný chladicí systém využívá ventilátory s nízkou spotřebou, které odebírají z baterie jen malé množství energie
• procesory Intel Core nové řady optimalizují účinnost a automaticky přizpůsobí výkon způsobu využití.

Nic není ponecháno náhodě. Každý napájený díl byl optimalizován s ohledem na co nejnižší odběr proudu z baterie, přičemž však musí současně splňovat nároky systému na výkon a účinnost.

Technologie Acer PowerSmart, která je klíčem k nezávislosti, tvoří nedílnou součást celého řešení. Jediným stisknutím klávesy PowerSmart prodloužíte výdrž baterie, která poskytne uživateli přesně takovou volnost, jakou chce mít.

Acer PowerSmart však nabízí ještě víc. Spotřebuje o 66 % méně energie, než určuje standard Energy Star, a tedy ušetří 1,752 W ročně, což odpovídá spotřebě 15W žárovky, kterou necháme svítít 116 dnů.
Navíc inteligentní napájení automaticky aktivuje režim dobíjení: Jakmile je baterie zcela nabitá, napájení je přerušeno a současně výrazně klesne spotřeba energie a tím se omezí zatížení samotné baterie.

Vzorec vítězství: čas(h)≥hmotnost3(kg),
Přestože poměr čas/výkon vzrůstá exponenciálně, spojení tenkého provedení a nízké hmotnosti se nemění: výška necelý 1“ (24 mm) a hmotnost 1,8 až 2,6 kg v závislosti na rozměrech notebooku.

Minimalistický vzhled skrývá detaily, které jsou symbolem elegance a efektivity. Vše začíná výběrem materiálů. Černé hliníkové víko zvyšuje odolnost, která předčí jakýkoli standardní notebook včetně těch nejodolnějších, a satinová povrchová úprava dokazuje, že se jedná o skutečně exkluzívní digitální výrobek. Tato řešení určují celkový vzhled počítače, který působí dojmem solidnosti a odolnosti.

TimelineX míří přímo k jednoznačnému cíli - čas a výkon spojí v novém vzorci.

Tiskové zprávy

Diskuse