COSECT - rodina produktů Safetica

23. 3. 2010 20:42    Rubrika: Tiskové zprávy

Krádeže dat a zneužívání firemních počítačových sítí k neledálním aktivitám jsou vážné, i kdaž dosud dosud často přehlížené problémy. Rodina produktů Safetica tuzemské společnosti COSECT ochrání tajná a cenná data v počítačích i bezpečí ve firmách. Safetica jako první na světě poskytuje komplexní nástroj pro ochranu dat před útočníky z vlastních řad.

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Menší podniky se někdy vyznačují téměř rodinným prostředím, každý každého dobře zná a lidé si důvěřují. Zpravidla zde nedochází ke skandálům. Stejný názor měl šéf prosperující rodinné firmy o 35 zaměstnancích podnikající v oblasti služeb.
Nezdálo se ani, že by byla ohrožena počítačová síť, antivirus i firewall konaly svou práci a nezdálo se, že by bylo potřeba kontrolovat dění ve na síti ani ve firemních počítačích důkladněji.

Nikdo nechtěl být kontrolován
Sledování počítačů i sítě odmítali zaměstnanci i manažeři, panoval mezi nimi konsensus o zbytečnosti takových technických opatření.

Majitele firmy tento soulad zaujal natolik, že nechal nasadit bezpečnostní produkt řady Safetica, ale nedomníval se, že by něco závažného objevil.

Augiášův chlév
Výsledky byly okamžitě šokující. Vedoucí pracovník vynášel e-mailem firemní data, další zaměstnanec domlouval po síti obchody s drogami. Proradný manažer po krádeži dat v hodnotě dvou milionů korun musel firmu opustit, drogový nadšenec schytal navíc trestní oznámení. Informace o monitorování sítě ve firmě vešla ve všeobecné povědomí, příjemným vedlejším efektem bylo zvýšení produktivity práce. Ukázalo se, že Safetica, produkt pražské společnosti COSECT (Computer Security Technologies), se podnikům vyplatí.
Bezpečnost se dobře prodává. I do zahraničí
Produkty Safetica (dříve Discryptor) pro zajištění bezpečnosti výpočetní techniky jsou oblíbeny mezi počítačovými obchodníky v České republice i v zahraničí. Napomáhá tomu populární verze pro domácí použití, která je k dispozici zdarma; malým firmy i větším podnikům jsou určeny rozšířené verze produktu.
„Jsem rád, že Safetica sklízí úspěchy,“ říká ředitel COSECT Jakub Mahdal. "Přesvědčili jsme se na tom i během letošního mezinárodního počítačového veletrhu CeBit v Hannoveru, kde se nám hlásili další zájemci o distribuci produktu Safetica na zahraničních trzích. Jsem hrdý, že Safetica je úspěšným exportním artiklem s vysokou přidanou hodnotou."

Tiskové zprávy

Diskuse