Cisco Intercompany Media Engine - bezpečné volání

24. 3. 2010 19:32    Rubrika: Tiskové zprávy

Nová technologie přináší bezpečný a kvalitní přenos hlasu i videa mezi firmami

Cisco Intercompany Media Engine - bezpečné volání

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Společnost Cisco tento týden představila novou technologii Intercompany Media Engine (IME), která umožňuje bezpečné volání přes internet mezi různými firmami s využitím stávajících telefonních čísel. Vedle hlasového a video telefonování umožní organizacím spolupracovat se svými zákazníky nebo obchodními partnery i prostřednictvím dalších funkcí unified communications. První testovací hovor proběhl mezi Spojenými státy americkými a Austrálií.

„Společnost Cisco dlouhodobě buduje ideu spolupráce bez hranic a vyvíjí technologie pro její naplnění, určené jak pro zákazníky, tak pro naše vlastní podnikání,“ prohlásil Barry O’Sullivan, senior viceprezident divize Cisco Voice Technology Group. „Jsme přesvědčeni, že rozšíření nové technologie mezi firmami výrazně zvýší jejich schopnost lépe spolupracovat s dalšími subjekty a tím dosáhnout finančních úspor. Chceme našim zákazníkům a partnerům nabízet nákladově efektivní způsob vzájemného propojení, které bude jednoduché a podobně účinné jako uskutečnění telefonního hovoru.“

Nová technologie Cisco IME přináší organizacím vysoce bezpečnou a kvalitní komunikaci přes internet prostřednictvím hlasu a videa s využitím stávajících čísel a bez nutnosti nahradit či významně měnit existující podnikovou infrastrukturu. K uskutečnění hovoru potřebují jen zařízení umožňující přenos videa a hlasu a možnost vytočení standardního telefonního čísla.

Velký potenciál využití má nová technologie například v rámci dodavatelského řetězce. S rostoucím počtem externích partnerů, s kterými organizace v jeho rámci spolupracuje a musí na ně spoléhat, se zvyšuje i potřeba intenzivnější komunikace bez ohledu na hranice jednotlivých podnikových sítí. Smyslem technologie Cisco IME je umožnit organizacím využívajícím výhod video telefonie a dalších pokročilých prvků unified communications uvnitř vlastní firmy rozšířit tyto funkce i pro spolupráci se zákazníky, dodavateli či strategickými partnery.

Technologie, jejíž standardy již Cisco předložilo komisi Internet Engineering Task Force (IETF), se při používání sama učí, což znamená, že dokáže přes internet zjistit nové trasy podle vzorců volání a automaticky rozpozná, když uživatelé pracují v síti vybavené Cisco IME. Diagnostikuje a řídí rovněž veškeré aspekty nezbytné pro vysoce zabezpečené, kvalitní a nákladově optimalizované směrování hovorů prostřednictvím IP sítí.

První testovací hovory s využitím nové technologie proběhly mezi centrálou společností Cisco v americké Kalifornii a australskou firmou Queensland Rail a rovněž mezi sídlem Cisco a americkou univerzitou Wisconsin – Whitewater. „Do IP technologií investujeme dlouhodobě a nová technologie nám umožní intenzivnější spolupráci s dalšími vzdělávacími institucemi a obchodními partnery ve Spojených státech amerických i jinde ve světě,“ popisuje Richard Telfer, rektor University of Wisconsin – Whitewater.

Tiskové zprávy

Diskuse