Digitální hlasové záznamníky SONY

25. 3. 2010 13:45    Rubrika: Tiskové zprávy

v nejpoužívanějším formátu MP3.

Digitální hlasové záznamníky SONY

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění



• Jasný, zvukově čistý digitální záznam řeči a hudby
• Dlouhý čas nahrávek (až 1505 hodin u typu SX 850)
• Jednoduché ovládání a pohodlná obsluha jednotlivých funkcí během a po záznamu
• Dlouhá výdrž baterie (až 48 hodin u typu BX800/PX820)
• Software Dragon Naturally Speaking 10 přibalený k modelům diktafonů SX850DR / PX820D, který ocení každý zákazník

Nejnovější digitální záznamníky od Sony kombinují křišťálově čistý záznam zvuku se skvělými nahrávacími časy a překvapivě snadným ovládáním. Díky nízké hmotnosti a nenápadnosti se hodí pro každou příležitost, ať už si potřebujete poznamenat pár informací z přednášky, zaznamenat rozhovor, živou prezentaci, muziku, nebo cokoli dalšího.

Skvělá zvuková kvalita i délka záznamu
Nepřekonatelná kvalita zvukového záznamu a ultra dlouhé nahrávací časy jsou výsadami těchto tenkých, elegantních záznamníků s označením ICD-SX750
a ICD-SX850.

Plné 2GB paměti v modelu SX750 nabízí až 750 hodin záznamu
(v režimu LP – Long Play). Dvojnásobek této kapacity v přístroji SX850 zvyšuje nahrávací časy až na neuvěřitelných 1505 hodin. Což by bylo (pro lepší představu) přes dva měsíce kontinuálního poslechu hlasové či hudební stopy.

O jasný a kvalitní záznam se stará trojice mikrofonů. Vedle minimálně šumivého stereo mikrofonu obsahují přístroje třetí vysoce citlivý více směrový mikrofon, který pomáhá zdůraznit hlas osoby nacházející se dále od diktafonu. Čistota zvuku je navíc vylepšena speciálním low-cut filtrem, zatímco technologie Noise Cut vyjasňuje hlasové frekvence, takže jsou čitelnější pro nahrávku. Pro ještě pohodlnější manipulaci je při záznamu hlasu (VOR Voice Operated Recording) záznamník doplněn šikovnými funkcemi Přidat a Přepsat (Add/Overwrite)
už hotovou nahranou stopu.

Záznam může být uložen nejen ve formátu MP3, ale též ve formátech LPEC, které šetří záznamovou kapacitu díky větší kompresi, případně i v lineárním výstupu PCM vhodným pro uložení hlasu a muziky ve vysoké stereo CD kvalitě.

Po ukončení nahrávání jistě využijete možnost zpětného přehrání záznamu v 36 rychlostních krocích v bohatém rozsahu -75%/+200%, což přispívá k preciznímu přepisu rozhovorů nebo poznámek. Samozřejmostí je i celá řada dalších editačních funkcí, které vám pomůžou uložit či rychle vyhledat příslušnou nahrávku – ať už to je funkce oddělení záznamu (Divide), vymazání (Erase), označení (Book-Mark) nebo pokyny vybrat (Select) a přesunout (Move) nahrávku do příslušné složky.

Oba rekordéry fungují současně i jako příruční přehrávače hudby,
takže si můžete užívat skladeb ve formátu MP3 a WMA v dokonalé zvukové kvalitě při poslechu přes sluchátka ať jste kdekoli. Vysoce rychlostní USB propojení podporuje funkci snadného přetahování všech souborů (drag-and-drop) do a z PC. Je to skvělý způsob jak si zálohovat vlastní hudební knihovnu nebo jiná důležitá data.

Jediné nabití dobíjecí baterie zajistí uživateli až 19 hodin nahrávání v kuse včetně 22 hodin zpětného poslechu záznamu přes sluchátka. Přístroj ale obsahuje i vysoce kvalitní reproduktor pro hlasitý poslech a kontrolu nahrávky.

V příslušenství najdete USB kabel, přenosné pouzdro, stojánek, clonu na mikrofon, která spolehlivě odbourá vítr a tedy i venkovní šumy, a samozřejmě také editační software na přiloženém CD.

Všechny nové modely rekordérů mají pětihvězdičkovu certifikaci typu „Dragon“ pro 99% přesnou konverzi ze zvukového záznamu na text. V rámci výhodného balení obsahuje model ICD-SX850DR USB kolébku a oceňovaný editační program Dragon NaturallySpeaking 10 Recorder Edition přiložený na CD.

Jednoduché a skladné diktafony pro jakoukoliv příležitost
Modely ICD-BX800 a ICD-PX820 jsou cenově dostupné a vybavené snadným ovládáním pro záznam přednášek, rozhovorů, každodenních myšlenek nebo třeba jen uložení melodie písničky, která vás právě napadla.

Oba modely nabízejí více než dostatečné 2GB flash paměti pro uložení až 500 hodin nahrávky – více než by bylo ve škole potřebova na celý semestr.

Jednotlivé typy jsou příjemně lehké a dobře se drží, nemluvě o tom, že se snadno ovládají díky jasným velkým tlačítkům a podsvícenému LCD displeji.
Také nahrávání bez použití tlačítek je jednoduché, při nastavení Voice Operated Recording (VOR), čili ovládání hlasem se záznam vypne vždy, když uděláte vy, nebo váš protějšek během rozhovoru delší pauzu. Funkce Noice Cut se přitom stará o projasnění celého zvukového záznamu.

Záznam puštěný nahlas je díky zabudovanému reproduktoru jasný a čistý. Playback nastavitelný v 21 krocích vám pomáhá poslechnout si vše, co bylo řečeno, pokud provádíte přepis záznamu ručně. Ovládací prvky obsahují povely na oddělení záznamu (Divide), vymazání (Erase) a pokyny vybrat (Select)
a přesunou (Move) nahrávku do příslušné složky.

Baterie s extra dlouhou výdrží vás nechá mluvit a nahrávat déle než kdykoli předtím. Jediná alkalická baterie typu AAA pak nabízí až 48 hodin plynulého záznamu a poslech přes sluchátka v režimu LP vychází na téměř neuvěřitelných 32 hodin.

Model ICD-PX820 obsahující všechny vymoženosti řady BX800 má navíc USB port (přenosový kabel je v balení) pro přehrání MP3 záznamů do PC (Apple není podporován), kde si je můžete uložit, zeditovat, nebo se o ně podělit s ostatními. Abnormálně výhodné balení ICD-PX820D obsahuje i editační software Dragon NaturallySpeaking 10.

Dále je dostupné zvýhodněné balení, kdy jsou k záznamníkům typu ICD-BX800M a ICD-PX820M přidány vysoce kvalitní externí mikrofony vybavené svorkou pro snadné uchycení. Zakoupením této sady ušetříte daleko víc, než kdybyste kupovali oba výrobky zvlášť, a dostanete tak ideální nástroj pro nahrávání zvukových stop v ještě kvalitnějším podání.

Hlasové digitální záznamníky s označením ICD-SX750, ICD-SX850, ICD-BX800
a série ICD-PX820 budou v prodeji od dubna 2010.

Tiskové zprávy

Diskuse