eBay Interntational Market v češtině

26. 3. 2010 19:34    Rubrika: Tiskové zprávy

Nic se nevyrovná pocitu z výhodného obchodu

Díky spuštění eBay International Market (eIM) se pro více než tři čtvrtiny Čechů stala „honba za výhodnou koupí“ okdudkoli na světě národní zábavou

Jakmile byla spuštěna inovativní služba umožňující zažít nakupování bez hranic zvaná eBay International Market (eIM), společnost eBay zjistila , že lidé z Čech jsou ochotni cestovat (virtuálně) prakticky po celé zeměkouli, aby nalezli co nejvýhodnější nabídku ke koupi. eIM spotřebitelům umožňuje vyhledávat, porovnávat, vybírat a zaplatit za vytouženou koupi z nabídky miliónů položek z celého světa, a to v českém jazyce.

Motivaci zajišťují velmi výhodné ceny a málo dostupné značky, takže více než 86,4% Čechů bude raději vyhledávat zboží na Internetu s možností výběru bez (fyzických) hranic, než by se plahočili po chodnících nákupních tříd ve svém městě, pokud mají možnost najít věc, kterou hledají, a za dobrou cenu.

Právě toto nadšení uzavřít dobrý obchod – přezdívané též „honba za výhodnou koupí“ – je hnacím motorem poptávky po nakupování bez hranic po celém světě. Asi 20,2% lidí uvádí, že pocit, když najdou požadovanou věc a vědí, že je za cenu, která je podle všeho „nejvýhodnější koupě na světě“, je nedostižný. Více než čtvrtina lidí jej přirovnává k pocitu „z vyhrané sázky“ a 15,6% tvrdí, že se cítí, jako když „dostanou nečekaný dárek“.

Do nedávné doby patřily mezi hlavní faktory, které spotřebitelům bránily chopit se hledání výhodné koupě kdekoli na světě – koupě, kterou by jinak ve své zemi pořídit nemohli – tyto důvody: a) jazykovou bariéru uvádí asi pětina respondentů (21,9%), b) obavy, zda jejich platba bude či nebude bezpečná, zmiňuje 26,5% lidí a c) nejistotu, zda jejich dychtivě očekávaná věc bude skutečně doručena cítí 25,2% dotázaných.

S uvedením revolučního Mezinárodního obchodního portálu (International Market) ze strany společnosti eBay všechny tyto obtíže pominou, protože uživatelé nyní mohou používat stránky eIM v češtině a budou mít k dispozici podporu zákaznických služeb v místním jazyce. A nadto – díky bezpečnému způsobu provádění online plateb PayPal, jehož používání je bezplatné, spotřebitelé získají komplexní záruku plného vrácení peněz v případě, že zboží nebude doručeno nebo se bude zásadně lišit od toho, jak bylo popsáno. Používání PayPal je snadné, údaje o kupujícím jsou absolutně zabezpečené a při provádění nové transakce není nutné znovu zadávat osobní informace.

Alina Prawdzik, vedoucí oddělení mezinárodní expanze pro Evropu společnosti eBay, říká: „Napětí, které zažíváme při uzavírání skvělé koupě, milujeme všichni. Tržiště eIM masivním způsobem zvýší nabídku dostupnou pro české spotřebitele, jak s ohledem na produkty, tak ceny: nabízíme jim přístup k přehlídce miliónů položek na eBay od prodávajících z celého světa. A snažíme se pro ně zajistit, aby vše mohli provádět ve svém jazyce.“

„Tuto službu jsme uvedli do zkušebního provozu již v říjnu* a skutečně jsme zaznamenali silný účinek toho, když uživatelé mohou k mezinárodnímu tržišti přistupovat ve svém jazyce. Během uplynulých 6 měsíců, od doby, kdy zkušební provoz začal, vyskočil celkový objem položek zakoupených spotřebiteli (od prodávajících ze zámoří) o 50% ve srovnání s údaji za minulý rok. Počet registrovaných uživatelů z těchto zemí prudce vzrostl rovněž – o téměř 60% oproti uplynulému roku.“

Chcete-li začít honbu za nejlepšími produkty za nejlepší ceny, které vám celosvětové tržiště eBay může nabídnout, navštivte stránky www.ebay.cz

Další zajímavé údaje:
• Češi své koupě vyhledávají nejčastěji v Německu, Spojených státech a v UK
• Češi vyhledávají nabídky hodinek, dámské obuvi, příslušenství k mobilním telefonům a pánské obuvi
• Průměrný Čech za nákupy utratí 25 USD
• Asi 81% Čechů nakoupí v zahraničí pouze v případě, když získají slevu alespoň 20% nebo větší

Charakteristiky eIM (elektronického mezinárodního obchodního portálu):
• Procesy registrace, přihlašování (Sign-In) a „Můj eBay“ (My eBay) jsou lokalizovány do českého jazyka
• Vícejazyčné vyhledávání nabízených položek
• Plně lokalizovaná stránka pro každou zemi
• Všechny položky procházejí předvýběrem, zda je možné je do dané země dodat
• Lokalizovaná zákaznická podpora