Vodafone spustil 3G pro celé Brno

30. 3. 2010 12:18    Rubrika: Tiskové zprávy

Vodafone spustil 3G pro celé Brno a 70 % populace Prahy, do roka pokryje desítky velkých měst

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Vodafone dnes spustil vysokorychlostní internet 3G v celém Brně a pro 70 % populace Prahy. Ve zbylé části hlavního města spustí Vodafone rychlá mobilní data do konce června. Do roka bude 3G od Vodafonu v desítkách velkých českých měst. Noví i stávající zákazníci Vodafonu si nyní mohou 3G v Brně a v Praze vyzkoušet na jeden měsíc zdarma.

„Během následujících dvanácti měsíců postupně spustíme rychlý mobilní internet ve třiceti až čtyřiceti velkých městech v republice, včetně všech krajských měst. Prioritou pro nás přitom je nabízet hlasové a datové služby v co nejlepší kvalitě,“ říká Pavel Kos, viceprezident pro technologie Vodafonu Česká republika.

Díky 3G budou moci zákazníci surfovat na internetu v notebooku nebo v mobilním telefonu reálně 10x až 15x rychleji než na dosavadní technologii EDGE. Za zrychlení si přitom zákazníci nic nepřiplatí, 3G bude dostupné v rámci stávajících datových tarifů.

Datový tarif Připojení na stálo, který je vhodný pro surfování a stahování většího množství dat, si nyní navíc mohou zákazníci v Brně a v Praze vyzkoušet na jeden měsíc zdarma. Když se ho poté rozhodnou dále využívat, získají praktický USB modem za zvýhodněnou cenu 77 Kč.

Vodafone využívá pro provoz 3G sítě nejnovější technologii HSPA (High Speed Packet Access) od společnosti Huawei. Ta umožňuje připojení k mobilnímu internetu rychlostí až 7,2 Mb/s pro download a až 2 Mb/s pro upload.

Kromě 3G sítě nabízí Vodafone i síť 2G - EDGE, která je nyní dostupná pro více než 95 % obyvatel České republiky.

Tiskové zprávy

Diskuse