WD Scorpio Blue 750 GB pro notebooky

30. 3. 2010 19:12    Rubrika: Tiskové zprávy

S KAPACITOU 750 GB

WD Scorpio Blue 750 GB pro notebooky

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Mobilní pevné disky WD s technologií pokročilého formátování nabízejí nejvyšší kapacitu pro běžné přenosné počítače

Společnost WD® (NYSE: WDC) dnes oznámila, že zahájila dodávky pevných disků o kapacitě 750 GB ve formátu 2,5 palce o standardní výšce – dosud nejvyšší kapacitu v historii v tomto rozměrovém formátu. Pevné disky WD Scorpio® Blue™ 750 GB využívají špičkovou technologii WD s plošnou hustotou 375 GB na plotnu, pokročilé formátování a jsou určeny pro běžné přenosné počítače.
Pevný disk WD Scorpio Blue 750 GB je také jedním z nejtišších 2,5palcových pevných disků na trhu a je ideálním řešením pro notebooky a další přenosná zařízení, jejichž uživatelé vyžadují delší životnost baterie a chladný a tichý provoz.
„Společnost WD je nadále vedoucí firmou na trhu s pevnými disky o kapacitách, které spotřebitelům a obchodníkům umožňují ukládat velká množství dat a multimediálního obsahu,“ říká Jim Morris, hlavní viceprezident a ředitel společnosti WD pro ukládací zařízení. „Naše špičková účinnost, dosažená bez obětování výkonu, je dalším příkladem doplněných funkcí a hodnoty, kterou naši zákazníci již od WD očekávají.“

K funkcím pevného disku WD Scorpio Blue patří:
• Technologii pokročilého formátování – Technologie prosazovaná společností WD a přijatá dalšími výrobci pevných disků, aby zvýšili efektivitu formátování média a tím umožnili větší kapacity pevných disků.
• WhisperDrive™ – Exkluzivní technologie společnosti WD WhisperDrive se špičkovými vyhledávacími algoritmy má zásluhu na tom, že WD Scorpio je nejtišším na trhu dostupným pevným diskem ve formátu 2,5 palce. Tyto algoritmy rovněž optimalizují způsob, jakým pevný disk hledá data, což výrazně snižuje spotřebu energie.
• ShockGuard™ - Špičková technologie ShockGuard chrání mechaniku a povrch plotny pevného disku před nárazy.
• SecurePark™ – Technologie SecurePark společnosti WD parkuje záznamové hlavy mimo povrch pevného disku při jeho roztáčení, zastavování a když je vypnutý. Tím je zajištěno, že záznamová hlava se nikdy nedotkne povrchu disku, což zvyšuje dlouhodobou spolehlivost díky menšímu opotřebení hlav a zvyšuje odolnost pevného disku proti nárazu když není v provozu.
• Rychlos a efektivita – Ultrarychlé rozhraní SATA s přenosovou rychlostí 3 Gb/s poskytuje výkon vhodný pro náročné mobilní aplikace.
• Testováno na kompatibilitu – Společnost WD provádí ve svých laboratořích FIT Lab™ a Mobile Compatibility Lab testy na stovkách systémů a mnoha platformách, aby svým zákazníkům dala důvěru v to, že její pevné disky budou fungovat i v jejich systémech.

Cena a dostupnost
Pevné disky WD Scorpio Blue 750 GB (model WD7500BPVT) jsou nyní dodávány prostřednictvím vybraných distributorů a prodejců. Výrobcem doporučená prodejní cena (MSRP) pevného disku WD Scorpio Blue 750 GB činí cca 140 EURO. Na pevné disky WD Scorpio Blue je poskytována omezená tříletá záruka. Další informace o pevných discích WD Scorpio Blue pro přenosná zařízení naleznete na webové stránce společnosti na adrese http://www.wdc.com/en/products/Products.asp?DriveID=683.

Tiskové zprávy

Diskuse