Acer D241H - monitor s multimediálními funkcemi

31. 3. 2010 19:37    Rubrika: Tiskové zprávy

Displej Acer D241H+

Acer D241H - monitor s multimediálními funkcemi

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Když se řekne monitor, určitě se vám vybaví zařízení, které ukazuje obrázky a symboly vytvářené připojeným počítačem. To však už dávno není tak úplně pravda. Acer D241H představuje skutečnou revoluci ve světě počítačových displejů. Je to víc než jen monitor osobního počítače nebo notebooku – je to zařízení, které je ideální pro řízení chodu celé rodiny a využití předností digitální techniky, jaké tu dosud nebylo.

Rodina žije v jednom kole a není tak snadné si pamatovat aktivity všech jejích členů. Pokud už nemáte místo, kam lepit lístky s poznámkami a upomínkami, nový monitor Acer D241H+ vám to usnadní. Termín monitor je však v tomto případě až příliš zjednodušující. Je to vývěsková tabule třetího tisíciletí, na níž můžete umístit připomínky či zprávy anebo informace určené pro rodinné příslušníky. Umožní vám přímý přístup k internetu bez osobního počítače, lze ho využít jako digitální fotorámeček, na němž si můžete prohlédnout s celou rodinou nejnovější snímky, anebo vám přehraje hudbu či videa mediálním přehrávačem.

Acer D241H je vybaven několika funkcemi založenými na využití widgetů, jako např. kalendář, plakát, počasí, nové hodiny a digitální fotorámeček, které se vyznačují snadným přístupem a může je využívat každý člen rodiny. Fotografie, zprávy nebo připomínky lze jednoduše připojit kdykoli a odkudkoli - stačí je poslat jako e-mail nebo MMS. Displej je dodáván se šikovným dálkovým ovládáním s výsuvnou klávesnicí a vestavěným hlasovým záznamníkem.

Čekají na vás úplně nové zážitky. Monitor je možné připojit k internetu pevnou linkou i bezdrátově, a tedy je to první zařízení svého druhu, které vám zprostředkuje přístup k e-mailovým účtům na Google nebo Yahoo! bez osobního počítače. Kromě kontroly příchozích e-mailů s využitím nástrojů Poster můžete zapisovat záznamy do kalendáře, který lze synchronizovat ve všech používaných zařízeních, Display*, v počítači v kanceláři a ve smartphonu, aby všichni členové rodiny byli vždy o všem neustále informováni.

Nástroje RSS vám doručí nejnovější informace až ze šesti webových adres ihned po zveřejnění, a tedy budete okamžitě vědět, co se děje ve světě. Sada nástrojů Photo Gallery umožňuje zobrazit snímky z programů Picasa či Flicker, streamované snímky z domácího serveru anebo vyvolat fotografie z paměti USB či flash karet ve víceformátová čtečce paměťových karet.

Přehrávač Media Player je určen k přehrávání hudby a videofilmů z externího paměťového zařízení, mediálních serverů, flash karet nebo USB pamětí. Obsah složek lze jednoduše prohlížet dálkovým ovladačem. Klávesami pro přetáčení displeje nahoru a dolů můžete vybírat hudební nahrávky nebo videa v jedné složce, zatímco levou a pravou navigační klávesou přejdete do jiné složky.

Na obrazovce je možné současně nastavit až tři aplikace widget - dvě menší tapety na levé straně a jednu větší na pravé. Tak můžete být i při sledování videofilmů informováni o posledních událostech anebo příchozích e-mailech.

Nový displej D241H Display+ je uživatelsky příjemný a bezproblémový od nastavení po ovládání. Jasný a intuitivní průvodce nastavením vás provede celým postupem. Displej je dodáván s pohodlným dálkovým ovladačem, na němž lze volit nejpoužívanější funkce a který je navíc vybaven výsuvnou klávesnicí QWERTY na psaní poznámek, záznamů do kalendáře anebo e-mailů.

Inovativní funkce displeje doplňuje neobyčejně propracovaný design, který vypadá elegantně v jakémkoli prostředí. Originální základna opatřená průsvitným prstencem umocňuje celkový dojem a vypínač tvaru kapky tvoří stylový doplněk.

Monitor však nabízí kromě všech uvedených inovativních funkcí i úžasné vizuální zážitky. D241H s úhlopříčkou 61cm (24”) a úplným vysokým rozlišením (1920x1080) zaručuje reprodukci nejnovějšího obsahu s vysokým rozlišením, a tedy je vhodný pro poslední hry a multimédia ve vysokém rozlišení. Formát 16:9 je ideální pro sledování filmů bez černých pruhů a nabízí obraz ve stejné kvalitě jako v kině.

Progresivní digitální připojitelnost zajišťují porty HDMI a DVI s podporou HDCP. Rozhraní HDMI umožňuje sledovat nekomprimované video ve vynikající kvalitě ve vysokém rozlišení.

Displej D241H s obdivuhodným dynamickým kontrastním poměrem 80 000:1, který je optimalizován programem Acer Adaptive Contrast Management, nabízí jedinečné zlepšení gradace a podání detailů, především v nedostatečně osvětlených či velmi jasných záběrech, a tím přispívá k jedinečnému vizuálnímu zážitku. K plynulému přehrávání videí a hraní her přispívá úžasná doba odezvy 2 ms, která spolu s technologií Overdrive snižuje odchylky času přechodu a umožňuje reprodukovat pohyblivé obrazy v naprosto realistické podobě.

Technické údaje Acer D 241H
Všeobecné informace:
Typ displeje: Plochý panel / TFT
Rozměry Š (mm): 574,8
Rozměry V (mm): 430
Rozměry H (mm): 172,3
Barevnost: černá
Displej:
Technologie panelu: TN+Crystalbright
Crystalbrite: Ano
Velikost (cm): 61
Velikost (palce): 24
Velikost: 16:9
Zobrazovací plocha Š (mm): 531
Zobrazovací plocha V (mm): 299
Bodová rozteč (mm): 0,276
Rozlišení: 1920 x 1080 při 60 Hz
Frekvence: 30-80KHz / 55-75Hz
Čas odezvy (ms): 2
Kontrast: 80 000:1
Svítivost (cd/m2): 300
H/V° CR 10:1: 170°/160°
H/V° CR 5:1: 176°/176°
Barevnost (mil.): 16,7
NTSC (%): 72
Certifikace Vista: Premium for Vista
Videovstup:
Vstupní signál: Analogový, HDMI, Audio In/Out, USB, Card Reader, LAN & WLAN, MIC Out
Zvukový výstup:
Reproduktor: Ano
Různé:
Upevnění na zeď : 100x100
Podpora Kensington: Ano
Naklopení: -5°~15°
Střední doba bezporuchového provozu při 25°C: 50000
Napájecí zdroj:
Napájecí zdroj: vestavěný
Záruka:
Servis a podpora: Dvouletá záruka typu bring-in
Certifikace: CE, T\xDCV GS, MPRII, ISO 13406-2
Seznam funkcí:
Seznam aplikací widget: Calendar, Poster, Photo*, News, Weather, Clock, Video*, Audio*
(Calendar, Photo, News, Weather, Poster lze synchronizovat prostřednictvím internetu, zvuk a obraz lze připojit k intranetovému mediálnímu zařízení)
Připojení k internetu: Ethernet a Wifi (adaptér)
Čtečka paměťových karet: x1(SD, MMC, MS, MS PRO, xD)
Porty UBS: USB up x1, down x2
Zvuk vstup/výstup: Audio In x1, Audio Out x1, MIC out x1
Vstupní zařízení: Bezdrátová klávesnice (v závislosti na jazykové verzi)
Mediální formáty: * formát videa: .avi, .wmv, .mp4, .mov, .MPEG
* zvukový formát: .MP3, .wma, .wav
* formát fotografií: .jpg

Tiskové zprávy

Diskuse