Samsung Blu-ray přehrávače a domácí kina

31. 3. 2010 09:01    Rubrika: Tiskové zprávy

Samsung představuje nové Blu-ray přehrávače a Blu-ray domácí kina

Díky novým standardům pro 3D přehrávání, stylovému vzhledu a energetické účinnosti vytváří nové Blu-ray produkty Samsung zcela novou kategorii produktů.

Společnost Samsung Electronics Co.,Ltd., přední hráč na trhu a uznávaný inovátor v oblasti spotřební elektroniky, představila svou kolekci Blu-ray přehrávačů a Blu-ray domácích kin pro rok 2010, se kterou vstupuje do nové éry poskytování domácí zábavy v HD rozlišení.

Blu-ray přehrávače Samsung
Kolekci pěti Blu-ray přehrávačů dominuje model BD-C6900, který získal na veletrhu CES cenu Best of Innovations pro rok 2010. BD-C6900 je vybaven funkcí 3D přehrávání, a podporuje tak nový standard 3D Blu-ray. Zákazníkům, kteří touží po tom nejlepším z hlediska designu a výkonu, nabízí BD-C7500 dosud nejtenčí Blu-ray přehrávač s moderním designem inspirovaným přírodou. U modelu BD-C6500 se snoubí výkon s rychlostí, zatímco model BD-C5500 určený začínajícím uživatelům, je vyroben z materiálů maximálně šetrných k životnímu prostředí. Všechny přehrávače z kolekce pro rok 2010 vůbec poprvé podporují službu Internet@TV, a poskytují tak přístup k různým kategoriím internetového obsahu.

„Nové Blu-ray přehrávače Samsung přináší inovace a maximální zábavu. Jsou zároveň navrženy co možná nejelegantněji a nejekologičtěji a poskytují vůbec nejširší spektrum možností,“ říká David Vaculík, produktový manažer audio-video divize Samsung.

Jelikož jsou všechny modely zaměřeny na poskytování „domácí zábavy“, mají zabudovanou podporu Wi-Fi. Uživatelé tak vůbec poprvé budou mít možnost přístupu k modernizované službě Internet@TV prostřednictvím svých Blu-ray přehrávačů Samsung, i v případě, že nemají HDTV Samsung. Novou funkcí služby Internet@TV je funkce Samsung Apps - obchod s aplikacemi, kde si uživatelé mohou stáhnout a zakoupit obsah a služby. Uživatelé tak mají k dispozici rozšířený a přehledný seznam aplikací od předních poskytovatelů služeb jako je Blockbuster, eBay, Facebook, Fashion TV, History Channel, Travel Channel, Vudu a YouTube. Všechny aplikace lze stahovat a používat při sledování televize, což poskytuje zážitek z interaktivní zábavy.

Model Blu-ray přehrávače Samsung BD-C7500 je překrásný, přírodou inspirovaný přehrávač, který nabízí multimediální zážitek, jenž dalece předčí tradiční Blu-ray přehrávače. Model BD-C7500, který na veletrhu CES 2010 získal v kategorii video komponentů ocenění Innovations Honoree a díky výšce pouhých 1,1 palce je nejtenčím Blu-ray přehrávačem na světě. Tento ultratenký přístroj má elegantní, přírodou inspirovaný dřevěný design s lesklým povrchem připomínajícím drahokam. Je navržen tak, aby bylo možné jej snadno připevnit na zeď, umístit na stojan v úhlu 25 stupňů nebo položit běžným způsobem.

Přehrávač BD-C7500 se může pochlubit kratší dobou zavádění a načítání disku, přičemž přehrávání v rozlišení 1080p reprodukuje filmový obraz rychlostí 24 fps bez nutnosti konverze na vyšší snímkovou rychlost.

S bleskurychlým 15sekundovým zavedením a 15sekundovým načtením disku je Blu-ray přehrávač Samsung BD-C6500 jedním z nejrychlejších Blu-ray přehrávačů na světě. Tento přehrávač, který na veletrhu CES 2010 rovněž získal ocenění Innovations Honoree, je vybaven vylepšeným přehráváním Blu-ray disků pomocí technologie AST (Adaptive Servo Technology) společnosti Samsung. To vše v tenkém a elegantním provedení s vestavěným Wi-Fi přijímačem v těle přístroje.

Model BD-C5500 je určen pro uživatele, kteří touží po vysoce výkonném Blu-ray přehrávači s pokročilými multimediálními funkcemi za přijatpřijatelnou cenu. Přehrávač je připraven pro používání Wi-Fi (je třeba samostatně zakoupit hardwarový klíč, tzv. Wi-Fi USB dongle), což umožňuje zákazníkům procházet obsah svých DLNA zařízení nebo využívat nejrůznější možnosti zábavy prostřednictvím služby Internet@TV.

Blu-ray domácí kina Samsung
Samsung představil pro letošní rok rovněž novou generaci Blu-ray systémů domácího kina: model HT-C6730W, který na veletrhu CES obdržel cenu „Best of Innovations“ pro rok 2010, model HT-C7530W a HT-C6500. Všechny tři modely přicházejí s novým designem ve stylu „retro“ s reproduktory bez krycí mřížky a jsou vybaveny novou, posluchače podmaňující technologií Crystal Amplifier.

Všechny nové modely podporují propojení pomocí technologie DLNA, která umožňuje sdílení obsahu s dalšími elektronickými zařízeními v síti.

Model 1330W HT-C6730W byl vyvinut pro ty nejnáročnější fanoušky domácího kina. Je to nejvýkonnější audiosystém v nabídce společnosti Samsung, který nabízí realistický 7.1kanálový zvuk, díky kterému se diváci mohou plně ponořit do probíhajícího děje. Systém obsahuje vestavěný procesor pro zpracování digitálního signálu (DSP), který umožňuje vytvořit realistickou iluzi vertikálně rozlišeného prostorového zvuku. Přístroj je schopen přehrávat v 1080p rozlišení jak Blu-ray disky, tak i standardní DVD a podporuje zvukové formáty s vysokým rozlišením včetně Dolby Digital Plus™, Dolby TrueHD™ a DTS-HD Master Audio.

V případě modelu HT-C7530W s výkonem 800 W se dostává design systémů domácího kina na zcela novou úroveň. Přístroj se může pochlubit přírodou inspirovaným Crystal TV designem, který vhodně doplní současné moderní interiéry a zároveň také bude ladit se stylovými HDTV Samsung. Spíše než špičkové audiozařízení připomíná přístroj luxusní kus nábytku, neboť tělo receiveru je opatřeno texturou připomínající žilkování dřeva a je zasazeno do luxusního průsvitného materiálu. 5.1kanálový systém se skládá ze dvou sloupových a dvou satelitních reproduktorů, dvou bezdrátových zadních reproduktorů, centrální jednotky a aktivního subwooferu.

HT-C6500 s výkonem 1000W je schopen vytvořit dokonalou iluzi domácího kina v malých prostorách. Systém podporuje připojení přes Wi-Fi, obsahuje 1 GB vestavěné paměti, nabízí 5.1kanálový prostorový zvuk a pokročilé funkce automatické kalibrace zvuku – to vše v malém kompaktním přístroji, který nedělá kompromisy, pokud jde o kvalitu obrazu a zvuku.