Robotický vysavač Samsung NaviBot

31. 3. 2010 08:57    Rubrika: Tiskové zprávy

Samsung představuje robotický vysavač NaviBot

Robotický vysavač Samsung NaviBot

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Samsung Electronics Co. Ltd., přední výrobce na trhu spotřební elektroniky a světová jednička v oblasti informačních technologií, představuje na základě dlouhodobého výzkumu a vývoje nejmodernějších technologických aplikací robotický vysavač NaviBot (VCR8855, VCR8845). Malý, soběstačný a vysoce výkonný pomocník umí vysávat sám bez jakékoliv pomoci. Je vybaven celou řadou špičkových funkcí, které z něj činí opravdového přeborníka ve vysávání. Mozkem robotického vysavače NaviBot je operační systém Windows CE.

Na rozdíl od dosavadních robotických vysavačů disponuje NaviBot unikátním navigačním systémem Visionary MappingTM, díky němuž si robot dokáže vytvořit virtuální mapu místnosti, je schopen vyhodnotit, kde se v místnosti přesně nachází, kde jsou rozmístěny předměty a kde je postavena dokovací stanice.
NaviBot je také vybaven 38 bezpečnostními senzory, které zaručují spolehlivé a bezpečné vysávání bez nárazů a pádů.

Pomocí 6 různých módů vysávání (Auto, Manual, Max, Spot, Edge, Odložený start/Denní harmonogram) si navíc můžete nastavit uklízení robota tak, jak vám nejvíc vyhovuje.

Jedinečný je i elegantní design robota NaviBot. Atraktivní provedení v modré barvě s dotykovým LED displejem modelu VCR8855 vás rozhodně upoutá. Možná se vám nechce uvěřit, ale s robotem NaviBot přichází opravdu nová éra uklízení, kdy budete mít méně práce a starostí a více času na vaše blízké.

Visionary mappingTM system
Navigační systém Visionary Mapping TM , kterým je NaviBot jako jediný robotický vysavač vybaven, zajišťuje maximálně efektivní způsob vysávání. Hlavní podstatou tohoto systému je zabudovaná širokoúhlá kamera, která snímá až 30 snímků za sekundu. Díky tomuto sytému si NaviBot dokáže vytvořit virtuální mapu místnosti, je schopen si zapamatovat, kde již uklidil, a umí si spočítat, kde přesně v místnosti se nachází. Na rozdíl od běžných robotických vysavačů pracuje Navibot sytematicky, a tak mnohem účiněji a rychleji. Také díky systému Visionary mapping TM si NaviBot lépe poradí s dobíjením. Jakmile zjistí nízký stav baterie, nejkratší cestou se vypraví do dokovací stanice. Po nabití se přitom vrátí na místo, kde zjistil, že mu dochází baterie, a automaticky se pustí znovu do práce.

Bezpečnostní senzory
Díky 38 senzorům (antikolizní a únikové senzory, senzory proti pádu, nárazníkové senzory, senzory proti namotání kabelů/kobercových střapců, senzor gyroskopický a kamerový, auto-stop senzor a senzor stavu baterie) se NaviBot chytře vyhne překážkám, nenarazí například do nábytku a nespadne ani ze schodů. NaviBot disponuje také funkcí automatického zastavení - pokud jej zvednete ze země, ihned přestane pracovat.

Módy vysávání a ovládání
Moudrý pomocník do domácnosti Samsung NaviBot nabízí několik různých módů vysávání. Auto (1 cyklus vysávání a návrat do dokovací stanice), Manual (pomocí tlačítek na dálkovém ovládání), Max (dokud se nevybije baterie), Spot (vyberte místo, které chcete důkladně vysát), Edge (zajíždí až k okrajům), Denní harmonogram nebo Odložený start (můžete si nastavit čas vysávání na kteroukoliv hodinu, která se vám hodí). Regulovat můžete vysavač buď pomocí infračerveného dálkového ovládání nebo dotykově přímo na těle vysavače (model VCR8855) či tlačítky (model VCR8845).

Virtual GuardTM
Virtual Guard™ vytváří virtuální zeď nebo bránu. Zatímco Virtuální zeď zabrání vysavači vstoupit tam, kde není vítán, Virtuální brána určuje pořadí úklidu.

Funkce Virtuální zeď tak vytváří neviditelnou stěnu, která například zabrání, aby se Navibot dostal k vašemu mazlíčkovi. Díky funkci Virtuální brána si můžete určit, v jakém pořadí budou jednotlivé místnosti vysávány. Navibot Vám tedy nebude nesystematicky přejíždět z jedné mistnosti do druhé, ale nejdříve vysaje místnost, kterou zvolíte, a pak se teprve přesune do druhé.

Nabíjení a efektivita vysávání
NaviBot se dobije oproti běžnému robotickému vysavači o 1 hodinu rychleji (za pouhé 2 hodiny do plného stavu baterie). Po zahájení vydrží uklízet až 90 minut.

Díky své vysoké výkonnosti si snadno poradí s různými povrchy jako je tvrdá podlaha, parkety, linoleum, i koberce s nízkým vláknem). Efektivně uklidí špínu, prach, vlasy a chlupy speciálně vyvinutými kartáči. Dva speciální postranní kartáčky pak rotačním pohybem zajišťují důkladné vymetení prachu a špíny podél stěny a rohů..NaviBot absorbuje až půl litru nečistot a jemný prach filtruje pomocí omyvatelného HEPA filtru. Nebojí se přitom ani prahů až do výšky 2 cm.

Bohaté příslušenství
Součástí balení modelu VCR8855 je dokovací stanice, 2 ks Virtual GuardTM, dálkové ovládání, náhradní filtr a kartáč. Spolu s modelem Samsung NaviBot VCR8855 bude na český trh uveden i model VCR8845, který bude mít ovládání tlačítky, 1 ks Virtual GuardTM a 1 náhradní filtr.

Orientační cena robotického vysavače NaviBot je 12 990,- Kč (vč. DPH), cena modelu Samsung SR8845 10 990,- (vč. DPH). K dostání budou oba modely v prodejnách Euronics.

Samsung VCR8855 specifikace
Navigační systém: Visionary MappingTM

Senzory : 38 senzorů
Ovládání: Infračervené dálkové ovládání
Dotykové na těle vysavače
Módy vysávání: Automatické, Manuální, Max, Důkladné, Denní harmonogram
Výkon: Čas nabíjení / čas vysávání – 120min / 90min
Rychlost úklidu/ vysávání – 0,3 m/sec
Další specifikace: LED display
HEPA filtr H11
Měkký ochranný pás okolo vysavače
Objem nádoby 0,6 l
2 speciální kartáčky pro vysávání rohů
Příslušenství: Dokovací stanice pro automatické dobíjení
2 x virtuální zeď
1 náhradní kartáček + 1 náhradní filtr
Barva: Modrá
Rozměry : 592 x 498 x 166 mm
Hmotnost : 4 kg

Tiskové zprávy

Diskuse