Nové stanice metra C pokryty mobilním signálem

1. 4. 2010 19:32    Rubrika: Tiskové zprávy

Nové stanice metra C pokryty signálem pro mobilní telefony

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnosti Telefónica O2, T-Mobile a Vodafone úspěšně zakončily jednání s Dopravním podnikem hl. m. Prahy o pokrytí tří nejnovějších stanic trasy metra C mobilním signálem. Z Letňan, Střížkova a Proseku si cestující mohou zavolat od 25. března 2010.

K podpisu smlouvy mezi Sdružením mobilních operátorů a Dopravním podnikem hl. m. Prahy došlo 23. prosince 2009. V polovině února 2010 byly mobilní sítě ve všech třech stanicích úspěšně podrobeny funkčním zkouškám, na které nyní navazuje tříměsíční zkušební provoz signálu. Již během tohoto období mohou zákazníci na stanicích využívat služeb všech tří mobilních operátorů. Po jeho skončení bude rozhodnuto o uvedení sítí do komerčního provozu.

Pokrývání metra signálem GSM bylo zahájeno v roce 2000, kdy tuzemští operátoři spojili své síly a dne 11. prosince spustily pokrytí všech prostor 35 nejfrekventovanějších stanic pražského metra. V roce 2004 byl seznam rozšířen o tehdy nově otevřené stanice metra C Kobylisy a Ládví. Po uvedení pokrytí Letňan, Střížkova a Proseku do komerčního provozu bude mobilní signál v pražském metru dostupný v celkem 56 stanicích.

Tiskové zprávy

Diskuse