Nakupování s Googlem

7. 4. 2010 18:33    Rubrika: Tiskové zprávy

Nová funkce ve vyhledávání: Nakupování s Googlem

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Nový nástroj „Nakupování“ ve vyhledávání Google uživatelům najde nejvýhodnější nabídky internetových obchodů v České republice.

Společnost Google spouští novou funkci vyhledávání – Nakupování. Nástroj umožňuje najít zboží a ceny na internetu přímo na serveru www.google.cz. Sběr informací o zboží a cenách probíhá automaticky – systém prohledává miliony webových stránek a vybírá informace o ceně produktu a jeho fotografii. Díky této nové technologii dostávají uživatelé Google informace z tisíců českých internetových obchodů a mohou snadno najít nejrůznější zboží, od populárních produktů, jakými jsou třeba mobilní telefony až po méně obvyklé kategorie.

Pokud jsou na serveru obchodu pro jeden druh zboží uvedeny dvě ceny – se slevou a bez – pak Google ukáže tu nejlepší nabídku. S pomocí Nákupů Google lze také srovnávat ceny v různých internetových obchodech nebo omezit hodnotu zboží rozpočtem.

Nákupy Google jsou dalším krokem k tzv. univerzálnímu vyhledávání (universal search), kdy je možné na stránce s výsledky vyhledávání ihned uvidět veškeré nezbytné informace v různých formátech – například promítání filmů, nabídka lokalit a jejich umístění na mapách, video a obrázky vztahující se k dotazu a nyní i zobrazení nejvýhodnějších nabídek zboží.

Využití služby je jednoduché, stačí napsat název zboží do vyhledávacího řádku na http://www.google.cz, poté na stránce kliknout na už známý odkaz „Zobrazit možnosti...“, umístěný na liště nad výsledky vyhledávání, a vybrat v levém sloupci „Nakupování“.

Nakupování je dalším vylepšením v rámci možností vyhledávání. Poslední inovací byly „Aktualizace“ nabízející vyhledávání informací ze sociálních sítí v reálném čase.

Tiskové zprávy

Diskuse