Panasonic DMP-BDT300 - 3D Blu-ray přehrávač

9. 4. 2010 17:21    Rubrika: Tiskové zprávy

Prvotřídní kvalita obrazu i zvuku, dosud nevídaná rychlost, bezdrátový přenos a množství praktických funkcí. Těmito parametry se pyšní první 3D Full HD Blu-ray přehrávač Panasonic DMP-BDT300. V kombinaci s plazmovým 3D televizorem Panasonic řady VT20 a aktivními brýlemi vás spolehlivě přenese do světa 3D, kde filmové zážitky získávají reálný rozměr. Radikálního rozdílu si všimnete už při načítání disku, které je velmi rychlé a bez zdlouhavého čekání.

Panasonic DMP-BDT300 - 3D Blu-ray přehrávač

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Obraz jako v kinosále
Povinnou vstupenkou do světa 3D je dokonale ostrý obraz, o který se stará špičkový videoprocesor UniPhier. Díky svému vysokému výkonu dokáže dokonale zobrazit hloubku prostoru v rozlišení 1 920 x 1 080 a zároveň věrně zprostředkovat širokou škálu barev s jemnou tónální gradací. Full HD data zpracovává tzv. sekvenční metodou, což v praxi znamená, že snímky se střídavě zobrazují zvlášť pro levé a zvlášť pro pravé oko . Výsledkem je dokonale ostrý 3D obraz, který snese i nejpřísnější kritéria hollywoodských filmařů.

Činnost videoprocesoru doplňuje PHL Reference Chroma Procesor Plus. Jeho úlohou je precizní zpracování jednotlivých pixelů videosignálu ve vertikálním směru. V porovnání s běžnými systémy dokáže reprodukovat data s dvojnásobnou přesností - výsledkem je věrné a přirozené podání barev.

Za mimořádně přesnou reprodukcí barevných signálů v horizontálním směru stojí technologie Adaptive High Precision 4:4:4. Zdokonalená technologie převzorkování P4HD znatelně vylepší i reprodukci DVD filmů ve standardním rozlišení a posune je na kvalitu srovnatelnou s Full HD rozlišením.

Zvuk jako v kině
3D Blu-ray přehrávač má dva HDMI výstupy. To ocení hlavně ti, kteří mají doma kvalitní audiosystém nekompatibilní s 3D. Jeden HDMI výstup slouží pro přenos 3D videosignálu do TV a druhým připojíte Blu-ray přehrávač ke staršímu AV přijímači, takže není zapotřebí měnit celý AV systém.

Technologie HDMI Jitter Purifier efektivně potlačuje elektromagnetické rušení, které vzniká při přenosu digitálního audiosignálu přes HDMI a mohlo by negativně ovlivnit výslednou kvalitu zvuku. Technologie HDMI Jitter Purifier tak zajišťuje, že signál z blu-ray nosiče doputuje do AV přijímače nebo televizoru v nejvyšší možné kvalitě.

Fajnšmekři ocení i další novinku, a tou je simulace elektronkového zvuku (Digital Tube Sound). S touto funkcí se můžete při sledování oblíbených filmů vychutnávat osobitou a příjemnou atmosféru zvuku elektronkových zesilovačů. K dispozici jsou tři různé typy elektronkového podání s odlišným charakterem.

Pro zamezení dalším nežádoucím vlivům na kvalitu zvuku využívá BDT300 funkci High Clarity Sound , která zabraňuje tomu, aby skrz obvody určené pro analogové obrazové signály tekl elektrický proud v čase, kdy se nevyužívá analogový videoterminál.

K dispozici je i 7.1kanálový analogový audio výstup s novým typem 192kHz D/A převodníku, který se stará o přenos audiosignálů ve vysoké kvalitě. Přehrávač tak můžete propojit i s AV přijímačem, který nepodporuje HDMI.

Jednoduché ovládání
Zatímco běžné Blu-ray přehrávače potřebují na načtení disku desítky sekund, v případě BDT300 je to doslova okamžik. Když je televizor zapnutý, stačí použít režim rychlého spuštění Quick Start a už za 0,5 sekundy je Blu-ray přehrávač připraven k reprodukci filmu.

Součástí výbavy je praktická funkce VIERA Link umožňující obsluhovat přehrávač pomocí dálkového ovládače televizoru Panasonic VIERA. Přehrávač se vyznačuje také energetickou úsporností – po vypnutí televizoru se automaticky přepne do pohotovostního režimu (Standy Power Save), kterým šetříte energii.

Propojitelnost
Pomocí technologie DLNA® 3D Blu-ray přehrávač jednoduše propojíte s počítačem nebo HD rekordérem (DIGA) kompatibilním s DLNA serverem. Po připojení k domácí síti (LAN) si můžete přehrávat záznamy ve formátu AVCHD, WMV, DivX a JPEG nebo AVCHD soubory a programy nahrané na pevném disku HD rekordéru DIGA.

Prostřednictvím WIFI adaptéru připojeného k USB terminálu se bezdrátově dostanete k záznamům v domácí síti a aplikaci VIERA CAST. Citlivá přijímací anténa vytváří stabilní připojení a díky metrovému USB kabelu je možné anténou pohybovat, dokud nenajdete polohu s optimální kvalitou příjmu.

Model DMP-BDT300 je vybavený i oblíbenou funkcí VIERA CAST. K populárním internetovým aplikacím YouTube, Picassa a archívu TV Nova přibude tento rok i další atraktivní obsah.

Funkce BD-Live umožňuje uživatelům stáhnout si z internetu data (například obrazový materiál a titulky) případně se zapojit do kvízů a interaktivních her, které souvisí s bonusovým obsahem uloženým na Blu-ray discích. BD-Live podporuje i BONUSVIEW.

Fotografie a videa natočená digitálními fotoaparáty LUMIX a Full HD videokamerami Panasonic v kvalitě 1920 x 1080, můžete prostřednictvím BDT300 sledovat i na televizoru. Stačí vložit paměťovou kartu do SD slotu a s funkcí Image Viewer si je prohlédnete například jako prezentaci podbarvenou vhodnou hudbou.

DMP-BDT300 bude v prodeji od dubna 2010 za doporučenou maloobchodní cenu 15 995 Kč.

Tiskové zprávy

Diskuse