APC Back-UPS Pro

13. 4. 2010 16:55    Rubrika: Tiskové zprávy

Nové Back-UPS Pro

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Tyto nové produkty APC s tříletou zárukou obsahují LCD panel, který informuje o využití zařízení. Mají také automatickou regulaci napájení. Ta šetří elektřinu a prodlužuje životnost baterie.

APC by Schneider Electric, přední světový dodavatel služeb kritického napájení a chlazení, uvedla nové modely Back-UPS Pro. Jde o nepřerušitelné záložní zdroje (UPS), které slouží ochraně domácností, domácích kanceláří a podniků před problémy způsobenými výpadky proudu.

Tyto inovované modely mají úsporné zásuvky jako, které automaticky odpojují od napájení nevyužívané periferie. Šetří tak uživatelům náklady, které by jinak zbytečně vynakládali za elektřinu. Modely Back-UPS Pro navíc obsahují LCD panel, který informuje o využití zařízení. Mají také automatickou regulaci napájení (AVR), která vede k úsporám elektřiny a prodlužuje životnost baterie.

Výrobce uvedl na trh různá provedení. Mají tak šest až deset zásuvek a provozní dobu až 164 minut. Periférie jako monitory, tiskárny či reproduktory, jejichž odpojení nemůže ohrozit data, jsou připojené k řízeným zásuvkám, které je automaticky odpojí, když uživatel „uspí“ nebo vypne počítač připojený k hlavní zásuvce.

Automatická regulace napětí okamžitě upravuje příliš nízké a vysoké napětí na bezpečnou úroven. Uživatelé tak mohou pracovat i během snížení napětí či přepětí v síti, což šetří baterii pro případné výpadky proudu. Mají rovněž úspornou by-pass funkčnost. Jedná se o vysoce efektivní technologii, která spotřebovává méně energie během běžného provozu tím, že automaticky obchází transformátor, když není zapotřebí. V normálních provozních podmínkách výrazně snižuje spotřebu elektřiny.

Na LCD panelu lze snadno kontrolovat informace o zatížení, odhadované době provozu, vstupním napětí a další klíčové diagnostické a systémové údaje. Uživatelé tak už nemusejí sledovat varovná pípání, které jednotka UPS vydává. Stisknutím tlačítka mohou alarm vypnout a lehce zjistit potřebné informace na displeji, aniž by museli nahlížet do manuálu.

Back-UPS Pro je dodáván s uživatelsky příjemným softwarem PowerChute Personal Edition, který obsahuje rozšířené funkce pro správu UPS. Obsahuje informace o její historii, má funkce pro zasílání upozornění a nabízí i údaje o stavu napájení. Tento software je schopen uložit soubory a sám vypnout počítač, pokud u něj nejsou uživatelé.

Všechny modely obsahují standardní tříletou záruky a pojistku, která chrání připojená zařízení až do výše 150 000 eur.

Uvedené produkty APC Back-UPS Pro budou na trhu v Evropě ve druhém čtvrtletí letošního roku.

Tiskové zprávy

Diskuse