Cisco představilo komunikační software WebEx pro iPad

14. 4. 2010 16:06    Rubrika: Tiskové zprávy

Uživatelé se díky němu mohou účastnit firemních webových a audiokonferencí

Cisco představilo komunikační software WebEx pro iPad

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Společnost Cisco představila novou verzi svého komunikačního software Cisco WebEx Meeting Center pro zařízení Apple iPad. Bezplatná podniková aplikace, která je již nyní dostupná přes obchod App Store, umožňuje uživatelům účastnit se plnohodnotných online webových a audiokonferencí prostřednictvím připojení k WiFi. Stačí jim k tomu jen kliknout na URL odkaz, který obdrží v e-mailové či kalendářové pozvánce od organizátorů setkání.

„Naše společnost neustále sleduje řešení, která rozšiřují možnosti spolupráce mezi našimi zaměstnanci, partnery a zákazníky. Po instalaci Cisco WebEx Meeting Center na zařízení iPad se mohou uživatelé odkudkoliv rychle připojit k on-line setkání a sdílet s ostatními informace nebo aplikace,“ řekl Steve Kjaer, ředitel IT ve společnosti Plantronics, která vyrábí náhlavní soupravy a další příslušenství pro soukromé uživatele i firemní call centra.

Software Cisco WebEx Meeting Center pro zařízení iPad v sobě zahrnuje řadu funkcí optimalizovaných pro jeho uživatele, například jednoduché ovládání dotykem, animace či vizuální efekty. Uživatelům on-line setkání umožňuje sledovat prezentace, aplikace nebo desktopy řečníků, vidět, kdo další se setkání účastní či kdo hovoří, nebo chatovat s ostatními soukromě nebo na hlavní obrazovce. Do audio části setkání se mohou zapojit buď přes Cisco WebEx VoIP přímo z iPadu nebo si vyžádat zpětné zavolání na zadané telefonní číslo.

„Zařízení Apple iPad se s dostupností on-line setkání přes Cisco WebEx stává jednoduchým, avšak velmi výkonným rozhraním. Trend používání přenosných zařízení pro obchodní účely zde nadále zůstává, pouze dochází k přesunu od technicky orientovaných uživatelů k širší veřejnosti. V konečném důsledku to přinese úplně nové úrovně podnikové produktivity,“ řekl Zeus Kerravala, významný analytik společnosti Yankee Group.

Přesně před rokem umožnilo Cisco využívat řešení Cisco WebEx Meeting Center i majitelům chytrých mobilních telefonů Apple iPhone a vybraných modelů BlackBerry, Nokia a Samsung. Díky tomu se mohou jejich uživatelé odkudkoli přes 3G nebo Wi-Fi připojení přímo ze svých mobilů účastnit plánovaných setkání. Cisco před rokem také představilo funkci umožňující zvát účastníky setkání prostřednictvím SMS zpráv.

„Možnost práce zaměstnanců na dálku a mobilního přístupu k firemním aplikacím dříve patřila spíše do oblasti benefitů a zkvalitňování podmínek pro práci. V současném ekonomickém prostředí se však vzdálená spolupráce stává jednou z firemních priorit, protože umožňuje zvyšovat produktivitu zaměstnanců při současném snížení nákladů na cestování," řekl tehdy Doug Dennerline, senior vicepresident divize Collaboration Software Group společnosti Cisco.

Více informací o novém software pro Apple iPad a video můžete prozkoumat na stránkách:
http://www.webex.com/apple/

Tiskové zprávy

Diskuse