Microsoft představil novou řadu vývojářských produktů

15. 4. 2010 21:02    Rubrika: Tiskové zprávy

Uživatelé se mohou těšit na zajímavé nástroje pro snazší a rychlejší vytváření aplikací

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Microsoft celosvětově představil finální verze Visual Studia 2010 a platforem .NET Framework 4 a Silverlight 4. Všechny tyto nástroje nabízí začátečníkům i profesionálním vývojářům spolehlivé a výkonné řešení pro vývoj vysoce kvalitních aplikací, které jsou určeny pro nejnovější platformy včetně cloud computingu.

„Jde o unikátní soubor vývojářských produktů a technologií pro podporu životního cyklu softwarových aplikací. Ocení je každý bez ohledu na to, zda jde o studenta začátečníka nebo vedoucího velkého softwarového týmu. Věříme, že zejména bezprecedentní integrace nových testovací nástrojů s vývojovým cyklem umožní našim partnerům a zákazníkům vyvíjet software rychleji a kvalitněji než kdykoli před tím,” komentuje hlavní přínosy Jiří Karpeta, ředitel divize vývoje, Microsoft.
Nové nástroje vývojářům pomohou vytvářet více typů aplikací a díky vestavěné podpoře pro Windows 7 je pak snadněji dodávat koncovým zákazníkům. Integrace s nástroji Windows Azure
a funkcemi SharePoint Serveru pak umožní vývoj právě pro prostředí cloud computingu.
Visual Studio 2010
Mezi hlavní novinky Visual Studa 2010 patří možnosti manuálního a automatického testování, nástroje pro zajištění kvality zdrojového kódu, automatické nalézání chyb, ale také prostředí pro podporu kreativity vývojářů. Výhodou je jednodušší ovládání, které při stávajících dovednostech umožňuje modelovat, kódovat, testovat nebo ladit různé typy aplikací.

.NET Framework 4
U platformy .NET Framework 4 vývojáři ocení zejména podporu průmyslových standardů, podporu vysoce výkonných aplikací, které zahrnují paralelní programování, workflow a SOA.
Silverlight 4
Nový Silverlight nabízí nové funkce usnadňující vývoj online i offline aplikací, více než šedesát předdefinovaných přizpůsobivých kontrol, které usnadní tvorbu interaktivních aplikací, podporu tisku, offline MP4 DRM, webových kamer a mikrofonů a vysoce kvalitní možnost prohlížení ve všech hlavních webových prohlížečích.
Při příležitosti oznámení nových vývojářských produktů organizuje Microsoft dvě technické konference. Konference Microsoft Visual Studio 2010, která se uskuteční 20. dubna 2010 v hotelu Hilton Praha, je určena pro softwarové architekty, projektové manažery, vedoucí řízení kvality softwaru a senior vývojáře. Všem zájemcům budou představeny praktické ukázky nových produktů a poskytnuty odborné informace. Druhá konference nazvaná Nové technologie Microsoft pro vývojáře, která proběhne 21. dubna 2010 v Národní technické knihovně, představí nové produkty široké skupině vývojářů, studentů a web designérů. Program a podrobnosti o možnosti registrace naleznete na adrese: http://msdn.cz/akce.
Další informace o nových produktech jsou dostupné na webových stránkách www.microsoft.com/visualstudio, http://www.microsoft.com/net/a http://www.microsoft.com/silverlight.

Tiskové zprávy

Diskuse