Schneider Electric členem ICT Unie

15. 4. 2010 08:34    Rubrika: Tiskové zprávy

Schneider Electric členem ICT Unie

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Počet jejích členů se tak v České republice zvyšuje na 79.

Sdružení pro Informační Technologie a Telekomunikace (ICT UNIE) je nevýdělečnou organizací. Jako profesní asociace firem se zaměřením na informační a telekomunikační technologie, reprezentuje průmysl České republiky v této sféře a prosazuje v něm efektivní využívání inovativních myšlenek a projektů. Je mimo jiné i spolutvůrcem návrhů zásadních reforem, legislativy a klíčových rozhodnutí v této oblasti a partnerem státních regulačních institucí. Jedním z jejích základních cílů je svými aktivitami přispět k rozvoji a konkurenceschopnosti české ekonomiky.

Schneider Electric v České republice poskytuje expertní řešení pro rozvody elektrické energie, průmyslovou automatizaci, automatizaci a zabezpečení budov i domácností, energetický monitoring a úspory energie, napájení a chlazení kritických aplikací.
Ve společnosti se sídlem v Praze a obchodními kancelářemi v Brně a Písku pracuje 228 zaměstnanců. Ve svém výrobním závodě v Písku se zaměřuje na sériovou výrobu elektromechanických přístrojů určených pro český i světový trh. Jedná se o prvky pro jištění motorů, stykače, relé, motorové spouštěče, spínače, tlačítkové ovládače a další komponenty.

„Naše účast v této prestižní asociaci není samoúčelná. Chtěli bychom i tímto prostřednictvím
využít znalosti a inovace z oblastí, v nichž působíme a v nichž se především zaměřujeme na úspornější využití energie, na její spolehlivější, produktivnější, bezpečnější a ekologičtější aspekty. Navíc jsme přesvědčeni o nezbytnosti společného postupu při vytváření informační společnosti, zejména s ohledem na pokračující konvergenci informačních technologií a elektronických komunikací“, řekl v této souvislosti Olaf K\xF6rner, generální ředitel společnosti Schneider Electric CZ.

Tiskové zprávy

Diskuse