Digitální videokamery Toshiba Camileo SX

16. 4. 2010 13:03    Rubrika: Tiskové zprávy

Štíhlé a lehké modely Camileo SX500 a Camileo SX900 nabízejí propracované funkce pro snímání obrazu za výhodné ceny

Digitální videokamery Toshiba Camileo SX

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Toshiba Computer Systems, divize společnosti Toshiba Europe GmbH, dnes oznámila uvedení dvou videokamer ze své nové řady Camileo SX. Modely Camileo SX500 a Camileo SX900 jsou nabité vyspělými funkcemi pro zpracování obrazu, zaměřují se na náročné tvůrce videozáznamů a jsou optimalizovány pro snímání jak vzdálených, tak i velmi blízkých záběrů v různých světelných podmínkách. Štíhlé digitální videokamery nabízejí propracovaný soubor funkcí pro práci s videem, jsou vybaveny výkonným optickým zoomem a ohromující světelnou citlivostí – to vše za velmi přijatelnou cenu. Modely Camileo SX500 a Camileo SX900 budou v Evropě, na Středním východě a v Africe k dostání během druhého čtvrtletí 2010.

Camileo SX500
Díky výkonnému 5násobnému optickému a 12násobnému digitálnímu zoomu dokáže videokamera Camileo SX500 snímat i velmi vzdálené scenérie pomocí CMOS obrazového senzoru s rozlišením 10 megapixelů. Pro snížení roztřesení obrazu je Camileo SX500 vybavena vestavěným elektronickým stabilizátorem obrazu. Velmi jemná světelná citlivost 4 luxy umožňuje snímat obraz i v příšeří. Videokamera Camileo SX500 zaznamenává videa s nastavitelným rozlišením až do kvality Full HD (1920 x 1080i/p) a lze ji rovněž použít jako digitální fotoaparát, který snímá fotografie s rozlišením až 4000 x 3000 pixelů při poměru stran 4:3 nebo 4480 x 2520 pixelů s poměrem stran 16:9.

Camileo SX900
Model Camileo SX900 posouvá kvalitu obrazu na novou úroveň, protože nabízí 9násobný optický zoom a světelnou citlivost 3 luxy, která umožňuje snímat video i v nepříznivých světelných podmínkách interiéru bez použití dodatečného osvětlení. Tyto vyspělé technické parametry jsou vměstnány do štíhlého těla silného pouhých 33 mm a díky tomu je Camileo SX900 jednou z nejtenčích horizontálních videokamer na trhu.

Podpora pamětí s vysokou kapacitou
Obě nové videokamery podporují nejnovější SD paměťové karty a umožňují použití i SDXC karet s kapacitou až 64 GB, což poskytuje dostatečný prostor pro uložení až sedmi hodin záznamů ve Full HD rozlišení.

Editace a správa
Nové modely integrují celou řadu základních střihových funkcí pro editaci videa a fotografií přímo v kameře bez nutnosti použít PC. Mezi tyto funkce patří: střih/spojení umožňující okamžité zpracování videozáznamu, vestavěné funkce pro odstranění efektu červených očí a korekce kontrastu. Nové videokamery Camileo se budou dodávat s plnou verzí softwaru Arcsoft MediaImpression 2 a s třicetidenní bezplatnou zkušební verzí aplikace Video deluxe 15 společnosti Magix, jež uživatelům umožňuje komfortní správu videozáznamů na PC.

Široké možnosti připojení
Videokamery Camileo SX500 a Camileo SX900 se připojují k notebookům a televizorům pomocí rozhraní HDMI (High Definition Multimedia Interface) nebo USB 2.0, k dispozici je rovněž kompozitní video výstup (PAL, NTSC). Kabely pro propojení přes USB, HDMI a analogový video výstup jsou součástí dodávky.

Chcete-li si stáhnout fotografie nových modelů Camileo SX, navštivte laskavě knihovnu fotografií pro média Toshiba Press Lounge Image Library:
http://www.eu.press.toshiba.eu/pages/page_content_picture_list.shtml

Tiskové zprávy

Diskuse