Digitální videokamera Panasonic SDR-S45

19. 4. 2010 20:19    Rubrika: Tiskové zprávy

Nová videokamera Panasonic je nepostradatelnou a zábavnou společnicí na dovolené i při rodinných oslavách. Ochotně si všechno potřebné zařídí sama a hravě přiblíží i to, na co byste jinak nedosáhli.

Digitální videokamera Panasonic SDR-S45

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění



Modelová řada videokamer Panasonic pro rok 2010 se rozrůstá o základní model SDR-S45 s 40x optickým zoomem a rozšířenou délkou záznamu v DVD kvalitě. Jako záznamové médium kamera používá paměťové karty typu SDXC, SDHC nebo SD.

Panasonic S45 je ideální kamerou na delší cesty nebo pro uživatele, kteří nemají k dispozici větší množství paměťových karet. Záznam se ukládá v běžném formátu MPEG2 (na výběr jsou kvalitativní režimy XP, SP a LP) a lze také zvolit úspornější formát H.264/AVC formát (režimy LXP, LSP a LLP). V tomto formátu dochází k výraznější datové komprimaci, takže se na 64 GB paměťovou kartu v režimu LLP vejde až 121 hodin záznamu. Kvalita obrazu se přitom nijak neliší od formátu MPEG2. Formát H.264/AVC je kompatibilní s většinou přehrávačů v PC a zároveň umožňuje snadný upload záznamů na YouTube a podobné internetové stránky. Pomocí jednoduchého softwaru v základní výbavě lze záznam v tomto formátu také snadno převést do formátu MPEG2 a uložit na DVD.

Žádné jiné médium než paměťová karta SD (SDHC, SDXC) nenabízí rychlejší a jednodušší import videozáznamu do počítače. Stačí vložit kartu do čtečky, párkrát kliknout myší a je hotovo! Paměťové karty umožňují pohodlné sdílení souborů nejen mezi videokamerou a osobním počítačem, ale také s plazmovými televizory VIERA, DVD rekordéry DIGA a dalšími přístroji, které pracují s tímto dnes již univerzálním paměťovým médiem.

Panasonic S45 je vybaven velmi kvalitní optikou s mimořádným rozsahem ohniskové vzdálenosti – jako jeden z mála modelů ve své třídě nabízí 40x optický zoom. Uživatel může natáčet nebo fotografovat širokoúhlé záběry krajiny nebo vzdálené detaily, pouhým okem prakticky neviditelné. Stabilizátor obrazu zase minimalizuje neostrosti, které vznikají při velkých zvětšeních.

Méně zkušení uživatelé a naprostí začátečníci ocení systém inteligentní automatiky iA, který automaticky zvolí vždy nejvhodnější nastavení v jednom ze čtyř režimů (AF/AE Tracking sledování pohybu, i.řízení kontrastu, i.výběr scénického režimu a Rozpoznání tváří). V režimu kontinuálního ostření a měření expozice (AF/AE Tracking) přístroj automaticky sleduje vybraný objekt a mění expoziční hodnoty tak, aby byl objekt optimálně zaostřený a zobrazený, ať už se v kompozici nachází kdekoli. Režim inteligentního řízení kontrastu zabraňuje přepalům a ztrátě kresby ve stínech, inteligentní výběr scénického režimu zase automaticky aktivuje vhodný motivový program. Posledním režimem je oblíbený systém Rozpoznávání tváře, v němž kamera automaticky ostří na obličeje. Praktická funkce větrného filtru účinně tlumí šum větru při natáčení v exteriéru.

Panasonic S45 má LCD displej s úhlopříčkou 6,7 cm, s rozlišením 123 000 bodů a širokým zobrazovacím úhlem, který umožňuje natáčení v nezvyklých pozicích (např. nad hlavou nebo od pasu). Vyklopením displeje se přístroj zapne, což značně usnadňuje ovládání kamery. Další předností je rychlý start – k natáčení je kamera připravena již 0,8 sekundy po odklopení displeje.

Videokamera Panasonic SDR-S45 se na českém trhu začne prodávat v červnu a její cena bude stanovena v květnu.

Tiskové zprávy

Diskuse