Canon imageRUNNER ADVANCE - produkční tiskárny

21. 4. 2010 18:56    Rubrika: Tiskové zprávy

Canon představuje černobílé produkční tiskárny řady imageRUNNER ADVANCE

Canon imageRUNNER ADVANCE - produkční tiskárny

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

• Nová řada černobílých tiskáren nabízí všestrannost a kvalitu tisku vhodnou pro podniková reprografická oddělení (CRD) a print-for-pay sektor
• Novinky nabízí rozšířené možnosti dokončovacího zpracování, rychlou aktivaci z režimu spánku a novou řadu tiskových serverů Fiery
• První černobílá zařízení pro profesionální tisk využívající technologie platformy Canon imageRUNNER ADVANCE

Canon Europe, lídr v oblasti digitálního zpracování obrazu, dnes představil tři novinky pro černobílý profesionální tisk - imageRUNNER ADVANCE 8085, 8095 a 8105. Nové modely jsou navrženy s ohledem na potřeby podnikových reprografických oddělení (CRD) a print-for-pay sektoru. Jedná se o vůbec první černobílá zařízení pro profesionální tisk založená na technologiích platformy imageRUNNER ADVANCE.

Nové modely imageRUNNER ADVANCE 8085, 8095 a 8105 s rychlostí tisku 85 str./min, 95 str./min a 105 str./min stejně jako předchozí barevná řada vychází vstříc potřebám profesionálních poskytovatelů tiskových služeb, kteří mají nižší požadavky na objem produkce, než je tomu u zákazníků produktové řady imagePRESS.

Stavebnicová konstrukce je důvěrně známá uživatelům imageRUNNER ADVANCE C9000 PRO a umožňuje vysokou všestrannost a využití široké škály aplikací. Novinky jsou ideální například pro vzdělávací instituce, které potřebují jednoduché řešení pro tisk černobílých dokumentů, nebo společnosti, které vyžadují plně nakonfigurované zařízení pro tisk větších formátů a dokončovací funkce.

Řada Canon imageRUNNER ADVANCE 8000 poskytuje vysoký výkon a kvalitu tisku v rozlišení až 1200 x 1200 dpi. Tiskárny dokáží pracovat s gramáží papíru až 256 g/m² (duplexně až 220 g/m²) a formátem větším než SRA3. Nová řada nabízí pokročilé možnosti dokončovacích prací, rychlejší aktivaci z režimu spánku a správu dokumentů pomocí Adobe Postscript 3. Tiskárny mohou být v závislosti na prostředí vybaveny buď řídící jednotkou imagePASS-U1 RIP nebo Canon Adobe PostScript či PCL RIP.

Zákazníci stále častěji potřebují menší, ale zároveň komplexnější tiskové úlohy. I proto nabízí černobílá řada imageRUNNER ADVANCE stejnou šíří dokončovacích prací jako populární barevná řada imageRUNNER ADVANCE PRO: profesionální děrování, sešívání až 100 listů, sedlové sešívání až 20 listů, ořezávání, až 5 typů skládání (skládání typu Z, vnitřní, vnější, centrální a dvojité rovnoběžné).

Nová řada byla navržena i s ohledem na životní cyklus (Life Cycle Assessment - LCA). Cílem bylo minimalizovat emise oxidu uhličitého během celého životního cyklu výrobků od výroby a dopravy až po spotřebu energie při používání. Došlo ke snížení emisí oxidu uhličitého o více než 30 % v porovnání s předchozí produktovou řadou díky technologiím šetrným k životnímu prostředí a využití recyklovaných plastů a bio plastů. Canon imageRUNNER ADVANCE 8000 vyniká nízkou energetickou náročností (podle definice ENERGY STAR) a splňuje normy RoHS (Restriction of the use of Hazardeous Substances) zakazující použití nebezpečných látek v elektrických a elektronických zařízeních. U nové řady je také zvýšena energetická účinnost se spotřebou energie až o 50 % menší než u předchozí řady. V režimu spánku spotřebuje pouhých 1,5 wattů.

„Minulý podzim jsme uvedli řadu imageRUNNER ADVANCE PRO pro barevný tisk, která zaznamenala velký úspěch. Zákazníci ocenili vysoký výkon a kvalitu a zároveň nižší náklady, redukci míry rizika a rychlou návratnost investic. Digitální tisk zažívá růst, i proto bylo uvedení nových černobílých produktů přirozeným krokem,” říká Petr Jetel, manažer produkčního tisku společnosti Canon CZ. „Z našich výzkumů vyplývá, že CRD hledají způsoby, jak zajistit tisk interně a uspořit náklady. To zajistí například spojení všestranných černobílých tiskáren řady imageRUNNER ADVANCE se softwarem HELIX Production Workflow.“

Černobílá řada imageRUNNER ADVANCE bude k dispozici prostřednictvím přímého prodeje i skrz síť akreditovaných prodejců, kteří jsou schopni zajistit kvalitní poradenství, servis a následnou podporu.

Canon dnes uvádí kromě řady imageRUNNER ADVANCE 8000 i řadu imageRUNNER ADVANCE 6000, která bude oznámena v další tiskové zprávě. Tato řada nabízí rychlost tisku 55 str./min., 65 str./min. a 75 str./min.

Představená zařízení byla vyvinuta pro kanceláře všech velikostí. Novinky poskytují vyšší výkon, bezpečnost, nižší dopad na životní prostředí a snadné propojení se stávajícím IT a dokumentovým workflow.

Tiskové zprávy

Diskuse