Panasonic DMP-B500 a B100 - Blu-ray přehrávače

21. 4. 2010 09:25    Rubrika: Tiskové zprávy

Přenosné Blu-ray přehrávače Panasonic DMP-B500 a B100 – zábava vždy po ruce

Panasonic DMP-B500 a B100 - Blu-ray přehrávače

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Obě novinky umožňují komfortní sledování filmů na širokoúhlém displeji, což z nich dělá skvělé společníky nejen na cestách

V autě, letadle, kavárně či pod stanem – všude tam si můžete dopřát potěšení z oblíbených filmů v Blu-ray kvalitě. Panasonic přináší nové přenosné Blu-ray přehrávače DMP-B500 a DMP-B100, aby váš čas na cestách ubíhal rychleji a příjemněji. Kompaktní rozměry je předurčují k cestování, ale se na ně rozhodně také nemusí jen prášit.

Když právě nejste na cestách, může vám přenosný Blu-ray přehrávač dobře sloužit v kterémkoliv koutě vaší domácnosti. Velký širokoúhlý SVGA displej umožňuje sledovat filmy ve vyšší kvalitě obrazu než na přenosných DVD přehrávačích se standardním rozlišením.
DMP-B500 a B100 plnohodnotně nahradí i konvenční Blu.ray přehrávač – stačí je prostřednictvím HDMI kabelu připojit k televizoru. V kombinaci s AV přijímačem kompatibilním s formátem HD Audio a reproduktorovým systémem domácího kina si můžete vychutnávat filmy s kvalitním prostorovým zvukem. Samozřejmostí je funkce VIERA Link, která umožňuje ovládání dálkovým ovladačem televizoru Panasonic VIERA.

Oba modely jsou vybavené slotem pro paměťové SD karty a tak si na nich můžete prohlížet fotografie ve formátu JPEG a video ve formátu AVCHD nebo MPEG-2. Model DMP-B500 vám díky svému specifickému designu skvěle poslouží i jako elegantní fotorámeček. Fotografie a video se dají nejen kombinovaně přehrávat, ale i zobrazovat spolu s kalendářem a hodinami.
Model DMP-B500 má širokoúhlý 10,1palcový (25,7 cm) WSVGA LCD monitor. V porovnání s DMP-B100 je navíc vybavený USB vstupem, který zjednodušuje přehrávání DivX HD filmů, JPEG snímků a MP3 hudebních souborů uložených na USB paměti.
Velkou předností modelu B500 je možnost kabelového i bezdrátového připojení k síti LAN. Pomocí technologie DLNA® svůj přenosný Blu-ray přehrávač jednoduše propojíte s počítačem nebo HD rekordérem (DIGA) vyhovujícím specifikům DLNA serveru. Bez zbytečných komplikací tak můžete přehrávat záznamy ve formátu AVCHD, WMV, DivX a JPEG nebo AVCHD soubory a programy nahrané na pevném disku HD rekordéru DIGA.

Prostřednictvím WIFI adaptéru připojeného k USB vstupu se bezdrátově dostanete k záznamům v domácí síti a aplikaci VIERA CAST. Kdykoli si tak můžete prohlédnout videa na YouTube, fotoalba Picasa, pořady z archívu TV Nova, informace o počasí či zprávy z burzy.

O výjimečnou obrazovou kvalitu se v tomto přenosném Blu-ray přehrávači stará PHL Reference Chroma Processor Plus. Jeho úlohou je precizní zpracování jednotlivých pixelů videosignálu ve vertikálním směru. V porovnání s konvenčními systémy dokáže reprodukovat data s dvojnásobnou přesností, výsledkem čehož je věrné a ostré podání barev. Pomocí nové zdokonalené technologie převzorkování P4HD dosahují i DVD filmy ve standardním rozlišení kvality porovnatelné s Full HD rozlišení.

Model DMP-B100 s 8,9palcovým (22,6 cm) WSVGA LCD monitorem je jako stvořený pro použití v autě. Pro tento účel je standardně vybaven držákem a adaptérem na napájení z autobaterie, takže ani v průběhu dlouhých výletů se nemusíte obávat vybité baterie. Úhel natočení monitoru se dá volně nastavit, aby byl obraz dobře viditelný z různých pozicí.
Model DMP-B500EG-S bude v prodeji od června 2010 za doporučenou MOC 14 995,00 Kč, model DMP-B100EG-S zakoupíte již v květnu za doporučenou MOC 12 995,00 Kč.

Tiskové zprávy

Diskuse