Garmin-Asus se spojil s T-Mobile USA a nabídne telefon s Androidem

26. 4. 2010 16:46    Rubrika: Tiskové zprávy

Garmin-Asus se spojil s T Mobile USA a nabídne telefon s Androidem

Garmin-Asus se spojil s T-Mobile USA a nabídne telefon s Androidem

Garmin-Asus, spojení značek Garmin Ltd. a ASUSTeK Computer Inc., začal spolupracovat s americkým telefonním operátorem T-Mobile USA. V rámci tohoto partnerství nabídne T-Mobile USA svým zákazníkům přístroj Garmin-Asus A50 – smartphone s operačním systémem Android a plně integrovaným navigačním řešením od společnosti Garmin, jenž dokáže poskytovat služby založené na pozici (LBS). Uvedení Garmin-Asus A50 se postupně plánuje i pro další trhy.

„Garmin-Asus aktivně vyhledává spolupráci s významnými poskytovateli telekomunikačních služeb,“ říká Benson Lin, viceprezident a generální ředitel společnosti ASUS. „Naše partnerství s T-Mobile reflektuje rostoucí poptávku zákazníků po smartphonech a službách spojených s navigací.“

„Telefon Garmin-Asus A50 v sobě spojuje smartphone a plnohodnotnou navigaci,“ vysvětluje George Harrison, viceprezident společnosti T-Mobile USA. „Právě integrace navigace Garmin do funkcí známých u smartphonů je praktickou přidanou hodnotou, kterou uživatelé u tohoto zařízení ocení.“

Telefonem A50 s operačním systémem Android rozšiřuje Garmin-Asus svou produktovou řadu a po Windows Mobile zároveň integruje funkce navigace a LBS na další platformu.

„Během roku 2010 plánujeme v USA, Evropě, Asii a Číně představení dalšího zařízení,“ prozradil bez dalších podrobností Benson Lin ze společnosti ASUS.
Dostupnost mobilního telefonu Garmin-Asus A50 na českém trhu je předmětem dalšího jednání.

Další informace o produktové řadě značky Garmin-Asus naleznete na adrese www.GarminAsus.com a www.GarminAsus.cz

Technické parametry
Garmin-Asus A50
Procesor: Qualcomm 7227 ARM 11, 600MHz