Kingston Digital DataTraveler 5000

27. 4. 2010 15:06    Rubrika: Tiskové zprávy

Kingston Digital představuje nový USB flash disk s nejdokonalejším zabezpečením

Kingston Digital DataTraveler 5000

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

DataTraveler 5000 má certifikaci pro ochranu dat podle schválení americké vlády

Kingston Digital Europe Ltd., dceřiná společnost Kingston Technology Company, Inc., největšího nezávislého výrobce paměťových produktů na světě, dnes oznámila uvedení USB flash disku Kingston DataTraveler® 5000. Disk Kingston DataTraveler 5000 je certifikován podle FIPS 140-2 Level 2, certifikace Level 3 právě probíhá, a vyznačuje se 256 bitovým hardwarovým šifrováním AES. Využívá kódovací režim XTS a navíc je vybaven kryptografickým algoritmem s eliptickou křivkou ECC (elliptic curve cryptography), takže splňuje požadavky norem Suite B schválené vládou Spojených států.
„Disk Kingston DataTraveler 5000 poskytuje bezkonkurenční úroveň zabezpečení a šifrování pro zákazníky z oblasti vládních organizací a velkých korporací,“ řekl Steve Hall, ředitel divize obchodního rozvoje pro oblast EMEA společnosti Kingston Digital Europe. „Toto přenosné řešení pro přenášení dat představuje nejmodernější možnosti ochrany dat a současně koncovým uživatelům nabízí jednoduchost použití stylu ‚plug and-play‘.“
Disk Kingston DataTraveler 5000 využívá patentovanou technologii „Secured by SPYRUS™“, jež podporuje hardwarové 256 bitové šifrování AES-XTS a kryptografii Suite B, včetně algoritmu ECC. Algoritmy Suite B prošly speciálním výběrem a schvalovacím procesem vlády Spojených států a Ministerstva obrany pro použití v mnohonárodním prostředí pro sdílení dat, jež zahrnují utajené aplikace i data nepodléhající utajení. Režim XTS-AES je kódovací režim pro šifrování dat, který je mnohem silnější než CBC, ECB a další režimy. SPYRUS, Inc., je přední společností v oblasti vývoje vyspělého šifrování na hardwarovém základě, ověřování a produktů pro ochranu digitálního obsahu.

Certifikace FIPS 140-2 předepisuje ověřovací proces, jenž musí splnit požadavky federální vlády stanovené pro Spojené státy Národním institutem pro normalizaci a technologie (National Institute of Standards and Technology – NIST). Získání této certifikace je klíčové, protože směrnice mnoha vládních úřadů ve Spojených státech předepisují, aby citlivá „odložená data“ (tzv. „data at rest“), čili veškerá data, která nejsou uložena na síti, byla šifrována v souladu s normou FIPS 140-2. Certifikace 2. úrovně (Level 2) znamená, že disk Kingston DataTraveler 5000 má konstrukci, která uživatele uvědomí o pokusech o jakoukoli vnitřní manipulaci s diskem nebo zásah do něj. Dále je vybaven vlastním testem při připojení, který při každém zasunutí disku do USB portu ověřuje, zda jeho šifrovací mechanismus řádně běží. V blízké době by tento disk měl navíc získat certifikát FIPS 140-2 Level 3.
Disk Kingston DataTraveler 5000 je k dispozici v provedení s kapacitami 2, 4, 8 a 16 GB. K dostání bude i s předinstalovanou vlastní aplikací pro vyhledávání malware při objednání přes rozsáhlý program společnosti Kingston pro vlastní přizpůsobení produktů. Pro americké vládní zákazníky společnost Kingston nabízí celou řadu produktů, které splňují Zákon o obchodních dohodách (Trade Agreement Act – TAA), a vytvořila samostatný tým pro prodeje federálním úřadům.
Další informace můžete získat na internetové adrese www.kingston.com/europe.

Tiskové zprávy

Diskuse