Mobilicity - první smlouva na řízení provozu sítě v Kanadě

27. 4. 2010 15:23    Rubrika: Tiskové zprávy

• Jedná se o první smlouvu společnosti Ericsson na řízení provozu sítě v Kanadě a druhou významnou smlouvu v celé Severní Americe

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění




Společnost Mobilicity – kombinující mobilitu s jednoduchostí – je jednou z nejnovějších firem, které začaly působit na rostoucím kanadském trhu s bezdrátovou komunikací. Tento operátor svou snahu fungovat jednoduše myslí opravdu vážně – dnes oznámil, že uzavřel pětiletou smlouvu na řízení provozu sítě se společností Ericsson (burza NASDAQ:ERIC). Tím, že ponechá správu své 3G sítě na společnosti Ericsson, získá tato firma větší prostor k vytváření vyšší hodnoty pro své zákazníky. To znamená možnost nabízet jednoduché, flexibilní a cenově dostupné hlasové i datové služby třetí generace 16 milionům Kanaďanů, kteří budou v dosahu signálu sítě tohoto operátora po jejím plném spuštění.

Společnost Mobilicity si již dříve zvolila společnost Ericsson, aby jí navrhla a vybudovala síť třetí generace. Tento městský operátor plánuje spuštění sítě třetí generace nejprve v Torontu, na jaře tohoto roku, a později ve Vancouveru, Calgary, Edmontonu a Ottawě a uvědomuje si výhody, které získá tím, že svěří běžnou správu provozu sítě společnosti Ericsson. Společnost Ericsson bude mít na starosti veškeré činnosti související s provozem sítě a údržbu sítě firmy Mobilicity v terénu.

„Monitoring a údržba naší nejmodernější sítě třetí generace společností Ericsson nám přinese ohromné výhody," prohlašuje Dave Dobbin, prezident a generální ředitel společnosti Mobilicity. „Nikdo nedokáže lépe provozovat síť než společnost Ericsson. Podobně jako v jiných oblastech našeho podnikání, je pro nás výhodné uzavírat partnerství s prvotřídními dodavateli, kteří nám mohou významně snížit náklady a umožní nám soustředit se na naše zákazníky."

Síť třetí generace společnosti Mobilicity bude spravovat útvar řízených služeb společnosti Ericsson, který zajistí kvalifikovanou a zkušenou obsluhu sítě od chvíle, kdy budou služby sítě uvedeny na trh.

Loris Zaia, viceprezident a generální ředitel společnosti Ericsson Canada, dodává: „Těší nás, že si další severoamerický operátor uvědomuje výhody plynoucí z našeho mezinárodního působení a zkušeností se správou sítí operátorů. Naše spolupráce se společností Mobilicity je obzvlášť pozoruhodná, uvědomíme-li si, že jsme se stali důvěryhodným poskytovatelem řízených služeb ještě předtím, než tato společnost spustila svou síť třetí generace.“

Tiskové zprávy

Diskuse