Mobilní telefon - smartphone - Nokia N8

27. 4. 2010 15:33    Rubrika: Tiskové zprávy

Nokia N8. Připojte se! Tvořte! Bavte se!

Mobilní telefon - smartphone - Nokia N8

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Nokia N8, nejnovější smartphone z portfolia společnosti Nokia, se intuitivně připojí k lidem, místům a službám, na kterých záleží nejvíce. S novinkou Nokia N8 si lidé mohou vytvořit zajímavý obsah, připojit se ke svým oblíbeným sociálním sítím a užívat si internetové TV programy na vyžádání nebo aplikace z Ovi Obchodu. Nokia N8 bude dostupná na vybraných trzích ve třetím čtvrtletí letošního roku za odhadovanou maloobchodní cenu 370 euro bez daní a dotací.

Nokia N8 na trh přichází s dvanáctimegapixelovým fotoaparátem s optikou od společnosti Carl Zeiss, xenonovým bleskem a velkým snímačem, který se vyrovná kompaktním digitálním fotoaparátům. Nokia N8 dále přináší možnost nahrávat videa v HD kvalitě a následně je upravovat v intuitivním vestavěném editoru. Nokia N8 je i kapesním zábavním centrem. Stačí ji připojit do systému domácího kina a můžete si užívat video v HD kvalitě s prostorovým zvukem Dolby Digital Plus. Nokia N8 umožňuje přístup ke službám internetové televize s pořady na přání. K dispozici jsou zábavné i zpravodajské kanály, jako CNN, E! Entertainment, Paramount a National Geografic. Další lokální televizní obsah je dostupný přes obchod Ovi Obchod.

Sociální sítě jsou druhou přirozeností novinky Nokia N8. Uživatelé mohou aktualizovat svůj status, sdílet svou geografickou polohu, či fotografie, a díky aplikaci nacházející se přímo na domácí obrazovce sledovat v reálném čase zprávy z Facebooku nebo Twitteru. Také kalendář akcí ze sociálních sítí může být převeden do kalendáře v Nokia N8.

Nokia N8 samozřejmě přichází také s bezplatnou globální pěší a automobilovou navigací Ovi Mapy. Navigace nasměruje majitele správným směrem na místa zájmu ve více než 70 zemích světa.

Symbian^3 v akci

Nová Nokia N8 je poháněna Symbian^3, poslední verzí světově nejčastěji použitého operačního systému pro smartphony, který přináší několik zásadních vylepšení, včetně podpory ovládání gesty, a to pro multi touch, posun po obrazovce tažením prstu a přibližování roztažením prstů na displeji. Nokia N8 rovněž nabízí několik uživatelsky nastavitelných domácích obrazovek, na které lze ukládat aplikace a widgety. Nová 2D a 3D grafická architektura plně využívá hardwarovou akceleraci, takže Nokia N8 disponuje rychlejším a vstřícnějším uživatelským prostředím. Symbian^3 má také větší operační paměť a vizuálního správce úloh, kteří zvedají laťku výkonu při běhu více aplikací najednou.

Qt pro vývojáře

Nokia N8 je první přístroj společnosti Nokia, který je spojen s Qt - softwarovým vývojářským prostředím, které zjednodušuje vývoj a umožňuje vytvářet aplikace jen jednou a následně je distribuovat pro celou paletu operačních systémů Symbian i na další softwarová prostředí. Nokia nabízí výkonný a jednoduchý SDK pro platformu Qt. Beta verze SDK Qt umožní vývojářům začít využívat potenciál nového prostředí.

Tiskové zprávy

Diskuse