O2 nabízí firmám bezpečný internet bez investic

27. 4. 2010 15:21    Rubrika: Tiskové zprávy

O2 nabízí firmám bezpečný internet bez investic

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Každá počítačová síť, připojená k internetu prostřednictvím společnosti Telefónica O2 Czech Republic, nyní může získat profesionální ochranu před škodlivým obsahem díky nové službě O2 Clean Internet. Profesionální řešení tak výrazně sníží riziko průniku nežádoucího softwaru (spyware, malware) a různých typů virů do lokální sítě. Současně nabízí uživateli potřebné funkce pro sledování a řízení bezpečnosti provozu mezi sítí zákazníka a internetem a odfiltrování nežádoucího http provozu. Podle údajů renomované analytické agentury IDC (IDC's Security Survey 2008) patří právě spyware a malware mezi největší hrozby, když jej za nebezpečí označuje více než 90 procent firem.

"Díky službě O2 Clean Internet mohou zákazníci získat komplexní zajištění bezpečnosti, aniž by museli investovat do speciálního hardwaru a softwaru a najímat specializované IT odborníky. Služba je připravena s ohledem na malé a střední firmy a různé instituce se sítěmi od jednoho po stovky počítačů," říká Oscar Gómez, ředitel pro produktový management společnosti Telefónica O2.

Řešení nevyžaduje ze strany zákazníka prakticky žádné zásahy do vlastní infrastruktury, neboť celá služba běží v datovém centru O2 a nijak nezatěžuje síť uživatele. O2 Clean Internet využívá Kaspersky Antivirus Engine, který je integrální součástí Secure Web Proxy systému. Je zároveňzárukou vysoké účinnosti, minimální chybovosti a nejlepší reakční doby na nové hrozby z internetu. Vhodně tak doplňuje zabezpečení jednotlivých pracovních stanic a mailové komunikace. Řešení O2 Clean Internet lze aplikovat u většiny typů internetových připojení, která nabízí společnost Telefónica O2 (symetrické/asymetrické xDSL přípojky, IOL Ethernet, VPN Expres atd.). Služba přispívá k efektivnějšímu využití šířky pásma přípojky, protože umožňuje omezit/zakázat internetový provoz určitého typu (obsah www stránek určité kategorie, přístup k určitým URL).

"Nabízíme profesionální řešení, které přitom může zákazník získat za velmi přijatelnou cenu. Ta se pohybuje v závislosti na typu připojení od 150 do 1000 Kč měsíčně. Například v případě rozšířeného připojení prostřednictvím ADSL jde o 150, resp. 200 Kč u rychlejší varianty připojení. Věříme proto, že si služba získá své zákazníky a přispěje k větší bezpečnosti na českém internetu,"vysvětluje Oscar Gómez.

Aktivace služby přijde na 500 Kč za každé připojení k internetu. Pokud má tedy organizace pracoviště ve dvou různých lokalitách a každé z nich je připojené přes ADSL s rychlostí 16 Mbps, zaplatí za aktivaci služby dvakrát 500 Kč a měsíčně pak dvakrát 200 korun bez ohledu na počet počítačů v lokální síti.

Hlavní funkce služby:

* Antivirus: silný a spolehlivý štít, automaticky aktualizovaný tak, aby odrazil útoky i nejnovějších virů
* Antispyware: automatizovaná detekce a odstranění softwaru zneužívajícího počítače a data na něm uložená (krádež nebo přepis citlivých informací, rozesílání spamu, změna chování počítače apod.)
* Antimalware: ochrana proti softwaru infiltrujícímu a poškozujícímu systém počítače
* Filtrování obsahu: nabízí možnost zabránit stahování nežádoucích souborů a nastavit omezení přístupu k vybraným webovým stránkám
* Self Care Portal: veškeré nastavení je možné provádět prostřednictvím webového portálu
* Reporty: systém automaticky generuje zprávy o činnosti

Tiskové zprávy

Diskuse