SYMANTEC - nové sady zabezpečení

27. 4. 2010 11:20    Rubrika: Tiskové zprávy

Nové sady zabezpečení společnosti Symantec jsou odpovědí na problém současných cílených útoků

Společnost Symantec vede globální podnikovou komunitu v boji proti počítačovým útokům

Společnost Symantec Corp. (Nasdaq: SYMC) dnes ohlásila čtyři nové sady řešení určené k zabezpečení a správě prostředků IT. Riziko narušení důvěrných informací stále vzrůstá a vedoucí pracovníci odpovědní za IT se setkávají s rostoucím počtem hrozeb z interních i externích zdrojů, které ohrožují firemní informace. Ukazuje se, že současné útoky jsou důmyslnější, lépe organizované a skrytější než útoky v minulých letech a proto vyžadují nové pojetí zabezpečení.

Nedávné útoky Hydraq zřetelně ukazují, že současné hrozby jsou cílené a jejich specifickým cílem je krást důvěrné informace. Podle zprávy Symantec Internet Security Threat Report, která bude zveřejněná během tohoto měsíce, bylo 60 % identit, který byly narušeny v roce 2009, napadeno hackerskými útoky. A podle zprávy Symantec 2010 State of Enterprise Security Report, což je rozsálá studie velkých organizací, zaznamenalo v roce 2009 100 % respondentů nějaký druh ztráty související s IT.

Informace o zabezpečení společnosti Symantec poskytují jedinečnou výhodu bezkonkurenčního přehledu a pochopení globálního dění ve světě zabezpečení IT. Počítačoví zloději se zaměřují na čtyři hlavní oblasti slabých míst, která jsou zdrojem ohrožení podnikových prostředí: nedostatečně vynucované zásady IT, nedostatečně chráněné informace, nedostatečně spravované systémy a nedostatečně chráněná infrastruktura.

V důsledku rostoucího tempa zvyšování objemu informací, rozšiřování infrastruktur IT a zavádění nových výpočetních platforem musejí odborníci v oblasti zabezpečení zvládat více úkolů než kdykoli dříve. Organizace nyní vyžadují zaměření na kontinuitu zabezpečení, která jim umožňuje neustále reagovat na interní a externí změny. Organizace proto musejí vyvinout strategii zabezpečení, která je založená na rizicích a řídí se zásadami, je orientovaná na informace a uplatňovaná v dobře spravované infrastruktuře.

Aby zákazníkům pomohla řešit tyto problémy, společnost Symantec vyvinula čtyři níže uvedené sady zabezpečení.

Řešení společnosti Symantec – hlavní rysy nových verzí
• Vytváření a vynucování zásad IT – Sada Control Compliance Suite 10.0 poskytuje lepší přehled o rizicích, kterým je organizace vystavena v oblasti IT a souladu. V konečném důsledku poskytuje lepší informace s nižšími náklady.
• Ochrana informací – Sada Data Loss Prevention Suite 10.5 je odpovědí na hlavní obavy související s prevencí ztráty dat prostřednictvím sociálních médií a ochranou informací v soukromých cloudech.
• Správa systémů – Sada Altiris IT Management Suite 7.0 nabízí úplnou správu IT, která zvyšuje efektivitu prostřednictvím rychlejšího zavádění a lepšího zabezpečení, snižuje náklady odstraňováním slabých míst v technologiích a zlepšuje možnosti správy ve stále nepřehlednější směsici informací a infrastruktur.
• Ochrana infrastruktury – Sady Symantec Protection Suite nabízejí důkladnou ochranu přizpůsobenou specifickým oblastem infrastruktury IT a poskytují organizacím jednotnou správu zabezpečení informací v koncových bodech, na serverech a bránách.

Click to Tweet: Symantec nabízí čtyři sady zabezpečení, které pomohou chránit organizace před ztrátou duševního vlastnictví.

Citace a fakta
• „Ve většině organizací dochází ke ztrátě důvěrných informací, protože nemají dostatečné zásady a standardy IT, které lze důsledně testovat a vynucovat jako součást ochrany informací před ztrátou nebo krádeží,“ řekl Tim Stanley, CISO, společnost Continental Airlines. „Organizace se musejí zaměřit na klasifikaci obchodní hodnoty informací. To jim umožní zavést provozní standardy založené na rizicích a vést zaměstnance k odpovědnosti za ochranu dat před bezpečnostními hrozbami.“
• „Situace v oblasti prevence počítačových útoků a ochrany před krádeží duševního vlastnictví se zcela změnila,“ řekl Francis deSouza, senior vice president, Enterprise Security Group, společnost Symantec. „Organizace nyní vyžadují zabezpečení, které je schopné držet krok s rozvojem podniku a umožňuje jim omezit celková bezpečnostní rizika IT a ne jen blokovat nejnovější útoky škodlivého kódu.“
• „Společnost Symantec, jako člen sdružení Agility Alliance, poskytuje zákazníkům divize HP Enterprise Services špičkové funkce a novátorské přístupy k řešení problémů, se kterými se setkávají v současném prostředí,“ řekl Jim Alsop, vice president, Global Information Security, HP Enterprise Services. „Společná řešení nabízená společnostmi HP a Symantec pomáhají klientům zabezpečit a spravovat jejich informace.“
• 75 % organizací zaznamenalo v uplynulých 12 měsících počítačový útok – zpráva 2010 State of Enterprise Security Report.
• Průměrná doba mezi uvolněním škodlivého kódu pro zneužití zranitelného místa ve webovém prohlížeči a uvolněním opravy výrobce je 13 dní – středisko Symantec Security Response.

Spojení se společností Symantec
• Symantec na webu Twitter
• Symantec na webu Facebook
• Podniková komunita na webu Symantec Connect