Gopas - kurz vývoje mobilních aplikací pro iPhone

28. 4. 2010 16:38    Rubrika: Tiskové zprávy

Počítačová škola GOPAS připravila nový kurz – „Vývoj mobilních aplikací na platformě iPhone“

Gopas - kurz vývoje mobilních aplikací pro iPhone

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Počítačová škola GOPAS, která je největší počítačovou školou a zároveň jediným autorizovaným školicím centrem Apple v České republice, připravila pro uživatele nový kurz Apple – Vývoj mobilních aplikací na platformě iPhone. Tento kurz je určený pro všechny vývojáře, kteří chtějí začít s vytvářením aplikací pro platformu Apple iPhone a iPod Touch. V kurzu se seznámí se základními koncepty rozhraní Cocoa Touch, vývojovým prostředím Xcode a dalšími technologiemi k vývoji moderních aplikací pro iPhone, ale i pro MacOS X.
Bližší informace o tomto kurzu najdete na webové stránce společnosti GOPAS:
http://www.gopas.cz/kurzy/APIP100
„Platforma Mac OS X od společnosti Apple nabízí velmi zajímavou alternativu pro velkou skupinu uživatelů, kteří vyžadují spolehlivost a stabilitu v každé situaci. Trendy posledních let i v České republice jednoznačně poukazují na to, že stoupá počet uživatelů osobních počítačů, kteří přecházejí z jiných platforem (Windows, Linux) na platformu Mac OS X. Právě pro tuto skupinu uživatelů nabízíme certifikovaný výukový program,“ říká Luboš H\xF6her - Apple Certified Trainer společnosti GOPAS.
iPhone je ve svém segmentu chytrých mobilních telefonů dlouhodobě velmi úspěšný. To je jasný důkaz inovativního přístupu společnosti Apple jako lídra nejen v designu, ale i v tvorbě nových technologií. Základními znaky iPhone jsou multi-touch uživatelské rozhraní, integrace se službami iTunes a MobileMe, lákavý design a jednoduchost používání. Za úspěchem iPhone nezaostává ani jeho sourozenec iPod Touch, který úspešně konkuruje mobilním hracím konzolím jako Sony, PSP a Nintendo DSi.
„Brzy i u nás přibyde do rodiny produktů Apple dlouho očekávaný tablet s názvem iPad, který bude kompatibilní s aplikacemi iPhone / iPod Touch. Uživatelé mají momentálně celosvetově k dispozici cca 180 000 mobilních aplikací, přičemž jejich počet stále stoupá. Více než 80 % z celkového počtu mobilních aplikací uvedených na trh v roce 2009 bylo určeno pro platformu iPhone / iPod Touch. Uvedená fakta byla pro nás impulzem k tomu, abychom připravili a nabídli profesionální tréning pro vývojáře mobilních aplikací,“ dodává Luboš H\xF6her.
Vstupními požadavky na dvoudenní kurz jsou znalost prostředí Mac OS X a iPhone. V kurzu se naučíte pracovat v prostředí Xcode, seznámíte se s koncepty rozhraní Cocoa Touch na programování grafických interaktívních aplikací, ale i se základy Objective-C.

Tiskové zprávy

Diskuse