Firemní notebooky Dell Latitude E

4. 5. 2010 19:03    Rubrika: Tiskové zprávy

DELL PŘEDSTAVIL NOVÉ SLUŽBY A NOTEBOOKY BYZNYSOVÉ ŘADY LATITUDE E

Firemní notebooky Dell Latitude E

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

„Dell představil tři nové modely Latitude E pro firemní zákazníky. Nabízí procesory Core i5 a i7 i pokročilé služby pro administrátory“

Společnost Dell představila na českém trhu novou řadu firemních notebooků Dell Latitude E. Modely Latitude E6410, E6510 a E6410 ATG v sobě kombinují nejnovější výpočetní technologie a praktické funkce určené administrátorům podnikových IT sítí. Zákazníci se tak mohou těšit na nejvyspělejší generaci procesorů Intel Core i5 nebo i7, rychlé DDR3 paměti s vysokou datovou propustností nebo kvalitní displeje s vysokým HD rozlišením a LED podsvícením. K novým modelům řady Latitude E Dell nabízí i vylepšené podpůrné služby určené IT administrátorům pro usnadnění správy.

Modely Latitude E6410 a E6510 jsou určeny pro běžné pracovní nasazení. Nabízí 14,1“, respektive 15,6“ úhlopříčku a výběr z několika výkonných grafických karet Nvidia. Dell Latitude E6410 je dostupný za cenu od 30 300 Kč a Dell Latitude E6510 od 31 900 Kč bez DPH. Oba modely jsou dodávány ve třech barevných provedeních – stříbrná, červená a bronzová.

Zodolněný model Latitude E6410 ATG je díky vyztuženému šasi určen zejména do externích podmínek, pro zákazníky z řad ozbrojených složek státu a pro všechny, kteří potřebují pracovat v prostředí s vysokou prašností nebo vlhkostí. Model splňuje náročný armádní standard MIL STD 810G na nárazy, vibrace, teplotu, vlhkost nebo nadmořskou výšku. Dell Latitude E6410 ATG lze zakoupit za cenu od 35 800 Kč bez DPH.

Nová řada je k dispozici u obchodníků společnosti Dell a více než 600 partnerů programu Dell Partner Direct. Cena zahrnuje i nadstandardní služby Dell ProSupport, jejichž součástí je tříletý mezinárodní Next Business Day servis na místě u zákazníka. U všech modelů Latitude ho lze rozšířit až na pět let, nebo o pojištění proti náhodnému poškození a krádeži.

Nové modely Dell Latitude E dále nabízí:

• Novou generaci senzoru volného pádu, který během zlomku sekundy zamkne zapisovací hlavy disků do zabezpečené pozice.
• Volitelně technologii Dell Latitude ON pro instantní přístup do pošty a kalendáře.
• Certifikaci Energy Star a EPEAT.
• Technologii ControlVault, která nabízí vlastní řešení autorizace mimo pevný disk nebo procesor notebooku, což je častý cíl nevyžádaného malware. ControlVault lze využít se čtečkou otisků prstů, bezkontaktní čtečku karet, podporou jednorázových hesel nebo možností jediného zadání přihlašovacích údajů do systému po celou dobu práce s počítačem.

Řešení pro inteligentní správu
Dell nabízí k novým modelům Latitude E celou řadu služeb, které usnadňují IT administrátorům správu a údržbu firemní výpočetní infrastruktury.

• Dell Management Console je bezplatná aplikace, která pomáhá zákazníkům se správou počítačů ve firemní síti. Redukuje množství požadavků na centralizaci, vzdálenou správu a automatizaci procesů.
• Zařízení KACE KBOX Systems Management (KBOX 1000 Series)
a Deployment (KBOX 2000 Series) nabízí komplexní systémovou správu
a usnadnění implementace jak fyzických, tak i virtuálních strojů. Určeny jsou středně velkým společnostem.

Společnostem, které využívají Microsoft System Center s desktopy nebo notebooky Dell, nabízí Dell nástroj pro usnadnění implementace hardware - Dell Client Deployment Pack pro System Center Configuration Manager (SCCM). Ke zjednodušení systémových aktualizací pak slouží aplikace Dell Update Catalog pro SCCM.

Společnost Dell vyvinula také několik bezplatných utilit, které automatizují a urychlují procesy implementace a správy.

• Automation Tools Dell Client Systems Deployment CAB – Soubor archivu volně ke stažení obsahující ovladače pro počítače Dell pro urychlení instalace operačních systémů.
• Client Configuration Toolkit – Softwarový nástroj pro vzdálenou aktualizaci
a následnou konfiguraci BIOS i v několika počítačích současně.
• OpenManage Client Instrumentation – Diagnostický nástroj pomáhající určit fyzický stav hardwarových komponent (procesorů, akumulátorů, monitorů, větráků, apod.). Aplikace také funguje jako komunikační most mezi aplikacemi třetích stran a Dell hardware.
• Dell Client System Update – Client System Update je nástroj určený ke skenování ovladačů v počítači uživatele a jejich porovnání s nejaktuálnějšími verzemi na support.dell.com. Aplikace je vhodná nejen pro pracovníky help desku, ale i IT oddělení, které může automatizovat pravidelnou kontrolu nebo využít možnost diagnostiky. Administrátoři mohou nastavit parametry pomocí příkazového řádku nebo skriptu.

Další podpůrné služby společnosti Dell
Administrátoři ocení také služby šité na míru správě firemního počítačového portfolia.

• Deployment Services jsou specializované podpůrné služby pro bezproblémovou implementaci nového hardwaru a jeho rychlého osvojení.
• Managed Deployment je outsourcingové řešení komplexní implementace.
• Hardware Customisation (CFI) je balíček služeb pro výrobu individuálních konfiguraci tak, aby zákazník pouze převzal a implementoval konečné řešení.
• Asset Recovery Services jsou speciální služby šetrné a ekologické likvidace vysloužilého a zastaralého hardwaru.

Řešení Dell Distributed Device Management umožňuje správu firemních počítačů v reálném čase nezávisle na jejich lokaci. Služba funguje jako softwarová aplikace, která posílá data z klientské stanice na server, a zahrnuje tyto technologie:

• Dell Asset Management dokáže stopovat a spravovat počítače ve firemní síti.
• Dell Software Distribution slouží k distribuci software. Dokáže rozlišovat mezi desktopem a notebookem a přizpůsobit tak způsob a čas doručení.
• Dell Patch Management je specializovaná aplikace pro správu aktualizací.
• Dell Anti-Malware & Virus Management pomáhá implementovat centralizovanou ochranu před viry a malware do klientských stanic.

Více informací naleznete na dell.cz nebo dell.cz/latitude.

Tiskové zprávy

Diskuse