ASUS EeeKeyboard PC - počítač v klávesnici

5. 5. 2010 19:48    Rubrika: Tiskové zprávy

ASUS EeeKeyboard PC – počítač v klávesnici

ASUS EeeKeyboard PC - počítač v klávesnici

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

ASUS uvedl na trh EeeKeyboard PC – plnohodnotné PC ukryté v štíhlé hliníkové klávesnici. Tento přenosný počítač vážící pouhý 1 kg lze připojit k jakémukoli televizoru HDTV*, monitoru* nebo projektoru*, čímž se rázem promění v osobní počítač. Zařízení disponuje i vestavěným multidotykovým displejem s úhlopříčkou pět palců, jehož prostřednictvím se dá ovládat kurzor na obrazovce a spouštět programy, odesílat textové zprávy nebo ovládat přehrávač multimédií.

Plnohodnotné PC k práci doma i na cestách
Lehký a skladný počítač EeeKeyboard PC se skvěle hodí k práci doma či v kanceláři. Dá se připojit k HDTV* a proměnit jej tak v rodinné multimediální centrum nebo propojením s monitorem* získat běžné PC. Po připojení k projektoru* ho lze využívat jako nástroj pro spouštění prezentací.
EeeKeyboard PC je vybaveno SSD diskem odolným proti otřesům, dále vestavěným mikrofonem a stereofonními reproduktory, které umožní využít všechny funkce EeeKeyboard PC bez dalšího příslušenství.

UWB bezdrátové připojení displeje
Uživatelé mohou využívat bezdrátovou platformu s UWB (Ultra-wideband) bezdrátovým připojením displeje, které umožňuje streamovat videa v rozlišení HD 720p do zobrazovacího zařízení vzdáleného až 5 metrů. Ostatní data lze přenášet až do vzdálenosti 10 metrů.

Multidotykový displej s úhlopříčkou 5"
EeeKeyboard PC disponuje interaktivním multidotykovým displejem s úhlopříčkou 5". V základním nastavení pracuje jako touchpad, s jehož pomocí se ovládá kurzor na hlavní obrazovce. Lze jej však nastavit tak, aby zobrazoval klávesové zkratky a zástupce a uživatelé mohli snadněji spouštět programy a přistupovat k obsahu na internetu. A konečně, dokáže zobrazit rozhraní přehrávače multimédií a umožnit procházení, výběr a přehrávání skladeb jediným dotykem prstu.

Ceny a dostupnost
EeeKeyboard PC bude v České republice dostupný na začátku června letošního roku za 13 990 Kč s DPH ve verzi 16 GB SSD, respektive 15 090 Kč s DPH ve verzi 32 GB SSD.

Tiskové zprávy

Diskuse